Rămâi conectat

Ştirea zilei

În acest an Festivalul ”Dilema veche” îi aduce la Alba Iulia pe Andrei Pleșu și Horia Roman Patapievici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Vezi ce mai pregătesc organizatorii

În perioada 30 august – 1 septembrie, cea de-a doua ediție a Festivalului Dilema veche oferă locuitorilor din zona Transilvaniei, dar și din restul țării, prilejul de a petrece împărtăși, într-un spațiu absolut special – cum este cel al Cetății Alba Iulia, experiențe fascinante alături de nume din elita vieții culturale românești.

Vor fi 3 zile de muzică bună, literatură, dezbateri, spectacole de teatru și expoziții, toate marca ”Dilema veche”.

Deschiderea evenimentului va fi făcută de către Andrei Pleşu care va ține o conferinţă, urmată de o recepţie în onoarea sa. Seara continuă cu un montaj special de teatru și dans în colaborare Radu Afrim & Centrul Național al Dansului, întregul spectacol fiind gândit și setat special pentru zona Traseul Porților din Cetatea Alba Iulia.

Prima seară se va încheia cu o proiecție de film – ”Searching for Sugar Man” (Oscar pentru film documentar în 2013).

Cea de-a doua zi a festivalului este cea mai ”plină” și mai lungă. Programul include: conferințe despre meserii tradiționale (Șerban Sturdza); dezbateri cu Radu Paraschivescu și Cătălin Ștefănescu; dialoguri cu H-R Patapievici; târg de meserii tradiționale; mini-târg de carte cu lansări; expoziții de fotografie; teatru emergent; Proiecții de film; Cconcerte în aer liber – Omul cu șobolani, Robbin & The Backstabbers, Les Elephantes Bizzares, Nightlosers etc.

În ultima zi, festivalul continuă cu: dezbatere Eurozine -participanți: reprezentanții ”Dilema veche”, presseurop.eu, Eurozine etc.; teatru emergent; proiecții de film; lecturi publice în casele oamenilor; proiecție de film – ”Anul dragonului”, producție HBO; Fanfara Ciocârlia.

În paralel se vor desfășura târgul de carte, expoziții de fotografie, târg de meserii tradiționale.

După o întrerupere de un an Festivalul ”Dilema Veche” revine în Alba Iulia, organizatorii fiind Revista ”Dilema Veche”, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Vă reamintim că ediția din 2011 a adus peste 6.000 de spectatori, prezenți la concertele cu Cargo, Sarmalele Reci, Celelalte cuvinte, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, Speak Floyd, Adi Barar Band, Alexandru Andrieș. Sute de iubitori de cultură s-au întâlnit cu scriitorii Dan C. Mihăilescu, Vintilă Mihăilescu, Florin Iaru, Eugen Istodor, Radu Pavel Gheo, Robert Șerban. Nu au lipsit nici proiectiile de film în aer liber, spectacolele de dans contemporan, teatru.

Repere de neuitat din program au fost extraordinarul concert de muzică clasică în Catedrala romano-catolică al lui Alexandru Tomescu și atelierele de gătit în aer liber ale lui Mircea Dinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani Iosif Fiț, profesor cu o carieră didactică de peste 40 de ani, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, distincție oferită în anul când […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea