Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, rata șomajului a crescut din nou – 9,72% în februarie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rata şomajului la nivelul judeţului Alba, la finele lunii  februarie 2013, a fost de 9,72%, cu 0,17% mai mare decât în luna precedentă.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, la sfârșitul lunii februarie figurau în evidențe 16.642 de șomeri din care 7.169 femei. Din totalul persoanelor înregistrate, 6.279 sunt şomeri indemnizați iar 10.363 sunt persoane care nu mai beneficiază de drepturi bănești.

Potrivit reprezentanților agenției, numărul persoanelor cărora li s-au acordat servicii de mediere a locurilor de muncă vacante a fost de 1.626, reușindu-se plasarea în muncă a 329 de persoane, din care 187 în locuri de munca pe perioadă nedeterminată iar 142 pe perioadă determinată.

Prin serviciile de informare și consiliere profesională, din 3.402 beneficiari, 82 de persoane au reușit să-și găsească un  loc de muncă. Prin utilizarea mijloacelor de informare în masă cu privire la măsurile active destinate tinerilor, informarea și consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii s-a reușit angajarea a 28 de absolvenți din care 10  au beneficiat de prima de încadrare prevăzută de lege (500 lei).

De asemenea, au beneficiat de stimulente financiare alte 5 persoane dintre care una s-a încadrat într-o localitate la o distanță mai mare de 50 de km față de  domiciliul stabil (beneficiind o primă de încadrare în sumă de 1.000 de lei),  iar alte 4 persoane s-au încadrat în altă localitate, cu schimbarea definitivă a domiciliului (prima de instalare fiind de 3.500 lei).

Din categoriile persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sau șomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare, în luna februarie 2013 au fost încadrate un număr total de 111 persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea