Rămâi conectat

Cultură Educație

În 25 iulie 2016, „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate” în Spaţiile Ryma – întâlnire în cadrul proiectului ”Tinerii se consultă”, derulat la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Se preconizează astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri.

proiect tineriRezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

În județul Alba, cei 2 voluntari lucrători de tineret – Carmen Pauleti şi Andra Domşa, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”,  va avea loc în data de 25 Iulie 2016 în Spaţiile Ryma din cetatea Alba Iulia, începând cu ora 11.00.

”Vrei să activezi comunitatea? Crezi că schimbarea începe de la tine? Noi propunem dialogul și colaborarea ca primi pași în descoperirea a ceea ce pot face tinerii în comunitatea în care trăiesc împreună cu cei care au impact asupra vieții comunității. Credem că vocea tinerilor trebuie să fie ascultată acum, iar comunitatea e alcătuită din membrii săi: cetățeni de toate vârstele, reprezentanți ai autorităților locale și județene, firme, mass-media, etc. Vino să îți spui părerea despre cum te poți implica în comunitate, să povestim despre ce nevoi ai tu și cei din jurul tău pentru a contribui la participarea în viața comunității în toate aspectele sale” – este invitația lansată de organizatorii întâlnirii de la Alba Iulia.

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea