Opinii - Comentarii
Înălțarea Domnului 2018, prăznuită în 17 mai. Sărbătoare mare pentru credincioși: În această zi, Mântuitorul Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor
Sărbătoarea Înălțării Domnului se mai numeşte în popor şi Ispas, de la cuvântul de origine slavonă Supasu, care înseamnă Mântuitorul. Este sărbătoarea în care Biserica face amintire în fiecare an de ultimul eveniment din viaţa pământeană a Mântuitorului. Prin înălţarea Sa la cer, se încheie activitatea Sa de răscumpărare a neamului omenesc din robia morţii şi a păcatului.
Evenimentul Înălţării este amintit în Sfintele Evanghelii şi descris pe larg în cartea Faptele Apostolilor, unde se spune că, după Învierea sa din morţi, Mântuitorul s-a arătat Sfinţilor Săi ucenici şi Apostoli, timp de 40 de zile, prin multe semne doveditoare. Vorbind cu el despre împărăţia lui Dumnezeu, i-a încredinţat că le va trimite Duhul Sfânt, care le va da putere pentru a fi martori şi mărturisitori al Lui în Ierusalim, Iudeea, Samaria şi până la marginile pământului. Şi zicând acesta, s-a înălţat la cer, iar un nor l-a luat din faţa ochilor lor. Este exact ceea ce Iconografia ortodoxă înfăţişează referitor la praznicul Înălţării.
Înălţării la cer a Mântuitorului este adevăr de credinţă, mărturisit şi în Crez. El are importanţă deosebită în viaţa credincioşilor, şi deci a Bisericii. Mai întâi, pentru că el încheie şirul actelor sau momentelor importante din viaţa Mântuitorului, apoi, prin Înălţare, firea omenească este înălţată în persoana Mântuitorului la Dumnezeu şi constituie premisa pogorârii Duhului Sfânt pentru a continua lucrarea în Iisus în Biserică.
Sărbătoarea cade întotdeauna la 40 de zile după Înviere, de aceea se serbează mereu în joia saptamănii a şasea după Paşti. Deşi sărbătoarea are o bază biblică şi s-a prăznuit de timpuriu, mărturii scrise despre existenţa ei avem doar din secolele III – IV. Aşa, de exemplu, Constituţiile Apostolice o menţionează ca pe una dintre cele mai vechi sărbători. După unele mărturii istorice, ea se prăznuieşte la început odată cu Cincizecimea, sau Rusaliile, deci la 50 de zile de la Înviere. Începând cu secolul al IV-lea, o serie de Sfinţi Părinţi fac referire la această sărbătoare, lăsând predici sau cuvântări ţinute cu această ocazie, aşa cum fac Sf. Ioan Gură de Aur, Fericitul Augustin, Sf. Atanasie al Alexandriei şi Sf. Grigorie de Nissa, ca şi Socrate. Dacă pelerina Egeria vorbeşte de serbarea ei odată cu Rusaliile, Fericitul Augustin (sec. V) ne arată că în vremea lui ea era generalizată şi serbata la 40 de zile după Înviere, în toată lumea creştină.
Sărbătoarea a căpătat o importanţă deosebită după ce Sf. Împărăteasă Elena, mama Sf. Constantin cel Mare, a construit o biserică măreaţă pe muntele Măslinilor, de unde se înălţase Domnul şi unde sărbătoarea se prăznuia cu mare fast, asa cum se face şi astăzi.
Există obiceiul ca în această zi, creştinii să se salute cu ,,Hristos s-a înălţat!” Tot în această zi, în bisericile noastre se face pomenirea generală a eroilor morţi pe câmpurile de luptă, pentru ca sufletele lor să se bucure de ajutorul Mântuitorului înălţat la cer. În unele părţi de ţară, în ajunul Înălţării, seara, se pun frunze de pelin la ferestre şi la uşi, ca şi în paturi.
În această zi, Mântuitorul Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor. La această minune au mai luat parte şi Apostolii şi cei doi îngeri. Aceştia din urmă le-au vorbit apostolilor despre cea de-a două venire a lui Hristos, şi le-au cerut să nu fie copleşiţi de durerea despărţirii de Mântuitor.
Tradiţii de Înălţare
Potrivit credinţei ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, românii sărbătoresc ÎNĂLŢAREA DOMNULUI. Se înroşesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paşti, iar salutul este „Hristos s-a înălţat! – Adevarat s-a înălţat!”.
Se spune ca dupa Inviere, Iisus s-a mai aratat o data ucenicilor sai, pe Muntele Maslinilor, incredintandu-i de puterea sa si dandu-le ultimele invataturi. El a mancat alaturi de ucenici, asa cum facuse odinioara. Dupa 10 zile, de Rusalii, Duhul Sfant avea sa se pogoare peste ei, daruindu-le putere si intelepciune divina pentru a merge in lume si pentru a transmite Cuvantul lui Dumnezeu. In Biblie, acesta este momentul in care se anunta a doua venire a lui Iisus, intocmai ca si Inaltarea, avand la dreapta si la stanga doi ingeri mari si luminosi.
De ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, in unele zone ale tarii, se leaga frunze de nuc peste brau, pentru ca Mantuitorul le-ar fi purtat in momentul Inaltarii. In alte zone, fetele si feciorii se duc in padure sa culeaga frunze de alun cu care fac vraji de dragoste sau pentru a le folosi ca plante tamaduitoare. Se zice ca Cerurile sunt deschise de la Pasti pana la Inaltare, iar cei care mor in aceasta perioada nu mai trec prin Judecata de Apoi si ajung direct in Rai.
Tot în această zi se fac pomeni si se impart pentru morti, in special branza, ceapa verde, paine calda si rachiu. Casele si mormintele se impodobesc, in unele zone, cu frunze de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leustean.
Femeile nu imprumuta sare si nu dau foc din casa, pentru ca altfel toata casa va vui, iar vacile nu vor mai da lapte pentru smantana.
În unele ţări din Europa occidentală, dacă Înălţarea nu este sărbătoare legală, celebrarea liturgică se transferă în duminica imediat următoare. Potrivit tradiţiei, locul de pe care Mântuitorul Hristos s-a înălţat la cer este situat la Ierusalim pe Muntele Măslinilor. Micuţa capela rotundă de acolo păstrează încă o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos Capela Înălţării Domnului este un loc de închinăciune, atât pentru creştini, cât şi pentru musulmani.
În popor, ÎNĂLŢAREA DOMNULUI se mai numeşte si Ispas, după numele martorului ascuns, nevăzut al Înălţării. Tradiţia spune că Ispas, un cioban, ascuns pe după pietre, a urmărit evenimentul, tăcut şi uimit, şi mai apoi a povestit alor săi cele întâmplate. De Ispas, oamenii îşi pun la brâu frunze de nuc pentru că se crede că şi Iisus ar fi avut când s-a înălţat la ceruri şi se bat cu leuştean ca să fie feriţi de rele şi de boli.
La fel şi vitele sunt bătute cu leuştean, ca să se îngraşe, să fie sănătoase şi ferite de vrăjitorii. De asemenea, la Înălţare, se taie păr din vârful cozilor de la vite şi se îngroapă într-un furnicar, cu urarea: „Să dea Dumnezeu să fie atâţia miei şi viţei câte furnici sunt în acest furnicar!”. Tot în această zi se sfinţesc plantele de leac – leuşteanul, paltinul, alunul.
Se crede că cine moare de Înalţarea Domnului ajunge direct în Rai
În anumite zone se ţin Moşii de Ispas, iar casele şi mormintele sunt împodobite cu crengi de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leuştean. Se fac pomeni pentru morţi, împărţindu-se mai ales pâine caldă, brânză, ceapă verde şi rachiu. Sunt marcate vitele şi se taie mieii. Este ultima zi în care se mai pot înroşi ouă.
La 40 de zile de la Înviere, Iisus S-a arătat Apostolilor Săi. I-a luat pe toţi în afara Ierusalimului, I-a condus pe Muntele Măslinilor şi Le-a spus că vor fi „îmbrăcaţi cu putere de Sus”. Cu acest prilej, Iisus a anticipat, cu 10 zile înainte, Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt asupra ucenicilor.
Mai mult, în cele 40 de zile de la Înviere, potrivit Evangheliei lui Luca ( 24, 42) Iisus le-a dat ucenicilor ultimele învăţături, a mâncat alături de ei „o bucată de peşte fript şi o bucăţică dintr-un fagure de miere” şi a dorit să-i convingă că nu s-au întâlnit cu o nălucă. Tot atunci Iisus i-a asigurat pe apostoli că va fi mereu alături de ei şi de toţi cei botezaţi în religia creştină, chiar dacă misiunea lui pe pământ se încheie, scrie click.ro.
Mai mult, Iisus le-a spus ucenicilor cât de important va fi rolul lor în răspândirea credinţei creştine şi I-a îndemnat să meargă în toate colţurile lumii şi să propovăduiască.
În relatările religioase, care descriu ultimele clipe petrecute de Iisus în compania ucenicilor, Evanghelistul Luca spune :”Şi i-a dus afară până spre Bretania, şi ridicându-şi mâinile, i-a binecuvântat, s-a îndepărtat de ei şi s-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu mare bucurie”.
Tradiţii pentru spor şi sănătate
În tradiţia populară, marele praznic aminteşte de ziua când Iisus s-a urcat la ceruri şi este împodobit cu numeroase obiceiuri strămoşeşti, respectate în popor de sute şi sute de ani.
Cine a fost Ispas
Legenda spune că Ispas a fost un martor ocular la Înălţarea Domnului, alături de Apostoli. El era un om bun şi vesel şi, de aceea, la praznicul Înălţării Domnului este bine ca oamenii să-i urmeze exemplul: să fie bine dispuşi, să evite supărările şi să nu-şi facă necazuri unul altuia.
Înălţarea Domnului: Ispasul este sărbătoarea reconcilierii
Totodată, sărbătoarea Înălţării este o zi de împăcare, de reconciliere cu rudele şi prietenii în comunitatea în care au domnit resentimentele. În familia care respectă aceste tradiţii va domina veselia, iar necazurile şi ghinioanele se vor îndepărta de gospodăria respectivă.
De la Paşte şi până la Înălţarea Domnului, cerurile sunt deschise, iar sufletele persoanelor care trec la viaţa veşnică în acestă zi ajung direct în rai, fără să mai treacă prin temuta judecată de apoi.
Ritualuri pentru sporul casei
În ajunul sărbătorii Înălţarea Domnului se adună flori de alun
În unele localităţi din Transilvania şi din Argeş, fetele şi flăcăii merg noaptea, în ajunul sărbătorii Înălţării Domnului în alunişuri, să culeagă flori de alun, care înfloresc şi se scutură în zorii aceleiaşi zile. Se spune că aceste flori au puteri magice şi trebuie păstrate alături de busuiocul sfinţit la Bobotează. Împlinirea acestui ritual aduce sporul în gospodărie, menţine armonia şi dragostea în familiile care păstrează aceste obiceiuri.
De Înălţarea Domnului se împart căniţe cu păsat fiert în lapte
Pentru sporul casei, în numeroase zone din ţară gospodinele prepară păsat fiert în lapte dulce. Păsatul este mălaiul măcinat mai mare care se fierbe în apă, cu puţină sare şi cu vanilie. După de a fiert, se adaugă lapte şi preparatul este lăsat să mai clocotească circa trei minute. Când se mai răceşte, păsatul fiert în lapte, specific praznicului, se toarnă în căniţe, care se împart copiilor şi săracilor.
Ce se face la Înălţarea Domnului pentru înmulţirea nucilor şi a viţeilor
Înălţarea Domnului.Un obicei cu efecte benefice asupra sporului la recolta de nuci şi la înmulţirea viţeilor se păstrează în multe zone ale ţării. Gospodarii taie fire de păr din vârful cozii vitelor din gospodărie şi le îngroapă într-un furnicar, rostind urarea : “Să dea Dumnezeu să fie atâtea nuci şi viţei, câte furnici există în acest furnicar!”
Înalţarea Domnului 2018. până la Ispas se finalizează semănăturile
Semănăturile trebuie să se încheie până în ziua de Ispas. În gospodăriile unde nu se respectă obiceiul şi se mai seamănă şi după ziua de Ispas, culturile respective nu vor da roade.
Înălţarea Domnului, întâmpinată cu ouă roşii şi preparate tradiţionale
La Înălţare, este ultima zi din an când se vopsesc ouă roşii, ca şi la Paşte, şi se sfinţesc la biserică. La sfârşitul slujbei, se împart săracilor pachete cu preparate specifice praznicului: ouă, pască, plăcinte, pâine, ceapă verde şi rachiu.
Pentru sănătate se poartă frunze de nuc la brâu
În numeroase localităţi din Muntenia, bărbaţii păstrează tradiţia şi poartă frunze de nuc la brâu, pentru a nu avea dureri de spate. Mai mult, se respectă această tradiţie pentru că şi Iisus a purtat un mănunchi de frunze la brâu în ziua Înălţării Sale la cer.
Se dau ofrande săracilor
Se respectă tradiţia ofrandelor şi femeile care au în familie rude decedate dăruiesc săracilor ofrande : pâine caldă, ceapă verde, brânză şi rachiu pentru sufletele acestora. Tradiţia spune că, în această zi, cerurile sunt deschise, iar sufletele morţilor, care au venit în ziua de Paşti la casele unde au trăit o viaţă întreagă, se înalţă din nou la cer. Alimentele date de pomană reprezintă merindele necesare pentru călătoria de întoarcere la ceruri.
Se împodobesc ferestrele cu frunze de leuştean
În tradiţia populară, gospodarii trebuie să împodobească ferestrele casei cu frunze de leuştean, o plantă cu rol protector împotriva pagubei şi a bolilor pe parcursul anului.
Se culeg plantele medicinale cu puteri tămăduitoare
Tot în această zi, pentru farmacia casei, se culeg florile, frunzele şi ramurile unor plante apotropice ( protectoare). Se crede că paltinul, nucul, alunul şi leuşteanul au puteri vindecătoare, dacă sunt culese în ziua marelui praznic.
Mai ales în mediul rural, se practică ritualul leuşteanului. Această datină îi apără pe gospodari şi animalele lor de tracţiune de efectele vrăjilor şi de spiritele rele. Gospodina casei atinge cu o legătură de leuştean (asemănătoare sorcovei) pe fiecare membru al familiei şi fiecare animal în parte, urându-le să fie apărate de orice rău. Se spune că de-a lungul timpului, ritualul a avut efecte spectaculoase. În gospodăria respectivă a fost alungată boala, paguba şi s-a păstrat sporul laptelui şi al banilor.
Ce nu trebuie să faceţi la Înălţarea Domnului
Să nu ne certăm în ziua praznicului de Înălţarea Domnului
Nu trebuie să ne certăm cu nimeni în ziua praznicului şi nu trebuie să încurajăm resentimentele. Dacă respectăm această datină, moştenită din moşi-strămoşi, duşmanii nu vor avea putere asupra noastră şi vom fi mai sănătoşi tot anul.
La Înălţarea Domnului, nu înstrăinăm nici un obiect din gospodărie
Pentru vigoarea fizică şi spirituală a membrilor familiei, pentru ca paguba să ocolească o gospodărie, în această zi nu se înstrăinează nici un obiect din casă şi nu se împrumută bani.
Sursa: realitatea.net
Opinii - Comentarii
Examenul de BACALAUREAT: Ce este acesta și câte probe dau absolvenții de liceu. SFATURI UTILE
Examenul de BACALAUREAT: Ce este acesta și câte probe dau absolvenții de liceu. SFATURI UTILE
Examenul de Bacalaureat este un examen național final, care se susține de către elevii de liceu în România.
Acesta reprezintă un moment important în viața tinerilor, fiind o confirmare a cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor de studiu, dar și o poartă de intrare în învățământul superior.
Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a: 2022, 2021
În acest articol, vom discuta despre examenul de Bacalaureat în general, cum este structurat și ce trebuie să știi pentru a-l lua cu brio.
Structura examenului
Examenul de Bacalaureat este format din trei probe obligatorii și o probă la alegere, fie din domeniul matematică-informatică, științele naturii sau filologie.
Cele trei probe obligatorii sunt:
- Proba scrisă la Limba și Literatura Română – această probă are loc în prima zi de examen și constă într-un subiect care conține un text literar sau non-literar și trei cerințe de analiză și interpretare. Această probă are o pondere de 50% în nota finală.
- Proba scrisă la o disciplină de profil – această probă are loc în a doua zi de examen și constă într-un subiect la una dintre materiile studiate în clasele a XI-a și a XII-a, în funcție de profilul liceului (matematică-informatică, științele naturii sau filologie). Această probă are o pondere de 30% în nota finală
- Proba orală la Limba și Literatura Română – această probă are loc în ultima zi de examen și constă într-o prezentare a unui text studiat în cadrul programelor școlare, urmată de o discuție cu profesorii evaluatori. Această probă are o pondere de 20% în nota finală
- Proba la alegere constă într-un subiect la una dintre materiile studiate în clasele a XI-a și a XII-a, care poate fi ales din domeniul matematică-informatică, științele naturii sau filologie. Această probă are o pondere de 30% în nota finală și poate fi susținută atât în forma scrisă, cât și în cea orală.
Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
Sfaturi utile pentru a trece examenul de Bacalaureat
- Învață să citești cu atenție – Multe dintre subiecte sunt formulate într-un mod complicat și cu multiple întrebări, așa că trebuie să înveți să citești cu atenție și să înțelegi exact ce se cere în fiecare cerință.
- Învață să formulezi un răspuns coerent – Indiferent de proba la care susții examenul, este important să înveți să formulezi un răspuns coerent și argumentat. Nu te limita la a scrie doar răspunsuri scurte sau la a enumera fapte și teorii, ci încearcă să argumentezi și să dezvolți cât mai mult fiecare idee.
- Încearcă să înveți notiuni din toate domeniile – Chiar dacă te simți mai încrezător într-un anumit domeniu, nu uita că vei avea de ales o probă la alegere, așa că încearcă să înveți câte ceva din toate domeniile pentru a avea mai multe opțiuni la examen.
- Fii pregătit pentru proba orală – Probabil cea mai stresantă probă a examenului, proba orală la Limba și Literatura Română necesită pregătire și încredere în sine. Încearcă să înveți cât mai multe despre textul pe care îl prezinți și să te gândești la cât mai multe întrebări posibile, astfel încât să fii pregătit pentru orice.
- Fii atent la ortografie și la gramatică – Chiar și cele mai bune idei și argumente pot fi discreditate de greșeli gramaticale sau de ortografie. Încearcă să fii atent la aceste aspecte și să îți corectezi lucrările înainte de a le preda.
- Nu te lăsa descurajat de emoții – Este normal să fii emoționat înainte și în timpul examenului, dar nu lăsa aceste emoții să îți afecteze concentrarea și performanța. Încearcă să îți păstrezi calmul și să te concentrezi asupra sarcinii de la îndemână.
Examenul de Bacalaureat reprezintă un moment important în viața tinerilor și necesită o pregătire temeinică și o atitudine pozitivă.
Respectând timpul alocat, învățând notiuni din toate domeniile și fiind atent la ortografie și la gramatică, ai toate șansele să treci cu brio examenul de Bacalaureat și să ai o poartă deschisă către învățământul superior.
Opinii - Comentarii
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
La 29 martie 2004, cele sapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga sa devina membre ale Aliantei (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care si Romania, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Aliantei Nord Atlantice.
Ceremonia de depunere a instrumentelor de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO a avut loc la Departamentul de Stat al SUA din Washington. La festivitate au participat premierii celor sapte state – Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia si Slovenia -, alaturi de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si de presedintele SUA, George W. Bush.
Romania a fost reprezentata de premierul Adrian Nastase, de ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, de ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, si de consilierul prezidential Corina Cretu. Depunerea instrumentelor de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO a fost urmata, pe 2 aprilie, de ceremonia inaltarii drapelelor de stat ale noilor tari membre. De aceasta data, la festivitate au luat parte numai ministrul Afacerilor Externe si ministrul Apararii Nationale.
Cei sapte ministri de externe au fost intampinati de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, fiind apoi salutati de omologii lor din celelalte 19 state membre. Integrarea in NATO a marcat revenirea Romaniei in familia tarilor din comunitatea democratica euro-atlantica. Pentru a accentua semnificatia si importanta istorica a integrarii Romaniei in organizatia nord-atlantica, a fost promulgata Legea nr. 390/2004 privind instituirea Zilei NATO in Romania, in prima zi de duminica a lunii aprilie.
Opinii - Comentarii
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
Mesaje de Florii 2023 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare.
Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine.
Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua în care, în mod tradițional, persoanele cu nume de flori își aniversează onomastica.
ziarulunirea.ro vă pune la dispoziție cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru a le trimite, ca un cadou de suflet, celor dragi:
Mesaje de la mulți ani de Florii pentru: Viorica, Florentina, Florica, Floarea, Florina, Florin, Viorel, Florian, Florea, Florentin și pentru toți cei care au nume de floare.
Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume – florile, minuni ale naturii. La mulţi ani!
– Pentru că m-ai iubit cu gingăşia unui ghiocel, pasiunea unui trandafir şi căldura unei flori de câmp.
– Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează „la mulţi ani!”
– Îţi mulţumesc că m-ai învăţat să cred în lucrurile mărunte, să mă bucur cu tot sufletul de bogăţia culorilor vieţii.
– Departe-aş vrea de-aici să vii,/ În alte lumi senine,/ În dimineaţa de Florii/ Să mă cunun cu tine.
– Fiind o zi de sărbătoare creştinească, nu-mi vine decât să mă gândesc la Dumnezeu şi să-l rog să ocrotească familiile noastre şi pe cei dragi ai noştri, oriunde s-ar afla şi să binecuvânteze vremurile şi lumea în care trăim.
– Motoceii sa vă intre în casa cu mult belşug şi spor în toate. Florile să-ţi fie aproape
– Fie ca pe oriunde ai merge, trandafiri să-ţi răsară în cale şi garoafe să-ţi rămână în urmă…
– Azi uita cine eşti şi trezeşte-te la viaţă odată cu natura! Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii!
– Totul pe lume se schimbă… doar florile se deschid în fiecare primăvară… Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează La mulţi ani!
– Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, cu trandafiri ca să fii veşnic iubita şi cu margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. La mulţi ani de Florii!
– Vei primi flori de ziua ta… Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să-i luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare… La mulţi ani!
– Pentru că florile înfloresc în fiecare primăvară, Pentru că suntem tineri şi iubim prietenia, În numele ei şi a tot ce-i frumos, Eu îţi doresc fericirea!
Citește și: Nume care se sărbătoresc de Florii • Nume de băieți și fete care își sărbătoresc onomastica de Florii
– De ziua ce-ţi surade-n prag, Şi-i porţi frumosul nume, Eu îţi doresc tot ce-i mai drag, Şi mai frumos pe lume.
– Să primești flori de ziua ta. Să înveți de la fiecare floare să iubești, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!
– Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astazi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ți împodobească viața și să-ți vezi împlinite toate dorințele.
– Pentru că ești o persoană deosebită, toate florile din lume urează un sincer “La mulți ani” unei alte flori!
– Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. LA MULȚI ANI!
– Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de ziua numelui!
– De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșeasca și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!
– De Florii zi sfanta, sa se rasfranga asupra ta bunatatea si dragostea ce izvorasc dintr-o inima mare si iubitoare.
– Ziua numelui să-ti fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta! La mulți ani!
– Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!
– Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani înfloritori!
Citește și: Obiceiuri, superstiţii și tradiții de Florii
– La mulți ani, sănătate și fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel!
– De ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULȚI ANI!
– Florii alese și zile senine, săptămâna patimilor să te țină în leagăn de flori și lumină curată Dumnezeiască!
– Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și bucuroasă. La Mulți Ani!
– Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de ziua numelui!
– Astăzi, fiind o zi frumoasă și știind că-i ziua ta,/ În parfumul dimineții, țin a te felicita. La mulți ani de ziua numelui!
– Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!
Mesaje de Florii haioase. Texte amuzante și hazlii pentru prieteni, iubit(ă), coleg(ă), sef(ă), profesor
– Chiar daca vine recesiunea si foamea ne da capace eu iti urez La Multi Ani cu bani si sa traiesti cum iti place.
– Cu ocazia acestei zile in care mai adaugi un trandafir in buchetul vietii,iti urez sa ai parte de tot ce iti doresti de la viata: dragoste, bucurii, ganduri senine, lumina in suflet, speranta intr-un viitor mai bun si un sincer si calduros”LA MULTI ANI”
– Cu ocazia aniversari tale eu iti urez multa,multa sanatate,fericire.dragoste sa iubesti asa cum stii tu mai frumos.
– Dau si eu un mesaj simpatic si nu sun pentru ca nu am bani, in ziua in care si soarele se scoala noaptea sa-ti ureze La Multi Ani
– De fiecare data cand te uiti la aceste flori sa stii ca cineva, departe, se gandeste la tine. As vrea sa fie mai multe moduri in care sa-ti spun cat insemni pentru mine. Iti trimit cate un sarut ascuns in petalele fiecarei flori!
– De ziua ce astepti in prag/Si de frumosu-ti nume/Eu iti doresc tot ce-i mai bun/Si fericire-n lume ! numele sarbatoritului/ Eu iti doresc tot ce-i mai drag/Si fericire-n lume ! La Multi Ani
– De ziua ta eu iti doresc, Tot ceea ce este firesc, Un an tu mai implinesti, Si ce-ti place sa primesti/ sa iubesti, sa fii iubita , si sa traiesti fericita, Sa ai si tu printul tau, Si sa va iubiti mereu!
– De-as putea din cerul noptii iute as fura o stea, ca sa-ti pun cununa vietii astazi chiar de ziua ta. Dar nu pot sa ajung la stele si nici cerul nu-l cuprind lacrimez de neputinta, dar iti spun: La Multi Ani…zambind
– Din adancul sufletului iti doresc ca anii ce se scurg sa treaca precum razele soarelui mangaie o trestie umeda si batuta de vant, precum iubirea alina sufletele suferinde. Sa fii fericita si mereu insotita de cei care merita sa te iubeasca. LA MULTI ANI !!!
Citește și: Duminica Floriilor – simboluri creştine, obiceiuri şi tradiţii populare
– E ziua ta de nastere, ai inplinit un numar de ani, daca citesti acest mesaj inseamna La Multi Ani
– E ziua ta si nu stiu cum sa-mi stapanesc euforia iti urez La Multi Ani si sa traiesti cati Kilometri de autostrada are Romania
– Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, impliniri si multa iubire! La multi ani!
– Fie ca din aceasta zi, toate necazurile sa te ocoleasca, dragostea la tine in suflet sa poposeasca fara sa mai plece si sa ai doar zile insorite si multa fericire! La Multi Ani !
– Florile din imagine sunt ofilite in comparatie cu frumusetea ta! LA MULTI ANI, fericire, bucurii alaturi de cei dragi tie si tot binele din lume!
– Inima mea ar fi prea mica fara dragostea ta, zambetul meu ar fi prea trist fara guritza ta, iubirea mea nu ar exista fara de tine de ziua ta iti daruiesc inima mea!
– Iti doresc ca anii ce-i implinesti astazi sa-ti aduca stralucirea si frumusetea stelelor, intelepciunea si puterea zeilor, dorinta de a iubi si de accepta sa fii iubit si tot ce are lumea asta mai bun in ea! Si de-ar fi ca zeii sa-mi indeplineasca dorintele iti mai doresc “tinerete fara batrinete si viata fara de moarte!” Multi ani fericiti!
– Iti doresc ca de ziua ta sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!
– La Multi Ani ! Esti o fiinta atat de draguta, politicoasa, frumoasa, sincera, spirituala si unica pe aceasta lume. Primeste urarile mele de bine si acesta minciuni nevinovate.
– La multi ani ! Viata sa-ti frumoasa si colorata ca acest buchet de flori!
– La multi ani cu drag si dor si iti uram o viata frumoasa si parfumata ca un buchet de trandafiri!
– La Multi Ani Iubire, La Multi Ani Fericire, La Multi ani de 10 ori, hai ca plec sa cumpar flori…
– La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!
– La Multi Ani si sa cunosti iubirea, iti doresc sa te iei de mana cu Fericirea!
– La Multi Ani si sanatate multa, pentru fiecare lumanare de pe tort sa ai cate o surpriza placuta!
– La multi ani! In viata sa te impiedici de un bolovan de NOROC, sa calci intr-o balta de FERICIRE, sa te stropesti din cap pana-n picioare cu IUBIRE si sa fi SANATOS!
Citește și: Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!”
– La multi ani, plini de fericire si impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta!
– La Multi Ani, sa ai o sanatate beton, sa ai o zi buna si sa n-ai noroc de ghinion!
– Lumea toata-i trecatoare, oamenii se trec si mor, tu esti nemuritoare, La Multi Ani si mult umor!
– Mesajele cu La Multi Ani sunt greu de facut, iti doresc tot ce-ti doresti si inca de-o mie de ori pe atat!
– Multa sanatate si La Multi Ani, sa ai mai multi fani decat dusmani!
– Nu te-am uitat si iti doresc sa ai o zi plina de impliniri!
– O sa-ti trimit cu dragoste mesaje sms cu urari La Multi Ani , prietenia noastra inseamna pentru viata mea… cei mai frumosi ani.
– Pentru tot ceea ce ai incercat sa faci pana acum si nu ti-a iesit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai cautat in zadar si nu ai gasit, azi ai voie mai mult ca oricand sa crezi intr-o minune. Este ziua ta si numai a ta. Azi trebuie sa crezi in visele tale! LA MULTI ANI!!!
– Pentru toti anii in care ai fost primul gand dimineata, si ultimul seara. Fiecare an este mai dulce ca ultimul. Daca ar trebui sa o iau de la inceput, as face la fel iar si iar. Daca as avea o singura floare pentru fiecare clipa cand m-am gandit la tine, m-as plimba in propria gradina. La Multi Ani cu multa dragoste.
– Sa cresti mare si cuminte, multi ani de-acu-nainte, sa ai parte de fericire sanatate si multa iubire!
– Sa fii mereu tanara, frumoasa si cu acelasi spirit vesel! Sa nu ne uiti nici la 100 de ani! Viata sa-ti ofere clipe minunate si bucurii nemaiintalnite!
– Sa traiesti 1000 de ani si inca o viata, la multi ani, sa petrecem, sa bem pana dimineata!
– Sub tavan de stele, Si cu bani si fara bani, Intr-un miez frumos de noapte, Lumea-ti spune “LA MULTI ANI”
– Tot ce-ti doresti, tot ce-ti lipseste, un mesaj de La Multi Ani de la cel ce te iubeste!
Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti
– Trandafirii pe care i-ai adunat in cununa vietii tale, lasa-i astazi sa se impleteasca intr-un buchet al implinirii. Fie ca florile iubirii sa-ti impodobeasca viata si sa-ti vezi implinite toate dorintele: sa calci mereu pe trandafiri, pe flori nemuritoare, sa ai in ochii tai priviri ca razele de soare, sa ai o viata ca-n povesti, cu vise implinite, sa darui celui ce iubesti doar clipe fericite… La Mulţi Ani!!!!
– Un cer albastru fara nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viata numai flori, Noroc si bucurie!
– Un cer senin si fara nori / Ca viata ta sa fie / Sa ai in cale numai flori / Succes si bucurie!
– Un gand senin si cateva soapte trimise din zari indepartate sa-ti spuna la ureche clipe curate, IUBIRE, FERICIRE, SANATATE. LA MULTI ANI!! Sa fii iubit/a si fericit/a
– Un la multi ani plin de emotii, iti doresc succes pe toate planurile vietii!
– Un ocean de sanatate, un munte de noroc, un camion cu bani si un sincer La Multi Ani!
– Un simplu La Multi Ani plin de noblete, acum ca m-am debransat si gandesc la rece!
– Un trandafir s-a atasat la buchetul vietii tale. Fie ca el sa infloreasca mai frumos si plin de sanatate, decat cei pe care ii ai deja in buchet.
Pentru că se apropie Paștele 2022 v-am pregătit mai multe FELICITARI de Paște frumoas pe care le puteți transmite cunoscuților cu ocazia Sfinteleor Sărbători Pascale.
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
-
Actualitateacum 12 ore
Admitere la Academia SRI 2023: Specializarea „Psihologie” e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”
-
Ştirea Taacum 23 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie
-
Ştirea zileiacum 10 ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier la ieșire din Alba Iulia: Trei persoane au ajuns la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme
-
Sportacum 13 ore
VIDEO| Albaiulianul Nicolae Stanciu a deschis ”balul” în România – Belarus 2-1: Gol genial al ”decarului” și ”căpitanului” naționalei
-
Actualitateacum 23 de ore
Fenomen astronomic EXTREM de rar: Cinci planete se vor alinia într-un spectacol nemaiîntâlnit de 17 ani