Rămâi conectat

Actualitate

În România, aproximativ 3 milioane de locuințe sunt încălzite cu lemn de foc. Ministrul Mediului: Trebuie să ținem cont de specificul local și național al fiecărui stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

În România, aproximativ 3 milioane de locuințe sunt încălzite cu lemn de foc. Ministrul Mediului: Trebuie să ținem cont de specificul local și național al fiecărui stat

Directivele Uniunii Europene privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie să afecteze negativ populația României, a anunţat vineri, 21 ianuarie, ministrului mediului, Tánczos Barna.

„În România, aproximativ 3 milioane de locuințe sunt încălzite cu lemn de foc, iar în aceste condiții trebuie să ținem cont de specificul local și național al fiecărui stat. Protejarea grupurilor vulnerabile ridică provocări, în special în țări precum România, unde veniturile sunt sub media UE”, a transmis ministrul Tánczos Barna, pe Facebook, care a rezumat ce a discutat la lucrările Consiliului Informal de Mediu, care a avut loc în ultimele două zile în Franța.

În ceea ce priveşte implementarea Strategiei UE privind chimicalele pentru durabilitate, România şi-a exprimat angajamentul de a contribui la un mediu fără substanţe toxice, astfel încât produsele chimice să fie produse şi utilizate pentru a-şi maximiza productivitatea, evitând însă daunele aduse planetei şi generaţiilor actuale şi viitoare.

„Vom sprijini pe deplin preşedinţia franceză în toate grupurile de lucru, precum şi în viitoarele negocieri internaţionale, în vederea realizării unui mediu fără substanţe toxice, ca parte a ambiţiei Comisiei privind poluarea zero pentru aer, apă şi sol şi promovarea tranziţiei ecologice a sectorului chimic”, a declarat ministrul Barna Tánczos, citat de News.ro.

Pe tema produselor importate asociate defrişărilor, ministrul Barna Tánczos a amintit de noua versiune de monitorizare a trasabilităţii lemnului, SUMAL 2.0, pusă în practică la începutul anului trecut, care contribuie la descurajarea tăierilor ilegale şi aduce beneficii multiple sectorului forestier.

Evenimentul a reunit miniştrii mediului din Uniunea Europeană şi a fost organizat sub egida Preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Din delegaţia României a făcut parte şi secretarul de stat Ionuţ Sorin Banciu.

În cadrul sesiunii comune cu miniştrii energiei, care a avut ca temă tranziţia justă în atingerea obiectivelor de schimbări climatice, ministrul Barna Tánczos şi-a exprimat convingerea potrivit căreia costurile de tranziţie trebuie să fie accesibile şi contrabalansate de oportunităţi, pentru a nu pierde încrederea cetăţenilor şi a întreprinderilor.

„Trebuie să continuăm identificarea măsurilor adecvate pentru a preveni accentuarea sărăciei energetice şi a mobilităţii, pentru a preveni scurgerile de carbon şi pentru a evita ca piaţa carbonului să devină volatilă. Acest deziderat trebuie să meargă în paralel cu crearea de locuri de muncă verzi şi promovarea echitabilă a tranziţiei ecologice”, a spus ministrul.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până la jumătatea lunii mai, o prognoză care cuprinde inclusiv vremea de 1 Mai și de Paște. Conform meteorologilor, vremea va fi una cu temperaturi peste medie, dar în această perioadă sunt posibile ploi. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea