Rămâi conectat

Sport

În semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 2-3 | Campioana a ratat primul obiectiv al sezonului, după ce a condus cu 2-0 la seturi!

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Targoviste 44Volei Alba Blaj  a ratat calificarea în finala Cupei României, după ce a pierdut semifinala de la Piatra Neamț cu rivala CSM Târgoviște, scor 2-3 (25-23, 25-15, 24-26, 21-25, 12-15). Echipei din „Mica Romă” nu-i priesc jocurile din semifinalele Cupei României, în urmă cu un an, pe 6 aprilie 2015 pierzând de asemenea, în 5 seturi, cu Dinamo București.

 

Campioana a ratat într-un mod dramatic unul dintre obiectivele sezonului, după o partidă interzisă celor slabi de înger, în care echipa lui Zakoc a condus cu 2-0 la seturi, dar a fost învinsă în „setul de aur”. Un duel al nervilor, pe muchie de cuțit a dus la întâiul eșec din acest sezon pentru deținătoarea titlului, eliminată din cursa spre trofeul dorit. O înfrângere greu de digerat, mai ales în modul în care s-a produs, de la 2-0 la seturi, Cupa fiind un simplu vis pentru trupa lui Darko Zakoc. Și dacă în urmă cu o săptămână, la Bacău, Volei Alba Blaj a reușit să câștige „setul de aur” în semifinală, jubilând pentru calificarea în finala mare, acum a sferit din pricina unui eșec în același mod

Electrica Furnizare Discount

*Nebunie de meci, eșec în „setul de aur”

Campioana a condus cu 2-0 la seturi, a fost însă egalată și a pierdut în „tie break”. CSM Târgoviște a întors un meci ce părea pierdut la un moment dat.

 

Cele două rivale au jucat sezonul trecut finala campionatului, iar  în sezonul regulat Blajul a învins de două ori!

*Ștefănescu: „Parcă este blestemată cupa pentru noi, ne-am bătut singuri”

Este păcat, că am pierdut un asemenea joc. Ne doare acest eșec, am pierdut un meci pe care l-am avut în mână. Ne pare rău că am suferit, dar trebuie să ținem capul sus. Ne-am bătut singuri, îi felicităm pe adversari. Nu știu dacă CSM Târgoviște a fost mai bună decât noi, dar dacă a învins înseamnă că a avut ceva în plus. noi am luptat, dar am uitat că un meci se câștigă când iei trei seturi. Încerc să mă gândesc la altceva, pentru că, dacă mă mai gândesc la meci îmi vine să să mă urc pe Pietricica. Cupa României parcă este blestemată pentru noi„, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Blajului fiind bulversat de eșecul echipei blăjene.

Primul set a fost echilibrat și început mai bine de echipa din Târgoviște, care la primul time-out tehnic conducea cu 8-4. Volei Alba Blaj a remontat însă a egalat la 10, și s-a instalat la conducere, trecând în față, cu un avantaj de câteva puncte, 16-13 la al doilea time-out tehnic. S-a jucat pe muchie de cuțit în continuare, cu Blajul desprins la 23-20, egalat la 23, însă formația lui Zakoc a avut nervii mai tari în finalul setului.

*Umilință în setul secund!

Al doilea set a fost altul, cu campioana la timonă încă din start, elevele lui Zakoc dictând ritmul: 3-0, 6-3, 11-5, Terzic cerând time-out în acel moment, pentru a opri marșul oponentelor. Inutil însă, întrucât deținătoarea titlului a defilat, ajungând să conducă detașat: 17-7 și apoi să beneficieze de 11 mingi de meci.

*Revenire de senzație, inutilă…

În setul al treilea, CSM-ul a început ca din pușcă și a condus cu un neverosimil 6-0, un scor stupefiant. Însă iarăși Blajul a remontat spectaculos, ajungând la 8-10 și la 11-12. Blocajul campioanei și-a intrat în mână și meciul a căpătat accente dramatice, după furibunda cursă de urmărire declanșată de elevele lui Zakoc, care au strâns setul, prima egalitate producându-se la 17! Răsturnarea meciului a dus la o încleștare, cu  mingi disputate și o egalitate la 20. Blajul s-a dus la 22-20, însă dâmbovițencele au câștigat următoarele trei puncte… La 24-23 și minge de set, CSM Târgoviște a făcut o eroare majoră la așezare și a pierdut punctul, dar apoi și-a trecut în cont întâiul set!

*Dramatism în setul al 4-lea

Blajul resimte șocul, după ce s-a aflat la două puncte de a închide meciul și a început modest setul al 4-lea. Târgoviște a condus cu 8-4, campioana a revenit, însă nu a putut periclita marșul oponentelor, care s-au distanțat la al doilea time-out tehnic, 16-12. Blajul nu renunță, continuă să spere și egalează la 17. S-a mers cap la cap până la 21-21, când Târgoviște a punctat prin Collar, iar apoi Salaoru a fost blocată, iar Târgoviștea a avut trei mingi de set de 2-2, fructificând-o pe prima.

Piatra Neamţ este inima voleiului autohton, în condiţiile în care în acest weekend în oraşul moldav se vor disputa semifinalele şi finalele Cupei României, la feminin şi masculin (astăzi – semifinalele feminine, sâmbătă – cele masculine, iar duminică finalele, în cuplaj, ora 12.00 – feminin şi ora 14.30 – masculin).

Campioana României, Volei Alba Blaj a deschis acest regal voleibalistic astăzi, de la 16.45, în prima semifinală, cu rivala CSM Târgovişte, un meci de foc (în celălalt joc se întâlnesc, de la ora 19.15, CSM Bucureşti – recenta câştigătoare a Cupei Chalenge şi CSM Medicina Tg. Mureş),

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Dubravka Djuric, Jelena Alajbeg, Adina Salaoru și Marina Vujovic (libero); a mai intrat Ioana Nemțanu , Anamaria Berdilă;  Denisa Viloiu, Vali Rusu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Leticia Boscacci).

 

Publicitate

Sport

Răzvan Fetița, căpitanul “alb-negrilor” în prima victorie stagională: “Rezistăm! Când spui Unirea, spui Alba Iulia”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a spart gheața în acest campionat, reușind prima victorie, un 4-2 (0-1), pe terenul “virușilor verzi”. Un imens balon de oxigen pentru mult încercata formație din Cetatea Marii Uniri, ce suferă din punct de vedere financiar în această perioadă.

Uniriștii aveau 4 eșecuri la rând, erau cu “lanterna roșie” de gât, cu un moral zdruncinat de acel 0-5 de pe “Cetate” cu liderul CS Hunedoara, însă “alb-negrii” au reușit să întoarcă tabela, marcând de trei ori în ultimele 20 de minute! Sunt trei puncte imense, primele sub comanda antrenorului Valentin Sinescu, într-un moment delicat, când totul părea apăsător și sumbru în jurul tinerei distribuții albaiuliene.

*Cu căpitanul la atac

Conjunctura a făcut ca prin plecarea lui Selagea și absența lui Al. Giurgiu banderola de căpitan să-i revină lui Răzvan Fetița, căruia i-a priit de minune această postură. Jucătorul de profil ofensiv a fost un adevărat exemplu pentru coechipierii săi și a dat semnalul revenirii, contribuția sa fiind decisivă la “remondata”. Întors în formula de start după o rundă de absență din motive medicale, Fetița a realizat o dublă în actul secund, prima în tricoul “alb-negrilor” (ultima sa dublă data din noiembrie 2018, la întâlnirea LPS Cetate Deva – Național Sebiș 4-2). “Banderola înseamnă sa fi coloana vertebrală a unei echipe, să îi ți pe toți lânga tine și asta cred că am făcut la Cluj. Acest succes contează enorm pentru moral, știind că nu meritam sa pierdem două dintre celelalte partide jucate. Sper să avem și mai multă încredere de acum înainte și să muncim cât se poate de mult ca să reușim victorii în continuare”, a declarat Răzvan Fetița, cel care la începutul anului 2019 a ajuns la Unirea. În acel an, dar în noiembrie, a mai purtat banderola de căpitan, în remiza albă de la Dej, sub comanda lui Mihai Manea.

Electrica Furnizare Discount

*Victorie în sărăcie

Echiperii vitregitei divizionare terțe au izbuit să treacă peste toate probleme ce afecteaă clubul și au câștigat primele puncte stagionale deși sunt restanțe contractuale ce ajung la jumătate de an! Este o perioadă dificilă, o adevărată luptă de supraviețuire, iar Unirea Alba Iulia așteaptă de luni bune ca Primăria municipiului Alba Iulia să treacă de faza promisiunilor și facă pași concreți pentru sprijinirea fotbalului. Și se cuvine o paranteză: “alb-negrii” fac antrenamentele la Oarda și pe terenurile de pe Stadionul „Cetate”, locații împărțile cu echipe de Liga a 4-a, CS Universitatea sau GT Sport Alba Iulia, și copii de la CS Municipal Alba Iulia.

Mă simt tânăr, chiar dacă am ajuns să fiu cel mai bătrân. Rezistăm în aceste condiții tocmai ca să nu moară numele de Unirea în sport, pentru că asta înseamnă Alba Iulia! Când spui Unirea spui Alba Iulia! Perspectiva este promițătoare, dar se poate și mai bine. Asta depinde de fiecare jucător cât vrea să progreseze și să învețe din ceea ce Mister ne transmite în pregătire, un antrenor căruia nu avem ce să-i reproșam, puțin spus un profesionist”, a mai spus Răzvan. Fetița va împlini 30 de ani în noiembrie și a fost cel mai vârstnic echiper al Uniri în disputa contra Sănătății Cluj, media de vârstă a primului unsprezece fiind de 21 de ani și 6 luni, în fapt cea mai tânără distribuție a Seriei a 9-a din Liga a 3-a și una dintre primele la acest capitol, din întreg fotbalul autohton!

Citește mai mult

Sport

FOTO: Dojokan Aiud, rezultate de excepție la CM de karate WUKF | Ioo Șandor – triplu campion mondial, aur și Antonia Barbu

Publicat

în

Rezultate extraordinare reușite de reprezentanții clubului Dojokan Activ Aiud la Campionatul Mondial de karate WUKF ce a avut loc recent la Cluj-Napoca.

Cel mai important eveniment de profil din acest an a reunit peste 1400 de competitori din 32 de țări. Clubul din Alba înființat în 1990 a avut la start 12 sportivi, iar bilanțul este unul remarcabil: patru medalii de aur și două de bronz. Astfel, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat Ioo Șandor, în trei rânduri, ce a cucerit medalia din cel mai prețios metal la kumite echipe sanbon 18-21 ani; kumite echipe rotativ 18-21 ani și kata echipe +21 ani. Tot medalia de aur a cuceri-o și Antonia Barbu (9 ani), în proba de kata. Același Ioo Șandor a intrat în posesia medaliei de bronz la kata individual juniori, bronzul revenindu-i și colegei sale de club Alisa Topliceanu (11 ani), la kumite.

Am avut la acest Campionat Mondial foarte mulți copii la început de drum, speranța noastră fiind ca ei să reprezinte următoarea generație de campion”, a declarat reputatul antrenor Nicolae Crăciun, cel ce se identifică practic cu acest sport în municipiul Aiud.

Electrica Furnizare Discount

În această lună am împlinit vârsta de 18 ani și am schimbat categoria de vârstă. După antrenamentele zilnice făcute am reușit să obțin rezultate foarte bune, trei locuri întâi. Îi mulțumesc foarte mult antrenorului meu Nicu Crăciun pentru antrenamentele făcute și experiența acumulată în acești ani. Acum mă voi pregăti pentru Cupa României”, a spus triplul campion mondial, Ioo Șandor – cel care anul trecut a fost desemnat cel mai bun sportiv din Alba la secțiunea sporturi neolimpice.

Până la această ediție a 9-a a Campionatelor Mondiale, Ioo Șandor avea în palmares trei titluri de campion mondial (Montecatini Terme, 2017, și Bratislava, 2019) și alte 4 distinții supreme la nivel continental (Cluj-Napoca în 2016 și 2017, Montechiari – 2017 și Odense – 2019), ca să nu mai punem la socoteală campionatele naționale unde mereu s-a clasat pe prima poziție, inclusiv în acest an.

 

Citește mai mult

Sport

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile

Publicat

în

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile

Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la Euro 2022 după ce a câștigat toate cele trei meciuri din turneul de calificare găzduit de Buftea: 3-1 cu Polonia, 13-0 cu Albania și 3-1 cu Grecia.

Victoria contra Albaniei, obținută în cadrul IBSA Blind Football European Championship Division 2, este cea mai categorică din istoria naționalei antrenate acum de Sorin Lăpădatu (principal) și Florin Jidanu (secund).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare, iar un ghid îi ajută pe atacanți din spatele porții adverse, lovind buturile cu un băț atunci când aceștia sunt în poziție de șut. Portarul este singurul component al echipei care nu are dizabilități de vedere.

Electrica Furnizare Discount

„Cu cât joci mai mult, cu atât te obișnuiești cu ceilalți jucători și îți dispare frica de a intra la minge”, a declarat Krisztian Kovacs, căpitanul „tricolorilor”, care a marcat de 12 ori în cele trei meciuri de la Buftea (toate golurile din partidele cu Polonia și Grecia, plus 6 reușite contra Albaniei).

România e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA). Calificarea obținută este cea de-a treia consecutivă la turneul final dedicat reprezentativelor europene.

Lotul folosit de naționala nevăzătorilor în turneul de calificare
Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;
Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs (Cpt.);

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată în 2013 de către Asociația Nevăzătorilor din România și inițial a fost sprijinită financiar de Comitetul Național Paralimpic Român și de Federația Română de Fotbal. De altfel, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezent la meciurile de la Buftea.

sursa: sportescu.ro / foto: Asociația Năvăzătorilor din România

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare