Rămâi conectat

Actualitate

În primul semestru, lucrările de construcţii din România au scăzut cu peste 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 7,2%, respectiv cu 8,7%.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,2%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 21,9%.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 26,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 72,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 61,0%, potrivit INS.

În iunie 2017 comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 18,8%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 61,3%, lucrările de construcţii noi cu 14,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 28,5%, clădirile rezidenţiale cu 13,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,6%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (44,7%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (4,9%) şi la construcţiile noi (0,7%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 3,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,4%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6,5%.

În iunie 2017 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 7,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 5,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 23,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 84,8%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,6%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 3,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,9%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 101,5%.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri Legea nr. 172/2024, intrată în vigoare recent, modifică și completează mai multe acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Legea permite sancționarea cu închisoare de până la cinci […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea