Rămâi conectat

Sport

În derby-ul etapei Seriei a 5-a, Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir 1-2 (1-0) | Dublă a golgheterului Făgărășanu și echipa de sub Drăgana a preluat fotoliul de lider!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dispută incendiară în Maramureş, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 17.00, contând pentru runda a 5-a a eşalonului terţ, între Fotbal Comuna Recea şi Metalurgistul Cugir, două dintre protagonistele Seriei a 5-a, câștigată de formația vizitatoare cu scorul de 2-1 (0-1), grație dublei semnate de golgheterul Făgărășanu în actul secund (60, penalty și 81). Cu șase reușite, atacantul reprofilat de conjunctură a urcat Metalurgistul pe prima poziție în Seria a 5-a!

*Făgărășanu, 6 goluri din 8 ale Metalurgistului!

Vizitatorii au controlat ostilitățile, au ratat ocazii importante prin Șaucă, Tăban, Bold sau Făgărășanu, dar, contrar cursului jocului s-au văzut conduși din minutul 31, când Ciocan a prins un șut excelent de la marginea careului. Metalurgistul nu a predat armele însă și în actul secund a reușit să întoarcă tabela după două faze finalizate de Făgărășanu (incredibilă eficacitate în acest start de sezon), acțiuni în care a fost determinant Șaucă (faultat în careu și apoi o centrare perfectă). Un rol însemnat în răsturnarea situației l-a avut inspirația lui Călin Moldovan, prin urcarea lui Itu în ofensivă, alături de Făgărășanu, mutare tactică prin care Vărărean a devenit fundaș central, iar Cioban, intrat în minutul 55 a ocupat postul de fundaș stânga.

*Călin Moldovan: „Am avut putere mentală de a reveni”

„Roș-albaștrii” nu s-au entuziasmat după acest succes extern ce i-a propulsat pe prima treaptă a ierarhiei. „O victorie muncită, împotriva unui adversar puternic, pe un teren de unde se pleacă greu cu puncte. Felicit jucătorii pentru puterea mentală de a reveni și a întoarce scorul. Făgărășanu este de apreciat pentru reușitele sale, finalizează practic munca întregii echipe„, a declarat antrenorul Călin Moldovan. Principalul Cugirului nu visează la promovare, în ciuda clasării în fotoliul de lider. „Ne bucurăm că am învins, nu pentru că suntem pe locul întâi. Nu ne facem iluzii, au trecut doar 5 etape. Echipa este în creștere de la meci la meci, e păcat de acel minut fatidic din partida cu Unirea Alba Iulia„, a conchis Moldovan

Echipa din Maramureș a suferit întâiul eșec stagional, iar Metalurgistul este prima cu 12 puncte, runda viitoare fiind un alt meci de foc, pe „Cetate”, un nou derby județean, cu Performanța Ighiu, ce a eliminat-o din Cupa României.

Metalurgistul: Crivăț – Bold, Itu (90, Afrapt), Șt. Radu, Vărărean – Șaucă, Măd. Popa (46, M. Neagu), Scurtu (55, Cioban), Tăban – Sorian – Făgărășanu (85, Negrescu); rezerve Bănică, G. Olteanu, Udrea. Antrenor Călin Moldovan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea