Rămâi conectat

Ştirea zilei

Împăcarea părților în dosarul de înșelăciune FC Unirea va fi decisă în urma unei expertize judiciare financiar-contabile

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta cj albaAstăzi, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre prin care se stabilește efectuarea unei expertize judiciare financiar-contabile dispuse în dosarul de înșelăciune “FC Unirea”, aflat pe rolul Tribunalului Alba, în care Consiliul Județean Alba s-a constituit parte civilă.

Posibilitatea împăcării este posibilă în acest dosar, în contextul intrării în vigoare a reglementărilor noului Cod Penal. Procurorii DNA susțin că prejudiciul adus bugetului Consiliului Judeţean Alba este de 3.660.000 de lei.

Săptămâna trecută, consiliului Local Alba Iulia a aprobat cu majoritate de voturi, solicitările de împăcare transmise de viceprimarul Paul Voicu, Bărdaş Horia Mihai (fost consilier local), Lupu Ioan Nicolae, Feneşan Oliviu și Sarmeş Marian (foștii conducători ai clubului), inculpați în dosarul de înșelăciune de la Clubul de Fotbal Unirea. Tot atunci, legat de această situație, primarul municipiului Mircea Hava declara că ”din partea Consiliului Local Alba Iulia, litigiul cu Clubul de Fotbal Unirea nu mai există”.

Consilierul județean Marcel Simion, șeful comisiei juridice din cadrul CJ Alba a explicat astăzi, în cadrul ședinței ordinare, demersul inițiat de administrația județeană, respectiv de efectuare a unei expertize judiciare financiar-contabile, în vederea luării unei decizii privind “împăcarea părților”.

“Am demarat această procedură pentru a avea o garanție în plus, a încă unui profesionist, care să verifice aspecte de legalitate privind cheltuirea sumelor de bani. La punctul doi al prezentului proiect de hotărâre, este stabilită procedura de desemnare a expertului. Iar la punctul trei, suntem sesizați cu cererile inculpaților, care ne solicită să recurgem la această posibilitate (n.a. împăcare a părților), în care CJ Alba este parte civilă. Trebuie lămurite aspectele legate de un eventual prejudiciu, dacă există sau nu. Dacă experții vor constată că nu s-a încălcat legea, că sumele pe care noi le-am acordat ca și cotizație au fot cheltuite conform legislației în vigoare, atunci nu există normal prejudiciu și ne putem împăca, în cea ce privește latura penală iar inculpații vor scăpa de răspunderea penală. În situația contrară, vom analiza la momentul  la care ne vom pronunța pe această cerere înainte de termenul de judecată. În esență, toate aceste demersuri, vizează determinarea existenței sau inexistenței unei pagube la nivelul bugetului județean”, a explicat Marcel Simion, șeful comisiei juridice din cadrul Consiliului Județean Alba.

Reamintim că inculpații în acest dosar au fost acuzați de DNA Alba Iulia de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. În rechizitoriul s-a reținut că în perioada 2005-2010, cele patru persoane ce făceau parte din conducerea clubului de fotbal, cu sprijinul viceprimarului municipiului i-au indus și menținut în eroare pe membrii Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Alba-Iulia, prin folosirea unor mijloace frauduloase cu ocazia derulării unor contracte de finanțare încheiate cu cele două instituții publice, cauzând un prejudiciu în sumă de 11.730.000 lei (8.070.00 lei, în bugetul Consiliului Local și 3.660.000 lei, în bugetul Consiliului Județean Alba).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea