Rămâi conectat

Actualitate

Important pentru cadrele didactice: Modele de subiecte pentru definitivat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE) a publicat pe internet modelele de subiecte pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ din acest an.

Potrivit modelului cadru, structura probei scrise din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ 2013 va cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele la care se susţine examenul, câte trei subiecte, fiecăruia fiindu-i alocate câte 30 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărţirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10. Subiectul I cuprinde itemi ce evaluează competenţe din specializare/disciplină de specialitate. Subiectul al II-lea este centrat pe didactica disciplinei de specialitate, sau metodică predării disciplinelor. Subiectul al III-lea este alocat pedagogiei, respectiv pedagogiei preşcolare/şcolare- în funcţie de categoriile de personal didactic) şi elementelor de psihologie a educaţiei.

Găsiţi aici – http://subiecte2013.edu.ro/2013 un model-cadru de structură de subiect şi de barem de evaluare pentru examen, precum şi modele de subiecte pe discipline şi bareme de evaluare şi notare pentru acestea.

Ministerul Educaţiei a anunţat la începutul lunii februarie că pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ din acest an s-au înscris, în perioada 4-25 ianuarie, un număr de 8.537 candidaţi, dintre care au fost validaţi 8.335.

Candidaţii vor avea de trecut două inspecţii la clasă şi o probă scrisă. Inspecţiile vor fi realizate până la data de 20 iunie şi constituie criteriu eliminatoriu. Candidaţii trebuie să obţină cel puţin media 8 la inspecţii pentru a putea accede la proba scrisă, care se va desfăşura în data de 18 iulie. De asemenea, un alt criteriu pentru a se califica în proba finală îl reprezintă şi stagiul de predare de cel puţin un an la catedră. Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie, iar înregistrarea contesaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 23-24 iulie. În perioada 25-26 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi disponibile în data de 27 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea