Rămâi conectat

Sport

În 13 noiembrie, e derby în Liga a 4-a! Spicul Daia Română – CS Universitatea Alba Iulia, duelul primelor două clasate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 14.30, în cadrul etapei a 12-a a Ligii a 4-a, este derby-ul turului la Daia Română. În acest joc se înfruntă primele două clasate din ierarhie, cele mai în formă combatante din acest eșalon.

Liderul CS Universitatea Alba Iulia, considerat marele favorit al luptei la promovare, are 9 victorii consecutive, pierzând puncte numai în etapa secundă, prin remiza de la Galda de Jos. Gazdele reprezintă surpriza plăcută a toamnei la acest nivel, plasându-se pe locul secund, cu 25 de puncte, la 6 “lungimi” de prima poziție. Cu siguranță, va fi un examen serios pentru studenții din Cetatea Marii Uniri, ce au în față tenacitatea trupei pregătite de Ștefan Fogoroși într-un meci cu tribunele pline dacă s-ar fi disputat cu spectatori.

“Suntem conștienți de valoarea adversarului, o grupare cu un lot foarte bun, un efectiv compus din jucători experimentați, 3 dintre ei activând în Liga 1, mă refer la Mincă, Bucurică și I. Neag, iar restul în Liga a 3-a. Într-o partidă dificilă ne vom juca șansa, avem atuurile noastre și considerăm că nu avem nimic de pierdut”, a spus Ștefan Fogoroși, revenit la gruparea dăiană după scurta perioadă petrecută la începutul anului la Industria Galda de Jos, în Liga a 3-a. Spicul, o nucă greu de spart, are un parcurs peste așteptări, cu o singură sincopă în 10 etape (0-3 acasă cu Viitorul Sântimbru, în 26 septembrie, etapa a 5-a). Dăienii au a doua defensivă (6 goluri încasate), au strâns 4 succese la rând, ultimul, 5-1 la Teiuș, cel mai clar al sezonului, și au mai pierdut puncte doar în remiza albă de la Aiud.

“Spicul reprezintă o formație cu un antrenor foarte bun, a cărui mână se vede în actualul parcurs. Formația din Daia Română face parte din grupul echipelor bune la acest nivel, alături de Viitorul Sântimbru, Voința Stremț sau Industria Galda, într-o ordine aleatorie. Ne așteaptă un test dificil, de fapt pentru noi niciun joc nu este ușor. Ne respectăm adversarul, revelația turului, dar ne propunem să trecem și peste acest hop”, a declarat Mihai Manea, ce-i are indisponibili pe Mincă, I. Neag și Circov. CS Universitatea se bucură de cel mai bun golaveraj, 45-5, cu cel mai prolific atac și cea mai tare defensivă. Singurul duel direct a avut loc în urmă cu 2 ani, octombrie 2019, o remiză la Vințu de Jos, scor 1-1 (0-0), punct al amfitrionilor salvat în prelungiri de reușita lui Cl. Oara (90+4).

Articol apărut în ediția tipărită a ziarului „Unirea”, joi, 11 noiembrie


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever Alba Iulia, rezultate excelente la Campionatul Național de Karate TSI, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a disputat Campionatul Național de Karate TSI, sub partonajul lui Shihan Frank Anderson 10 dan (presedinte/ fondator TSI).

La competiția organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia (presedinte Alina Băluță 4 dan, Simion Băluță 8 dan instructor șef TSI) au luat startul 360 de sportivi din întreaga țară, în probele de kata individual, kumite individual, kihon, kata echipe și kumite echipe. La deschiderea oficială și premierea celor mai mici concurenți (categoria -6 ani) a fost prezent și Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia (căruia cei implicați îi mulțumesc pentru susținere).

Rezultate:

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță):

Miruna Țîr – medalie de aur la kata și medalie de aur la kumite; Jessica Țîr – medalie de argint la kata, medalie de aur la kumite, medalie de aur la kate echipe și medalie de argint la kumite echipe; Mădălina Miclea – argint la kata, argint la kumite, aur la kata echipe, argint la kumite echipe; Andra Oarfa – argint la kata, argint la echipe, aur kata echipe, argint kumite echipe; Iulia Ciucă – aur kata și aur kata echipe; Marian Pavel – aur kata și bronz kumite; Ariana Sută – aur kata și argint kumite; Eliza Lebădă – bronz kata și argint kumite;

*ACS Karate Forever Alba Iulia (președinte Alina Băluță):

Eric Odveremean: medalie de aur  la kata și medalie de aur la kumite; Sonia Rad: aur la kata și aur la kata echipe; Laurențiu Ienciu – aur la kata și argint la kumite; Andrei Bogdan: bronz la kata și aur kumite; Gabriel Baciu – aur la kata și argint la kumite; Elisea Stoica: aur kata, argint kumite și aur kata echipe; Andreea Pașca: aur kata și bronz kumite; Ana David: aur kihon; Evelina Roșian: aur kihon; Ayan Culda: aur kihon; Diana Rus; aur kata, Andrei Gliga: aur kata; Natalia Șufană: aur kata; Bogdan Petruța: bronz kata și aur kumite; Filip Oțel: aur kihon; Bianca Ungureanu: aur kata și argint kumite; Nicolae Bălșan – bronz kata și argint kumite; Sonia Baying: argint kihon; Denis Costinaș: argint kihon; Miruna Baying: argint kata și argint kumite; Cătălin David: argint kata și argint kumite; Gebrierl Ienciu: argint kata și argint kumite; Vlad Chedveș: argint kata și argint kumite; Casian Șufană: bronz kata și argint kumite; Maria Șufană: argint kata; Daria Glodean: argint kata și argint kumite; David Costinaș: bronz kihon; Erica Glodean: bronz kata și bronz kumite; Dragoș Danciu: bronz kihon; Andreea Dascălu: bronz kata; Sebastian Stoienică: bronz kata și bronz kumite; April Dachin: bronz kata; Petra Braniște: bronz kata; Bogdan Ileană: bronz kumite; Ema Bărnuțiu: bronz kumite; Daria Mihu: bronz kihon.

“Mulțumim pentru sustinere primăriei municipiului Alba Iulia, SC Cora SRL prin Cosmin Stanciu și Colegiului Național «Horea, Cloșca și Crișan», director Valeriu Cerbu”, au transmis Simion și Alina Băluță.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare