Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

În Alba Iulia, prețurile spațiilor comerciale sfidează criza și cresc de la un an la altul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși este cunoscut faptul că, începând din anul 2008, piața imobiliară se află într-un declin major, există totuși un sector unde prețurile continuă să crească. Este vorba despre spațiile comerciale care au devenit atractive în ultima perioadă datorită randamentului de 8-10 procente pe care îl oferă anual.

În timp ce sute de afaceri se prăbușesc pe fondul unui climat economic incert, investițiile în spații comerciale, chiar dacă nu aduc un profit spectaculos, au devenit de mare interes pentru ca nu au riscuri majore. Acest lucru a dus la o creștere de prețuri de până la 50%. Astfel, dacă în 2009 un metru pătrat de spațiu comercial pe B-dul Revoluției era undeva în jur de 800 de euro, în 2013 s-a ajuns, aproape incredibil, la un preț de piață de peste 1.500 de europe metru pătrat, și încă se înregistrează un interes major pe acest segment. Se poate explica acest fenomen și datorita faptului că majoritatea depozitelor bancare în euro oferă dobânzi de maxim 3,6 procente anual, devenind mult mai rentabilă pentru investitori plasarea banilor în spații comerciale”, explică Mircea Trifu, patronul unei agenții imobiliare din Alba Iulia.

Acesta a precizat că un maxim de oferta se înregistrează în zonele din apropierea cinematografului Dacia și a fostului magazin Materna, unde s-au tranzacționat spații comerciale la peste 2.000 de euro pe mp.

În opinia celor din domeniul imobiliar este doar începutul unei noi creșteri de prețuri. Rămâne de văzut dacă prognoza noastră se va dovedi reală, însă experiența ultimilor 15 ani în domeniu ne-a cam certificat previziunile”, a mai spus Mircea Trifu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea