Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Încă un pas spre construcția noului Centru Multicultural din Aiud: Licitația pentru elaborarea proiectului tehnic, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Încă un pas spre construcția noului Centru Multicultural din Aiud: Licitația pentru elaborarea proiectului tehnic, lansată în SEAP

Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție ”Centru multicultural Liviu Rebreanu Aiud”.

Obiectivul strategic constă în creșterea calității serviciilor culturale ce contribuie la dezvoltarea Municipiului Aiud, că premisă a îmbunătățirii resursei umane locale, creșterii calității vieții și a limitării exodului spre urbanul mare. Toate acestea conduc la creștere economică, dezvoltare socială durabilă și echilibrată teritorial, potrivit nevoilor și resurselor specifice, cu accent pe îmbunătățirea infrastructurii de bază și reducerea decalajului între urbanul mare și mic, făcând din Municipiul Aiud un spațiu atractiv pentru locuitori.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă construirea unui centru dotat la standarde moderne, care să permită reașezarea Municipiului Aiud pe harta culturală a țării.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • O sală dotată atât pentru proiecții cinema 3D și Dolby Surround, cât și pentru spectacole;
  • Un spațiu adecvat pentru Biblioteca municipală „Liviu Rebreanu”;
  • Un spațiu expozițional;
  • Un spațiu multifuncțional, partitionabil prin pereți amovibili, pentru desfășurarea de ateliere, conferințe, seminarii, proiecții multimedia;
  • O zonă administrativă, dotată corespunzător;
  • Centru de informare și promovare turistică;
  • Terasă verde.

Potrivit hotărârii adoptate și a studiului de fezabilitate adoptat pentru construirea, amenajarea și dotarea noii clădiri ce va adăposti Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu”, se vor cheltui nici mai mult, nici mai puțin de 34.766.053,55 lei inclusiv TVA, jumătate din sumă, adică 17.766.026 lei, fiind suportată de către Consiliul Județean Alba ca urmare a acceptării acestuia de a deveni partener la edificarea acestei construcții.

Studiul de fezabilitate, elaborat de către SC RDT Construcții Proiectare Instalații și Management SRL din București, prevede ca din suma totală calculată, 24.250,40 lei să fie folosiți doar pentru obţinerea și amenajarea terenului viitoarei construcții, alți 276.857,26 lei pentru branşamentele la utilități (gaz, apă, canal, energie electrică), 1.115.624,09 lei pentru acoperirea cheltuielilor și a asistenţei tehnice, sumă din care numai proiectarea construcției costă 638.922,22 lei, iar dirigenția de șantier 300.035,77 lei. Cum este și firesc, suma cea mai mare, adică 30.538.627,41 lei, este alocată construcției efective. A mai fost alocată suma de 1.500.198,83 lei, din care jumătate, mai exact 750.089,41 lei, doar pentru organizarea șantierului.

Noua clădire va fi edificată pe locul fostului cinematograf „Progresul”, dărâmat de actuala administrație în anul 2018, și se va întinde pe o suprafață de 2.335 metri pătrați. Comform celor declarate în urmă cu șase luni de către primarul Oana Badea, clădirea noului centru cultural va fi construită în regim subsol, parter și etaj și va avea: sală de spectacole (multifuncțională) cu 200 de locuri, sală studio, sală de expoziție, bibliotecă, centru de informare turistică, spații administrative, terase și spații pentru spectacole în aer liber și parcare. În plus, noul centru va dispune de o zonă de casierie cu sistem automat de ticketing, parcarea de la subsol va avea un control acces și unitate automatizată de plată, fiind prevăzută și o terasă circulabilă cu spații verzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea