În etapa a 9-a a Ligii a 3-a, Minaur Baia Mare – Unirea Alba Iulia | Deplasare dificilă în Maramureș pentru “alb-negri”

Unirea Alba Iulia are parte de o deplasare dificilă în Maramureș, în condițiile în care infirmeria “alb-negrilor” este plină înaintea duelului cu Minaur Baia Mare, o pretendentă anunțată la promovarea în Liga a 2-a, care însă este departe de pretenții, doar pe locul al 7-lea, cu 11 puncte (la 7 “lungimi” de lider).

Astfel, sâmbătă, din distribuția uniristă vor lipsi Frăsineanu – suspendat, Petresc și Bârdea – indisponibili, probleme fiind și în cazul altor jucători precum Ad. Matei, Selagea, F. Morar, Mateș sau Mardare (unii recuperabili).

Cu probleme de efectiv în ultima perioadă, gruparea din Cetatea Marii Uniri se clasează pe locul al 12-lea, cu 9 puncte, după trei remize succesive, ultima în derby “de Alba” cu Metalurgistul Cugir.

Interesant este faptul că cei doi antrenori, Dorin Toma și Mihai Manea, au fost colegi la cursurile Școlii de antrenori, atât la licența B, cât și la Licența A UEFA (absolvită în 2018). Așadar se înfruntă în runda a 9-a a Seriei a 5-a două echipe cu pretenții, care însă în prima parte a turului nu și-au găsit cadența dorită.

Este un joc de «care pe care», împotriva unei grupări ce și-a propus să acceadă în Liga a 2-a. În ciuda problemelor de efectiv, noi încercăm să continuum seria jocurilor fără înfrângere și chiar să cucerim cele trei puncte”, a declarat antrenorul Mihai Manea. Unirea Alba Iulia a cucerit un singur punct extern în acest sezon, 2-2 la Recea, tot în Maramureș, acum două săptămâni, rezultat în urma căruia a schimbat liderul.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...