Rămâi conectat

Actualitate

În primul semestru, lucrările de construcţii din România au scăzut cu peste 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 7,2%, respectiv cu 8,7%.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,2%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 21,9%.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 26,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 72,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 61,0%, potrivit INS.

În iunie 2017 comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 18,8%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 61,3%, lucrările de construcţii noi cu 14,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 28,5%, clădirile rezidenţiale cu 13,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,6%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (44,7%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (4,9%) şi la construcţiile noi (0,7%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 3,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,4%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6,5%.

În iunie 2017 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 7,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 5,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 23,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 84,8%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,6%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 3,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,9%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 101,5%.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]

Citește mai mult

Actualitate

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea