Rămâi conectat

Politică Administrație

În urma acţiunilor de control dispuse de prefectul de Alba, 20 unităţi şcolare vor obţine autorizaţia sanitară de funcţionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

comunicat prefecturaÎn perioada 1-10 septembrie a.c. s-au desfăşurat  acţiuni de control  în unităţile şcolare de pe raza judeţului nostru. Echipe formate, ca urmare  ordinului prefectului, din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au efectuat controale la unităţile de învăţământ, privind atât condiţiile igienico – sanitare, cât şi documentaţiile, autorizaţiile sanitare, care relevă faptul că şcolile se încadrează în standardele normale de funcţionare din punct de vedere sanitar.

Dintr-un total de 525  unităţi şcolare (licee, şcoli, grădiniţe) din judeţ, în prezent sunt autorizate 371, iar neautorizate 154, ceea ce reprezintă un procent de 70,85%.

Membrii echipelor de control au identificat în primă fază unităţile şcolare neautorizate sanitar sau în curs de autorizare şi au efectuat demersuri împreună cu edilii locali în vederea identificării unor soluţii urgente şi viabile pentru remedierea deficienţelor constatate.

În perioada menţionată au fost verificate un număr de 36 unităţi şcolare.  Urmare acţiunilor de control, 20 unităţi de învăţământ şi–au depus documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Se remarcă astfel că procentul unităţilor şcolare, care vor fi autorizate se va majora, ceea ce reprezintă un lucru îmbucurător şi dătător de speranţe, ca  în viitorul apropiat, majoritatea şcolilor de pe raza judeţului nostru să funcţioneze într-un mod corespunzător. Demersurile de obţinere a autorizaţiilor sanitare de funcţionare vor continua şi după începerea anului şcolar, această problemă fiind situată în permanenta atenţie a autorităţilor judeţene şi locale”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Comunicat de presă/ Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea