Rămâi conectat

Actualitate

Înaintea Paștelui, românii cumpără în jur de 180 de milioane de ouă

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale românii cumpără în jur de 180 de milioane de ouă, cu 50% mai mult decât într-o lună obișnuită, însă la prețuri neschimbate pentru că retailerii „nu țin pasul” cu reducerea de peste 10 procente înregistrată la poarta fermelor avicole, încă de la începutul lunii martie.

oua-rosii„Piața este foarte slabă pentru că prețurile de vânzare sunt incredibil de mici, atât la carne, cât și la ouă. Până la 1 martie am avut la ouă un preț de 0,3 lei pe bucată la poarta fermei și acum le vindem cu 0,24 lei pe bucată. Din păcate, magazinele nu țin ritmul niciodată cu reducerea aplicată la poarta fermei.

Citește și: Când pică Paștele ortodox și cel catolic

Țin în continuare prețul sus și pe noi ne afectează din două puncte de vedere: o dată că oferta la poarta fermei este mare și a doua prin rulaj.

Prețul fiind tot mare în magazin, rulajul este același și astfel se adună stocuri. Întotdeauna la magazine prețurile sunt defazate cu ceea ce se întâmplă la producători.

Anul trecut, de exemplu, am vândut la poarta fermei ouă la 0,2 lei pe bucată iar în magazine prețul nu a scăzut niciodată sub 0,45 — 0,50 lei pe bucată”, a declarat pentru AGERPRES președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea