Rămâi conectat

Sport

În Cupa României, CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 80-87*Pas important spre Final Four

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a jucat astăzi la CSM Satu Mare în primul tur al sferturilor Cupei României la baschet feminin. CSU Alba Iulia-Spisska Nova Ves26Echipa din Cetatea Marii Uniri a câştigat  prima rundă, scor 87-80 (31-15, 24-24, 20-21, 12-20), iar în urma acestui succes categoric , echipa antrenată de Miroslav Popov a luat o opţiune seriosă pentru calificarea în final four-ul competiţiei. Returul sferturilor de finală va avea loc miercuri în Sala Universităţii din Alba Iulia.

Perioada excelentă pe care o traversează formaţia de baschet feminin din Alba Iulia continuă. CSU Alba Iulia s-a impus în prima manşă a sferturilor Cupei României, în deplasare la CSM Satu Mare, scor 87-80. În primul sfert, albaiuliencele au forţat şi au preluat ştafeta încă din debutul partidei, tabela indicând scorul de 33-15 în favoarea elevelor lui Miroslav Popov după primele 10 minute din joc. Cel de al doilea sfert a fost unul mai bun pentru gazde care au recuperat din diferenţă, însă CSU Alba Iulia a intrat cu avantaj la cabine, scor 53-39. „Studentele” albaiulience au cedat şi cel de-al treilea sfert, însă diferenţa a rămas una consistentă în favoarea lor, iar înainte de ultimele 10 minute din meci, CSU Alba Iulia conducea pe CSM Satu Mare cu 73-60. Nici ultimul sfert nu a curs în favoarea baschetbalistelor albaiulience, care au profitat din plin de diferenţa din primul sfert, iar în cele din urmă a cştigat partida de la Satu Mare cu 87-80.Avem datoria să trecem în runda următoare, deoarece am pornit în confruntare ca favoriți, având clar un nivel mai ridicat de joc ca CSM Satu Mare în acest moment. Bine, astăzi lucrurile nu au mers exact cum trebuia în unele momente, am decis să și exersăm unele lucruri noi în defensivă pentru disputele următoare dificile din campionat, iar acestea nu ne-au ieșit foarte bine, deocamdată. Pe de altă parte, am avut de două ori diferențe mari în față, de circa 20 de puncte, dar unele momente de relaxare ne-au făcut să le pierdem și chiar să avem mici emoții la un moment dat. Per total însă spun că am meritat clar victoria și suntem ca și calificați în Final Four, deoarece nu cred că putem pierde acasă cu Satu Mare, mai ales la o diferență de 8 puncte”, a spus antrenorul Miroslav Popov.

În manșa tur a sferturilor Cupei României la baschet feminin pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a făcut un pas mare spre calificarea în Final Four-ul competiției, după ce a învins sâmbătă după-amiaza, scor 87-80 (31-15, 24-24, 20-21, 12-20), în deplasare, pe CSM Satu Mare. Astfel, trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan ia o opțiune serioasă de calificare în semifinale și pleacă cu un avans bun în partida retur, care va avea loc la Alba Iulia, peste patru zile.

 Partida a fost începută foarte bine de universitare, care s-au desprins rapid pe tabelă la peste 10 puncte, nelăsând gazdelor nicio șansă în primul sfert, încheiat scor 31-15 pentru CSU. Cea de-a doua pătrime a fost mult mai echilibrată și s-a încheiat la egalitate, sătmărencele reușind să stea aproape de formația din Alba Iulia, însă la pauza mare avansul oaspetelor a rămas de 15 puncte. La revenirea de la cabine, sportivele lui Popov au intrat în teren extrem de relaxate, lucru care le-a permis gazdelor să preia inițiativa, însă diferența de pe tabelă a scăzut cu un singur punct înainte de începerea ultimului sfert. În cea de-a patra parte a meciului trupa din Satu Mare a profitat de faptul că universitarele nu s-au regăsit și au început o puternică cursă de urmărire, ajungând la un moment la doar 3 puncte în spate, însă nu au reușit mai mult de atât, iar oaspetele s-au impus în final cu 87-80.Cu această victorie practic CSU face primul pas spre Final Four Cupa României 2014/2015, iar doar o mare surpriză ar putea să schimbe soarta acestui sfert de finală.

            Manșa retur a sfertului de finală dintre CSU Alba Iulia și CSM Satu Mare va avea loc miercuri, 3 decembrie 2014, cu începere de la ora 16:00, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

 Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 27 de puncte și 2 pase decisive, Wumi Agunbiade – 23 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland – 16 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive, Marta Fodor – 8 puncte și 3 recuperări, L’Oreal Price – 7 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Larisa Toma – 6 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea