Rămâi conectat

Actualitate

În febra discuțiilor despre pensiile din România Eurostat anunță cele mai ridicate niveluri de poluare în zonele urbane din Europa. Suntem în topul morții premature

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În febra discuțiilor despre pensiile din România Eurostat anunță cele mai ridicate niveluri de poluare în zonele urbane din Europa. Suntem în topul morții premature

Bulgaria, Polonia, România şi Croaţia înregistrează cele mai mari niveluri de poluare în zonele urbane cu particule fine de tip PM2.5, o poluare care a scăzut treptat, relevă Eurostat cu ocazia Săptămânii Verzi în UE, în perioada 31 mai-4 iunie.

Concentraţia particulelor fine a scăzut treptat în zonele urbane din UE, la 12.6 μg/m3 în 2019, precizează Eurostat.

Poluarea cu particule fine în suspensie în aer reduce speranţa de viaţă şi percepţia străii de bine şi pot conduce la oagravare a multor boli respiratorii acute şicronice, dar şi cardiovasculare.

Particulele fine (PM10, cudiametrul de până în zece micrometri) pot pătrunde adânc în plămâni şi inflama sau agrava boli cardiace şirespiratorii.

Citește și : Ministrul Raluca Turcan: Vârsta de pensionare a bărbaților și femeilor va fi aceeași, 65 de ani. Guvernul dorește egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați

Particule şi mai fine, cu diamtrul de 2,5 micrometri (PM2.5) pot cauza probleme de sănătate şi mai grave, întrucât pătrund şi mai adânc în plămâni.

Acest tip de poluare cu particule fine a înregistrat o scădere de mai mulţi ani, sub limita stabilită în 2015 – de 25 μg/m3 în medie anual -, însă există în continuare zone în care această valoare este depăşită.

În pofida acestei scăderi, însă, nivelul poluării aerului în 2019 continua să depăşească nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 10 μg/m3 în medie anual.

Citește și : Florin Cîţu: interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat va fi aprobată săptămâna viitoare

Potrivit Eurostat, în patru state membre ale Uniunii Europene, concentraţia medie anuală a particulelor fine (PM2.5) înregistrează cele mai mari niveluri, şi anume în Bulgaria (19.6 μg/m3), Polonia (19.3 μg/m3), România (16.4 μg/m3) şi Croaţia (16.0 μg/m3).

Estonia (4.8 μg/m3), Finlanda (5.1 μg/m3) şi Suedia (5.8 μg/m3).înregistrează cea mai mică concentraţie, precizează Eurostat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea