Rămâi conectat

Sport

În 13 noiembrie, e derby în Liga a 4-a! Spicul Daia Română – CS Universitatea Alba Iulia, duelul primelor două clasate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 14.30, în cadrul etapei a 12-a a Ligii a 4-a, este derby-ul turului la Daia Română. În acest joc se înfruntă primele două clasate din ierarhie, cele mai în formă combatante din acest eșalon.

Liderul CS Universitatea Alba Iulia, considerat marele favorit al luptei la promovare, are 9 victorii consecutive, pierzând puncte numai în etapa secundă, prin remiza de la Galda de Jos. Gazdele reprezintă surpriza plăcută a toamnei la acest nivel, plasându-se pe locul secund, cu 25 de puncte, la 6 “lungimi” de prima poziție. Cu siguranță, va fi un examen serios pentru studenții din Cetatea Marii Uniri, ce au în față tenacitatea trupei pregătite de Ștefan Fogoroși într-un meci cu tribunele pline dacă s-ar fi disputat cu spectatori.

“Suntem conștienți de valoarea adversarului, o grupare cu un lot foarte bun, un efectiv compus din jucători experimentați, 3 dintre ei activând în Liga 1, mă refer la Mincă, Bucurică și I. Neag, iar restul în Liga a 3-a. Într-o partidă dificilă ne vom juca șansa, avem atuurile noastre și considerăm că nu avem nimic de pierdut”, a spus Ștefan Fogoroși, revenit la gruparea dăiană după scurta perioadă petrecută la începutul anului la Industria Galda de Jos, în Liga a 3-a. Spicul, o nucă greu de spart, are un parcurs peste așteptări, cu o singură sincopă în 10 etape (0-3 acasă cu Viitorul Sântimbru, în 26 septembrie, etapa a 5-a). Dăienii au a doua defensivă (6 goluri încasate), au strâns 4 succese la rând, ultimul, 5-1 la Teiuș, cel mai clar al sezonului, și au mai pierdut puncte doar în remiza albă de la Aiud.

“Spicul reprezintă o formație cu un antrenor foarte bun, a cărui mână se vede în actualul parcurs. Formația din Daia Română face parte din grupul echipelor bune la acest nivel, alături de Viitorul Sântimbru, Voința Stremț sau Industria Galda, într-o ordine aleatorie. Ne așteaptă un test dificil, de fapt pentru noi niciun joc nu este ușor. Ne respectăm adversarul, revelația turului, dar ne propunem să trecem și peste acest hop”, a declarat Mihai Manea, ce-i are indisponibili pe Mincă, I. Neag și Circov. CS Universitatea se bucură de cel mai bun golaveraj, 45-5, cu cel mai prolific atac și cea mai tare defensivă. Singurul duel direct a avut loc în urmă cu 2 ani, octombrie 2019, o remiză la Vințu de Jos, scor 1-1 (0-0), punct al amfitrionilor salvat în prelungiri de reușita lui Cl. Oara (90+4).

Articol apărut în ediția tipărită a ziarului „Unirea”, joi, 11 noiembrie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea