Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Florin Cîţu: interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat va fi aprobată săptămâna viitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Cîţu: interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat va fi aprobată săptămâna viitoare

„Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Acesta a adăugat că este prevăzută vârsta de 70 de ani pentru cei care vor să rămână în activitate, şi cei care lucrează în sectorul public şi cei din sectorul privat, în forma actuală a proiectului.

„Nu, deocamdată proiectul de lege vorbeşte doar de 70 de ani. Nu cred că putem să discriminăm între privat şi sectorul public, dar dacă parlamentul găseşte cadrul legal să modifice, să fie mai flexibil, bineînţeles. Este varianta cu care noi mergem în Parlament”, a completat prim-ministrul.

În aceste condiții, legea ar urma să fie adoptată cel mai devreme în sesiunea parlamentară din toamnă. Până atunci, persoane precum Irina Alexe, fostă polițistă, actual secretar de stat la Ministerul de Interne, sau Silviu Gabriel Barbu, șeful Corpului de Control al prim-ministrului, vor primi și salarii de la stat, și pensii speciale.

Reamintim că ambii primesc pensii speciale. Irina Alexe s-a pensionat în 2016, la 42 de ani, și primește o pensie de 14.000 lei, iar Silviu Gabriel Barbu s-a pensionat la sfârșitul anului trecut din funcția de judecător, la 50 ani, fiind numit imediat în postul de la Guvern.

La mijlocul lunii martie, ministrul muncii Raluca Turcan spunea că proiectul de lege va fi aprobat în următoarea săptămână de Guvern și trimis în Parlament. Între timp au trecut aproape 3 luni și tot nu a fost trimis în Parlament.

Proiectul de lege prevede că persoanele care încasează pensie și salariu la stat vor avea termen de 30 de zile de la aprobarea legii de a opta între cele două forme de venit. În acest moment sunt 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul de la stat. De asemenea, prevede că pensionarii pot opta să se reangajeze până la vârsta de 70 de ani.

Însă există și câteva excepţii. Persoanele care sunt alese în funcţii publice sau cele care au durata mandatului definită de Constituţie sunt exceptate. În plus, sunt exceptate persoanele care încasează în momentul de faţă venituri sub formă de drepturi de autor şi drepturi conexe în baza legii drepturilor de autor, personalul didactic plătit cu ora, pensionarii încadraţi în cadrul III de invaliditate, asistenţii maternali, asistenţii personali şi îngrijitorii la domiciliu sau membrii Academiei Române.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea