Rămâi conectat

Sport

În semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 2-3 | Campioana a ratat primul obiectiv al sezonului, după ce a condus cu 2-0 la seturi!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - CSM Targoviste 44Volei Alba Blaj  a ratat calificarea în finala Cupei României, după ce a pierdut semifinala de la Piatra Neamț cu rivala CSM Târgoviște, scor 2-3 (25-23, 25-15, 24-26, 21-25, 12-15). Echipei din „Mica Romă” nu-i priesc jocurile din semifinalele Cupei României, în urmă cu un an, pe 6 aprilie 2015 pierzând de asemenea, în 5 seturi, cu Dinamo București.

 

Campioana a ratat într-un mod dramatic unul dintre obiectivele sezonului, după o partidă interzisă celor slabi de înger, în care echipa lui Zakoc a condus cu 2-0 la seturi, dar a fost învinsă în „setul de aur”. Un duel al nervilor, pe muchie de cuțit a dus la întâiul eșec din acest sezon pentru deținătoarea titlului, eliminată din cursa spre trofeul dorit. O înfrângere greu de digerat, mai ales în modul în care s-a produs, de la 2-0 la seturi, Cupa fiind un simplu vis pentru trupa lui Darko Zakoc. Și dacă în urmă cu o săptămână, la Bacău, Volei Alba Blaj a reușit să câștige „setul de aur” în semifinală, jubilând pentru calificarea în finala mare, acum a sferit din pricina unui eșec în același mod

*Nebunie de meci, eșec în „setul de aur”

Campioana a condus cu 2-0 la seturi, a fost însă egalată și a pierdut în „tie break”. CSM Târgoviște a întors un meci ce părea pierdut la un moment dat.

 

Cele două rivale au jucat sezonul trecut finala campionatului, iar  în sezonul regulat Blajul a învins de două ori!

*Ștefănescu: „Parcă este blestemată cupa pentru noi, ne-am bătut singuri”

Este păcat, că am pierdut un asemenea joc. Ne doare acest eșec, am pierdut un meci pe care l-am avut în mână. Ne pare rău că am suferit, dar trebuie să ținem capul sus. Ne-am bătut singuri, îi felicităm pe adversari. Nu știu dacă CSM Târgoviște a fost mai bună decât noi, dar dacă a învins înseamnă că a avut ceva în plus. noi am luptat, dar am uitat că un meci se câștigă când iei trei seturi. Încerc să mă gândesc la altceva, pentru că, dacă mă mai gândesc la meci îmi vine să să mă urc pe Pietricica. Cupa României parcă este blestemată pentru noi„, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Blajului fiind bulversat de eșecul echipei blăjene.

Primul set a fost echilibrat și început mai bine de echipa din Târgoviște, care la primul time-out tehnic conducea cu 8-4. Volei Alba Blaj a remontat însă a egalat la 10, și s-a instalat la conducere, trecând în față, cu un avantaj de câteva puncte, 16-13 la al doilea time-out tehnic. S-a jucat pe muchie de cuțit în continuare, cu Blajul desprins la 23-20, egalat la 23, însă formația lui Zakoc a avut nervii mai tari în finalul setului.

*Umilință în setul secund!

Al doilea set a fost altul, cu campioana la timonă încă din start, elevele lui Zakoc dictând ritmul: 3-0, 6-3, 11-5, Terzic cerând time-out în acel moment, pentru a opri marșul oponentelor. Inutil însă, întrucât deținătoarea titlului a defilat, ajungând să conducă detașat: 17-7 și apoi să beneficieze de 11 mingi de meci.

*Revenire de senzație, inutilă…

În setul al treilea, CSM-ul a început ca din pușcă și a condus cu un neverosimil 6-0, un scor stupefiant. Însă iarăși Blajul a remontat spectaculos, ajungând la 8-10 și la 11-12. Blocajul campioanei și-a intrat în mână și meciul a căpătat accente dramatice, după furibunda cursă de urmărire declanșată de elevele lui Zakoc, care au strâns setul, prima egalitate producându-se la 17! Răsturnarea meciului a dus la o încleștare, cu  mingi disputate și o egalitate la 20. Blajul s-a dus la 22-20, însă dâmbovițencele au câștigat următoarele trei puncte… La 24-23 și minge de set, CSM Târgoviște a făcut o eroare majoră la așezare și a pierdut punctul, dar apoi și-a trecut în cont întâiul set!

*Dramatism în setul al 4-lea

Blajul resimte șocul, după ce s-a aflat la două puncte de a închide meciul și a început modest setul al 4-lea. Târgoviște a condus cu 8-4, campioana a revenit, însă nu a putut periclita marșul oponentelor, care s-au distanțat la al doilea time-out tehnic, 16-12. Blajul nu renunță, continuă să spere și egalează la 17. S-a mers cap la cap până la 21-21, când Târgoviște a punctat prin Collar, iar apoi Salaoru a fost blocată, iar Târgoviștea a avut trei mingi de set de 2-2, fructificând-o pe prima.

Piatra Neamţ este inima voleiului autohton, în condiţiile în care în acest weekend în oraşul moldav se vor disputa semifinalele şi finalele Cupei României, la feminin şi masculin (astăzi – semifinalele feminine, sâmbătă – cele masculine, iar duminică finalele, în cuplaj, ora 12.00 – feminin şi ora 14.30 – masculin).

Campioana României, Volei Alba Blaj a deschis acest regal voleibalistic astăzi, de la 16.45, în prima semifinală, cu rivala CSM Târgovişte, un meci de foc (în celălalt joc se întâlnesc, de la ora 19.15, CSM Bucureşti – recenta câştigătoare a Cupei Chalenge şi CSM Medicina Tg. Mureş),

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Dubravka Djuric, Jelena Alajbeg, Adina Salaoru și Marina Vujovic (libero); a mai intrat Ioana Nemțanu , Anamaria Berdilă;  Denisa Viloiu, Vali Rusu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Leticia Boscacci).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea