Rămâi conectat

Ştirea zilei

Încă şase cazuri de îmbolnăvire cu trichineloză au fost identificate la Stremţ

Alexandra Mates

Publicat

în

Tot mai mulţi locuitori din Stremţ au de suferit din cauza consumului de carne de porc neexaminată trichinelorscopic. Alţi şase oameni au primit rezultat pozitiv în urma analizelor de laborator.

După ce în urmă cu câteva zile două persoane din Stremţ au fost diagnosticate cu trichineloză, iată că astăzi numărul îmbolnăvirilor a crescut la opt. Toţi aceştia prezintă forme uşoare ale bolii, rezultatul analizelor fiind slab pozitiv.

Inspectori din cadrul DSVSA Alba au efectuat ancheta epidemiologică şi au constatat faptul că simptomele de îmbolnăvire au apărut ca urmare a consumului de carne provenită de la un porc sacrificat în satul Stremţ, judeţul Alba, de la care nu au fost recoltate probe în vederea efectuării examenului trichineloscopic. Din carnea şi produsele din carne de porc aflate la domiciliul persoanei, inspectorii din cadrul DSVSA Alba au recoltat probe în vederea efectuării examenului trichineloscopic prin metoda digestiei artificiale în cadrul L.S.V.S.A. Alba, care a emis buletinului de analiză, rezultatul fiind pozitiv.

În gospodaria persoanei în cauză a fost identificată cantitatea de 70 kg de carne şi produse din carne de porc pentru care a fost dispusă măsura de confiscare  şi dirijate către o unitate de neutralizare a deşeurilor.

În urma anchetei efectuate au fost identificate un număr de 14 oameni care au consumat carne şi produsele din carne de porc infestate cu Trichinella spp., care au fost îndrumate către secţia de boli infectioase a Spitalului Judeţean Alba. Printre aceştia se numără şi cele şase localnici diagnosticaţi astăzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea