Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În 4 iulie, Crucea Roşie Română Filiala Alba sărbătorește 138 de ani de umanitate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

crucea rosieÎn 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Nationala de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană.

Toată activitatea Crucii Roșii Române se bazează pe un element fără de care toată istoria organizației nu ar fi fost posibilă: VOLUNTARIATUL. În ziua de 4 iulie, sunt sărbătoriți în primul rând voluntarii Crucii Roșii Române,  acei oameni care, cu promptitudine, devotament și dedicare, au acționat ori de câte ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Evenimentul va fi marcat prin activități speciale în toate marile orașe ale țării: tombole, spectacole de teatru, demonstrații de prim-ajutor, cross-uri sau jocuri pentru copii. Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor sarbători cei 138 de ani de activitate umanitară și prin muncă: vor fi prezenți în stradă distribuind apă, vor măsura tensiunea și glicemia sau se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le oferi consiliere psihologică și pentru a le ajuta să-și facă cumpărături.

În 4 iulie 2014, la Alba Iulia, în faţa Catedralei Reîntregirii, Crucea Roşie Română Filiala Alba sărbătorește 138 de ani de umanitate, conform următorului program:

– 10.00: Deschidere cort;
– 10.30-11.00: Demonstrație prim ajutor;
– 11.00-16.00: Activități cu copiii;
– 16.00-16.30: Demonstrație prim ajutor;
– 16.30-20.00: Activități cu copiii;
– 20.00-20.30: Demonstrație prim ajutor;
– 22.00: Lansare lampioane la unison

Adiţional, pe tot parcursul programului, persoanele interesate vor avea acces la o parte din logistica de intervenţie în caz de dezastre a organizaţiei noastre şi la un punct de prim ajutor special amenajat unde se va măsura tensiunea arterială şi glicemia.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie şi care au susţinut activităţile noastre umanitare, adresându-le rugămintea de a ne sprijini în continuare pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi și prestigioase organizații umanitare din România!”, transmite directorul filialei, Adrian Ionel Dușa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea