În Alba Iulia, licitații pentru salubrizare și întreținere spații verzi, de milioane de euro

Firmele care vor câștiga licitațiile pentru salubrizare și întreținerea spațiilor verzi, lansate de Primăria Municipiului Alba Iulia, vor avea venituri sigure de milioane de euro pentru 3 și respectiv 4 ani. Cumulate, valorile estimate ale contractelor depășesc 10 milioane de euro, bani pe care administrația locală îi va plăti din buget.

*Licitația pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi a fost lansată în 7 iulie a.c. iar data limită de depunere a ofertelor este 30 august. Valoarea estimată a contractului este de 20.512.277 de lei (aproximativ 5 milioane de euro) iar câștigătorul va fi cel care oferă prețul cel mai scăzut. Acordul-cadru se va încheia cu un singur operator, pe 4 ani, însă se estimează încheierea a 4 contracte subsecvente pentru cele 3 zone în care a fost împărțit orașul, valoarea maximă fără TVA fiind de 7.873.890,02 lei pentru lotul I (interior Cetate – zona cuprinsă între: str.N. Bălcescu, str. Octavian Goga, B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu și str. Gemina), 6.521.645,84 de lei – lotul II (zona cuprinsă între str. Lalelelor, B-dul 1 Decembrie 1918, str. Horea, str. Calea Moților până în str. T. Vladimirescu, B-dul Republicii, B-dul Revoluției 1989 și str. Detunata) și 6.116.741,28 de lei lotul III (zona cuprinsă între str. Al. I. Cuza, str. T. Vladimirescu, str. N. Bălcescu, str. O. Goga, B-dul Încoronării, cartier Recea, str. Regimentul V Vânători, până la șoseaua de centură.

ELIT

Potrivit caietului de sarcini contractul prevede toate tipurile de servicii pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi iar printre condițiile impuse se află și obligativitatea ca personalul care prestează aceste servicii în zona I să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetății Alba Iulia.

*Licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare a fost lansată în data de 25 august a.c., după ce Primăria Municipiului Alba Iulia a fost obligată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să modifice Caietul de sarcini. (VEZI detalii AICI).

Valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro) iar termenul limită de depunere a ofertelor este 18 octombrie a.c.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Operatorul care va câștiga licitația va asigura serviciile de salubrizare, deszapezire și combatere polei în aria administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, inclusiv localitățile componente Oarda de Jos, Oarda de Sus, Pâclișa, Micești și Bărăbanț.

Pentru veniturile realizate din activitatea contractată cu municipiul Alba Iulia (sumele încasate de la persoanele fizice și juridice cu care se încheie contracte de prestări servicii de salubrizare) concesionarul va plăti o redevenţă anuală în cuantum de 2,5 la sută.

Potrivit contractului-cadru, între condițiile pe care firma ce va câștiga licitația trebuie să le respecte se află obligativitatea de a presta serviciul de salubrizare, deszapezire si combatere polei la toţi utilizatorii din raza unităţii administrativ-teritoriale pentru care are contract de delegare a gestiunii; să aplice tarifele aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia; să  încheie  contracte  de prestare a serviciului cu  toţi  utilizatorii  de  pe  raza municipiului Alba Iulia etc.

Un amănunt interesant este faptul că în noul contract nu este cuprinsă și activitatea de ecarisaj, serviciu care în prezent este prestat de firma care asigură salubrizarea orașului.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

aha !!! 28 august 2012 at 19:13

Vin zile amare pt nea Petrica de la „Salprestrica” !!! Exista deja multe alte firme care incaseaza tarife cu mai mici decat firmulitza de partid colorata portocaliu. Daca cineva vrea ca cetatenii „muncipiului” SA TRAIASCA BINE, sa liciteze gunoiul si apa in cele mai bune conditii europene pentru astfel de licitatii si o sa constatati la buzunarele proprii ca doar asa nu osa mai fiti FURATI CA IN CODRU DE LACHEII PLOCONITI LA PARTID !!!!

mihai1962 28 august 2012 at 19:39

Ecarisajul e OBLIGATORIU si PRIORITAR,ca prea s-au inmultit cainii vagabonzi!..si sunt din ce in ce mai agresivi. Dealtfel s-au inmultit si cainii la case…jos in oras,seara,daca te plimbi pe strazi te simti ca la stana…te latra cainii din toate directiile!

MIHAI 28 august 2012 at 23:01

In contract ar trebui inclus nu numai ridicarea containerelor ci si curatenia in jurul lor,,,si pe strazi…si zonele verzi.Pacat de oras,de modernizari daca gunoaiele se imprastie peste tot.Politia comunitara ar trebui sa ia masuri impotriva celor care fac mizerie,arunca gunoaie sau plimba cainii…sunt pline zonele verzi cu rahat de caine.
Si inca o problema:sunt foarte multi tigani,care majoritatea traiesc din ajutoare sociale,dar nu participa la munca in folosul comunitatii,conform legii.Mai mult ,ei fac gunoaie,galagie,cersesc,acte antisociale.cand trebuie sa munceasca aduc acte ca-s bolnavi:oare?

alexandru 29 august 2012 at 9:11

felicitari domnule hava. ai impartit salubrizarea in doua mari contracte ca sa prinda sigur ceva si baietii de la partid.era normal o singura licitatie care sa cuprinda si intretinerea zonelor verzi. o alta problema e termenul de 3 ani privind contractul de salubritate, un termen destul de mic pt firme care vor sa vina in alba. in 3 ani nu amortizezi echipamentele, in consecinta scde apetitul pentru aceasta licitatie.dar tot va pierde salprest, pentru ca foamea e mare pe piata licitatiilor.felicitari domnule hava pt ca ai reusit sa daruiesti milioane de euro firmei salprest srl, firma prietenului dumitale, firma care nu a castigat in viata ei o licitatie.felicitari hava si consiliul local. de trei ani o tineti in acte aditionale cu salprestul.suma oferita de primarie pentru salubritate paleste in comparatie cu sumele oferite pentru cositul cetatii… de unde verdeata in cetate nu stiu.sa nu uitam ca doar pentru deszapezirea orasului in 3 saptamani iarna trecuta salprest srl a facturat lucrari de 12 miliarde de lei vechi.dar multi vad putini pricep.dar vom scapa de firma de partid salprest srl.pentru ca ea nu va reusi sa castige licitatia.si pentru conformitate pun un pariu castigator: salprest srl va fi firma care va contesta la greu licitatia, la fel cum a facut-o in aiud, sebes etc.deci vor mai avea doi ani linistiti de acte aditionale.traisca hava si consiliul lui ordonat, care a votat mereu tot ce era pe ordinea de zi.

toma 29 august 2012 at 13:32

Oare, Todea, participa la licitatia pentru spatiile verzi ?

Stareta 30 august 2012 at 9:41

Cum sa nu. Marele artist peisagist Todea va participa.Trei tufe si doua pietroaie aruncate numeste el creatie.Atat a lucrat la mine la casa si mi-a luat o droaie de bani.Au iesit mai frumoase aranjamentele mele , nu m-au costat nici atat de mult, nu am nici marea lui viziune artistica.

Comentariile sunt oprite