Rămâi conectat

Actualitate

În 20 de ani-Numărul locuinţelor din judeţul Alba a scăzut cu peste 1100 unităţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Recensământul din acest an al populaţiei şi locuinţelor s-a încheiat cu chiu, cu vai luni seara. Dar rezultatele le vom şti abia prin primăvara viitoare când vor fi prelucrate datele culese din teren. Până atunci însă aflăm de pe site-ul Econtext că judeţul Alba se află pe locul trei, de la coadă, în ceea ce priveşte evoluţia fondului de locuinţe între anii 1990 şi 2010. Faptul pare puţin bulversant dacă ne gândim la „frenezia constructoare” care a cuprins România mai anii trecuţi. Ea s-a manifestat deplin şi în judeţul Alba şi totuşi, iată că avem mai puţine locuinţe în anul 2010 – 144.422 faţă de anul 1990 – 145.528. Care poate fi explicaţia pentru această situaţie? Probabil strămutarea populaţiei de la sat la oraş, dar mai cu seamă din România în Spania, Italia şi alte destinaţii. Şi desigur strămutarea unora în viaţa de apoi, la loc cu verdeaţă. Este clar că populaţia judeţului a scăzut în ultimele două decenii, dar cifrele exacte le vom afla când Institutul Naţional de Statistică şi direcţiile sale judeţene vor face publice rezultatele recensământului. Prin aceste migraţii multe dintre locuinţele individuale, mai ales din mediul rural au rămas nelocuite şi s-au deteriorat.
Alba se numără între cele şase judeţe în care numărul locuinţelor s-a diminuat, situându-se în top-ul general pe locul 40 cu o scădere de 1106 unităţi. Celelalte judeţe cu trend negativ sunt: Hunedoara cu – 483, Teleorman cu – 531, Timiş cu – 754, Sălaj cu – 1185 şi Caraş-Severin cu – 4398. Cel mai mult s-a construit în Suceava + 37448, Ilfov + 36662, Constanţa + 35334. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea