Rămâi conectat

Actualitate

În iulie, șomajul a urcat la 3,9%, afectând 352.000 de români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iulie 2019, rata şomajului a urcat la 3,9% (în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea din iunie), potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică. Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât la femei, șomajul afectând 352.000 de români (cu 10.000 mai mulți față de iunie).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,4% în cazul bărbaților şi 3,3% în cazul femeilor).

În scenariul macroeconomic central realizat de economiștii Băncii Transilvania, șomajul ar putea scădea de la 4,2% în 2018 la 4,1% în 2019 (minimul de la începutul anilor 1990), urmat apoi de creștere la 4,2% în 2020, respectiv 4,6% în 2021.

”Altfel spus, prognozăm schimbarea tendinței pe piața forței de muncă în perioada următoare (de la ameliorare la deteriorare graduală), perspectivă susținută de semnalele de final de ciclu economic în plan extern și de factori interni: deteriorarea indicatorilor din sfera echilibrului macroeconomic și dinamica nesustenabilă a costurilor salariale”, se arată în Raportul citat.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea