Rămâi conectat

Sport

În acest weekend, la Arieşeni Cupa „Andrei Tanţoş”, ediţia a treia, la schi alpin

Dan HENEGAR

Publicat

în

 În acest weekend, la Arieşeni se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Cupei “Andrei Tanţoş” la schi alpin. În programul evenimentului sportiv se regăsesc două zile de concurs, dedicate juniorilor şi seniorilor, dar şi o categorie separată dedicată cadeţilor.

Prima zi de competiţie este sâmbătă, 14 februarie, în care se regăseşte o probă de slalom special pe nocturnă, începând cu ora 18.00, iar a doua zi de concurs, duminică 15 februarie, tot o probă de slalom special începând cu ora 9.30 şi festivitatea de premiere începând cu ora 12.30. Ambele concursuri care se vor desfăşura la Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2, fac parte din circuitul naţional de schi alpin şi punctează în Cupa României.
La start s-au înscris peste 10 cluburi sportive din ţară, care vor reuni în jur de 50 de participanţi. Dintre cluburile care şi-au anunţat prezenţa amintim: Club Şcolar Topliţa, Club Sportiv Şcolar Sinaia, Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia, Clubul Sportiv Braşovia, Clubul Sportiv Corona Braşov, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, Clubul Sportiv Universitar Petroşani, Clubul Sportiv Alpin Sfântu Gheorghe, Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie, Clubul Sportiv Şcolar Miercurea Ciuc, Palatul Pionierilor Miercurea Ciuc, Clubul Sportiv Şcolar Predeal şi nu în ultimul rând Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni. Întrecerea este una de anvergură naţională, adunând la start unii dintre cei mai valoroşi schiori români, printre care enumerăm: Bogdan Barbu (Dinamo Bucureşti) – multiplu campion naţional atât la juniori cât şi la seniori – rezultate internaţionale remarcabile, Bogdan Olaru (CSŞ Predeal) – multiplu campion naţional la juniori şi la seniori – rezultate internaţionale remarcabile, Dan Moldovan (Universitar Petroşani) – multiplu campion naţional la juniori – participant la trei campionate mondiale de juniori – cel mai bun sportiv al judeţului Alba în 2014, Bogdan Gligor (Universitar Petroşani) – cu un palmares important de titluri naţionale, iar la fete, Bianca Copoţ (CSŞ Câmpeni) – vicecampioană naţională la juniori şi Cseh Renate (Corona Braşov) – multiplă campioană naţională. Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Sportivă Montana Abrud, în parteneriat cu DJST Alba, CSŞ Câmpeni, Primăria Abrud, Liceul “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, Cabana Vârtop şi SC Arieşul SA, cu ajutorul sponsorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Târg de Crăciun la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia | Strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea bibliotecii

Dan HENEGAR

Publicat

în

După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza “Împreună pentru școala noastră”. Printr-un parteneriat cu Narada, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare