Rămâi conectat

Sport

În primul meci al returului Ligii Naţionale de handbal feminin: CSM Unirea Slobozia – HC Alba Sebeş 23-22 (10-11) | Înfrângere la limită pentru nou-promovată, a șasea la rând

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Slobozia - HC Alba Sebes 6Într-un  derby al subsolului primei scene a handbalului feminin, CSM Unirea Slobozia – HC Alba Sebeş, scor 23-22 (10-11), într-un meci contând pentru etapa a 14-a, prima a returului în Liga Naţională.

*Eșec nemeritat, înfrângere în ultimele 4 secunde!

HC Alba Sebeș a pierdut nemeritat, în condițiile în care la mijlocul actului secund conducea cu 18-14 și apoi au intervenit câteve decizii de arbitraj care le-au readus pe gazde în joc. Ba mai mult, în ultimele 30 de secunde, la scorul de 22-22, în atac, Andreea Pătulean a fost jenată, a trimis mingea în aut și gazdele au reușit să marcheze miraculos, cu 4 secunde înainte de final, reușind o victorie nesperată.

*Lacrimi la final!

Meritam mult mai mult, fetele au jucat foarte bine, s-au concentrat toată săptămâna în dorința de a demonstra și a face ceva aici. Meritam mult mai mult și este păcat de munca lor și de lacrimile de la final. Chiar le-am felicitat cu Alina pentru cum s-au comportat„, a concluzionat Seviștean Popa.

Vizitatoarele au pierdut dramatic, un joc de care se legau speranțele de intrare în cursa pentru evitarea retrogradării.

Echipa condusă de Alina Șorodoc (Teanu Popa fiind director tehnic) a avut o evoluție peste așteptări, conducând în majoritatea timpului.

Penultima clasată a început solid partida din Sala Sporturilor “Andreea Nica”, distanţându-se la 2-0, după trei minute, însă Unirea (cu Andreea Ivan Antoce, subiectul unui diferend financiar cu HC Alba Sebeş, pe teren) a egalat şi a preluat conducerea, pentru ca în minutul 18, avantajul să fie de 4 “lungimi” în favoarea gazdelor (9-6). Unirea are o perioadă mai slabă, speculată imediat de HC Alba Sebeş, care întoarce scorul până la pauză şi intră în avantaj minim la cabine. Sebeşul continuă să se afle la timonă, profită din plin de căderea oponentelor şi în minutul 42 are un avantaj de 4 goluri. Alina Ilie (golghetera Unirii, cu 9 goluri) declanşează cursa de urmărire, dar cu 4 minute înainte de final tot vizitatoarele deţineau un avantaj de două goluri, recuperat până în minutul 59 de amifitrioane. Până la urmă, Unirea a câştigat la ultima fază, cu două secunde înainte de final), un meci interzis cardiacilor şi cu răsturnări de scor.

Nou-promovata a a înregistrat al 6-lea eşec consecutiv, la prima reprezentaţie din partea secundă a campionatului!

Penultima clasată, HC Alba Sebeş are numai 4 puncte, iar CSM Unirea Slobozia are 16 puncte.

HC Alba Sebeș: Bianca Curmenț, Ioana Petruneac (portari),  Nicoleta Safta și Andreea Pătulean – câte 5 goluri, Ana Maria Ciolan – 4, Iulia Andrei și Paula Hoha – câte 3, Mitrache și Nicoleta Rusu – câte unul; au mai jucat Ana Maria Dina, Bianca Bogdan, Lavinia Dobromir și Alina Șorodoc.

În etapa viitoare, HC Alba Sebeș va juca pe teren propriu cu campioana CSM București.

Sursa foto: Suporteri-CSM Unirea Slobozia (facebook)

[nggallery id=1490]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea