În weekend, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, CSU Alba Iulia, dublă importantă cu Olimpia Braşov, sâmbătă, ora 18.00, respectiv duminică, ora 13.00

Prima echipă din judeţ ce are dispute oficiale în 2018, CSU Alba Iulia susţine în weekend o dublă cu Olimpia Braşov, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”. Primul dintre acestea va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 18.00 şi contează pentru etapa a 13-a a Ligii Naţionale, iar cel de-al doilea meci se va juca duminică, de la ora 13.00, în cadrul Grupei A a Ligii Europei Centrale.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri are trei succese sucecsive (două pe teren propriu cu CSBT Alexandria şi CSM Satu Mare, poziţionate pe podium) şi se clasează pe locul al 4-lea cu 17 puncte, iar gruparea lui Dan Calancea ocupă poziţia a 8-a a ierarhiei, cu 13 puncte.

ELIT

Dacă în competiţia internă formaţia de sub Tâmpa are rezultate oscilante, în schimb în CEWL este lider cu maximum de puncte şi deja calificată în Final Four-ul întrecerii continentale. Cele două combatante repetă programarea din luna octombrie, când au fost două meciuri legate şi victorii împărţite: 86-83 pentru CSU Alba Iulia (în Liga Naţională), respectiv 81-75 pentru Olimpia, la Braşov, în Liga Europei Centrale (joc în care oaspetele au acuzat maniera de arbitraj). „După o scurtă vacanță, în perioada Anului Nou, echipa a revenit marți la antrenamente pentru a pregăti dubla confruntare cu Brașov, ambele întâlniri având o importanță aparte. Olimpia a beneficiat de o perioadă mai lungă de pauză, disputând ultima partidă în 17 decembrie, deci a avut mai mult timp de odihnă și antrenamente pentru a pregăti cele două meciuri directe. Suntem pe o pantă ascendentă, cu rezultate bune și o atmosferă pozitivă, însă cu toate acestea avem de corectat unele lucruri care au mers prost în ultimul meci. Vrem ca întâlnirile de acasă să fie cu adevărat un avantaj pentru noi, iar cu ajutorul fanilor să oferim momente dificile oricărui adversar. Sunt sigur că vor fi două partide de o intensitate aparte și deși întânim un adversar puternic, cu jucătoare valoroase și talentate, sper ca noi să terminăm învingători”, a precizat spaniolul  Manuel Angel Rodriguez Escudero, antrenorul CSU Alba.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...