Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În județul Alba, 175 de persoane încasează salarii lunare de peste 10.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datele de la Inspecţia Muncii realizate pe baza statisticilor din aplicaţia Revisal, softul salariaţilor din România arată că în județul Alba 175 de persoane încasează lunar salarii de peste 10.000 de lei. Potrivit Ziarului Financiar, județul nostru se clasează pe locul 16 la nivel național, în topul realizat pe baza numărului de salariați plătiți ”regește” prin contracte de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată.

Din tabelul publicat de Ziarul Financiar rezultă că, la nivel de regiune, județul Alba este pe locul patru, ”fruntaș” fiind Brașovul, cu 625 de salariați plătiți cu peste 10.000 de lei lunar, urmat de Sibiu – 430 de persoane și Mureș – 227 de persoane. Mai rău decât noi stau Harghita cu 61 de persoane care încasează astfel de salarii și Covasna cu doar 51 de persoane.

În total, în România 33.000 de angajaţi din economie din cei peste 5 milioane de salariaţi aflaţi în evidenţele Inspecţiei Muncii au un salariu lunar de peste 10.000 de lei brut pe lună (7.000 de lei net lunar, adică 1.500 de euro), iar peste două treimi dintre aceştia lucrează în Capitală. Salarii foarte mari se mai plătesc în Cluj (cu 1.500 de angajaţi), Timiş (975) și Prahova (775).

Foto: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea