Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

În finala Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia 61-54 *Echipa lui Popov a rămas cu medaliile de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe58CSU Alba Iulia a pierdut, cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 54-61 (13-13, 15-16, 13-13, 13-19) a doua finală de Cupa României din istoria clubului.

După ce a eliminat în semifinale pe CSBT Alexandria, echipa din Cetatea Marii Uniri a susținut în Sala „Kati Szabo” bătălia decisivă pentru mult râvnitul trofeu, adjudecat de echipa gazdă, în premieră.

CSU Alba Iulia a făcut față unei întâlniri tensionate, reușind să pună mari probleme unei echipe ce a beneficiat de avantajul găzduirii Final Four-ului Cupei României. Este a doua finală consecutivă pierdută de CSU Alba Iulia, la interval de o săptămână, după cea din Liga Europei Centrale, cu ICIM Arad. „O confruntare decisă pe final. Publicul a avut o mare contribuţie, împingându-şi favoritele de la spate. Am făcut un joc foarte bun, dar Sepsi s-a dovedit superioară nouă în această finală. Sperăm ca în play-off să depăşim Alaxandria, să ne calificăm între primele 4 şi să întâlnim iar Sepsi. Despre cele două finale pierdute, puem spune că pînă în acest moment a fost un sezon extraordinar, ţinând cont că obiectivele erau cu totul altele”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

*Partidă echilibrată

Într-o atmosferă incandescentă, CSU Alba Iulia s-a ridicat la înălțimea unei finale, fiind mereu aproape de oponente. Echipa gazdă încurajată frenetic de un public fierbinte, peste 1700 de spectatori, nu s-a putut desprinde de gruparea lui Miroslav Popov, ce a fost permanent în meci.

Oponentele au jucat un baschet de calitate, rezultând o încleștare pe muchie de cuțit, cu accentul pus pe defensivă de ambele combatante. S-a jucat la cote înalte, iar primul sfert a fost încheiat la egalitate 13-13.

*Un punct diferență la pauza mare

Aceleași auspicii și în a doua pătrime, Sepsi distantându-se la un moment dat la 5 puncte (27-22), moment urmat de o revenire a studentelor, ce s-au agățat scai și la pauza mare aveau un singur punct de recuperat (28-29). Echilibrul a persistat și la reluare, cu o altă desprindere a trupei gazdă (37-32), anulată rapid, ultimele 10 minute fiind abordate de pe aceleași poziții: CSU – Sepsi 41-42, tot sub semnul echilibrului.

*Presiunea și-a spus cuvântul în ultimul sfert

Presiunea și-a spus cuvântul în ultimele 10 minute pentru studente, care au mai reușit să egaleze o singură dată, 44-44, pentru ca încet încet, Sepsi să-și conserve un avantaj de câteva puncte, îndreptându-se spre câștigarea Cupei, deși CSU a reușit să se apropie și la două puncte (49-51). Din păcate, Alexandra Uiuiu a suferit o accidentare la genunchiul drept, în primul sfert. Diagnostictul iniţial a fost ruptură de ligamente (caz în care ar rata finalul stagiunii), dar se aşteaptă un verdict în urma efectuării unui examen RMN la Sibiu.

Au marcat: Wumi Agunbiade – 13,  Milica Deura – 9, L. Price – 8, Elisabeth Pavel – 8, Valencia McFarland – 7, Larisa Toma – 4, Jessica Kuster – 3, Alexandra Uiuiu – 2.

În finala mică, CSBT Alexandria – ICIM Arad 56-82.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea