Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

În programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, aproape 1.000 de copii au trecut pragul Arhivelor din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, în cadrul programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, Serviciul Judeţean al Arhivelor Alba a primit vizita a 970 de preşcolari şi şcolari din judeţ.

Vizitatorilor le-au fost prezentate câteva din cele mai importante documente deţinute de Arhivele albaiuliene:  Hrisovul emis în cancelaria lui Matei Basarab în anul 1634, colecţia de bancnote şi monede – cea mai mare de acest fel deţinută de o structură a Arhivelor Naţionale, precum şi cărţi de patrimoniu, între care şi un incunabul, tipărit la Veneţia în 1495. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de vizita un depozit, fiindu-le aduse la cunoştinţă informaţii privind păstrarea şi conservarea documentelor”, precizează Dana Zecheru, șeful SJAN Alba.

Un mare succes a avut şi expoziţia „Odinioară pe calea ferată”, în care au fost prezentate fotografii şi ilustrate din colecţia Arhivelor din Alba şi colecţia particulară Andrei Berinde, precum şi machete de trenuri din colecţia particulară Cristian Daniel Bojor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea