Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Înalta Curte: Polițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de operatorul radar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

politie-amendaPolițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis, luni, 30 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunțarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraș-Severin într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraș Severin și a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă.

Instanța supremă a decis că un polițist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află polițistul.

„În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art.109 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.180 și art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu art.15 și art.21 din Ordonanța Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările și completările ulterioare, polițistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției pe baza informațiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află polițistul rutier”, se arată în hotărârea ÎCCJ.

Decizia este obligatorie, potrivit dispozițiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedură civilă.

sursa: Agerpres

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea