Rămâi conectat

Actualitate

Încă 17 milioane de euro – fonduri europene atrase de Primăria municipiului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia este în fruntea listei cu cele mai performante localităţi din ţară în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Marea majoritate a fondurilor atrase reprezintă finanţarea unor proiecte edilitare de mare anvergură care nu ar fi putut fi susţinute din bugetul local. Unele dintre aceste proiecte au şi demarat deja, cum este cel prin care se reabilitează şanţurile Cetăţii Vauban (proiect aflat aproape de finalizare), sau Căminul pentru Persoane Vârstnice, altele sunt la început (modernizarea a 24 de străzi din partea de jos a municipiului), altele sunt în faza de contractare a lucrărilor, o fază destul de îndelungată din cauza deselor şi de obicei nejustificatelor contestaţii, iar altele sunt în faza de semnare a contractelor sau de verificare a documentaţiilor. Este cazul a trei proiecte, a căror valoarea însumată se ridică la aproximativ 17,350 milioane de euro.
Unul dintre proiecte este gata de semnare şi doar programul încărcat al ministrului Dezvolării Regionale şi Turismului Elena Udrea şi al primarului Mircea Hava a amânat semnarea lui în săptămâna care s-a scurs. Dar, nu-i nimic, semnarea va avea loc cel mai probabil în data de 2 decembrie la Alba Iulia, este vorba despre ultimul dintre cele şapte proiecte depuse de Primăria municipiului Alba Iulia în cadrul Axei Prioritare 1, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 a Programului Operaţional Regional şi anume proiectul privind reconstrucţia laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei albaiuliene.
Un alt proiect care va fi semnat tot cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vizează promovarea turistică a municipiului Alba Iulia şi a fortificaţiei Vauban. „Mulţi ne-au acuzat că nu facem destul pentru promovarea turistică a oraşului nostru. Vom face odată cu lansarea acestui proiect. Am preferat să folosim banii bugetului local pentru alte scopuri atâta timp cât am identificat posibiltatea finanţării promovării turistice din fonduri structurale. Mie aşa mi se pare normal să facă o administraţie responsabilă”, a declarat Mircea Hava. Valoarea acestui proiect este de 250.000 de euro.
Al treilea proiect aflat în procedurile premergătoare semnării este de fapt continuarea unui proiect care deja a fost implementat la Primăria Alba Iulia şi care presupune dotarea şi instruirea angajaţilor administraţiei albaiuliene în domeniul IT în vederea îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor. Acest proiect în valoare de 1,1 milioane de euro a obţinut cel mai bun punctaj dintre proiectele similare prezentate evaluatorului. El va fi semnat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Mircea Hava a mai precizat că şi contractele de finanţare ale ultimelor două proiecte vor fi semnate până la sfârşitul anului. Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii Este o vară cu fenomene extreme în multe zone ale lumii. La Mecca, unde are loc pelerinajul anual al musulmanilor, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii. În orașul din vestul Arabiei Saudite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea