Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piaţa muncii, din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Postliceal Phoenix, în parteneriat cu Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din ÎMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul pentru Iniţiative, Studii şi Analize Sociale Sebeş (GISAS) şi Asociaţia „Novam Urbem” au desfăşurat proiectul „Reţea multiregională de Centre Regionale de Ocupare pentru îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piaţa muncii din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru – ReCRO”, în perioada februarie – decembrie 2015.

retea multiregionala01Proiectul şi-a propus îmbunătăţirea gradului de ocupare la nivelul zonelor foste industriale din mediul urban şi rural, din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru, prin atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii a grupurilor dezavantajate de pe piaţa muncii: şomeri, cu accent pe şomerii de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă şi persoane inactive. Obiectivul general a fost dezvoltarea unei reţele multiregionale de Centre Regionale de Ocupare la nivelul regiunilor Nord-Vest, Vest şi Centru şi asigurarea de intervenţii integrate de ocupare pentru 300 de persoane dezavantajate de pe piaţa muncii: informare şi consiliere profesională, asistentă în planificarea carierei şi căutarea unui loc de muncă, formare profesională, stimularea mobilităţii geografice şi ocupaţionale, mediere şi angajare. În cadrul proiectului, 466 de persoane din cele 3 regiuni au beneficiat de formare şi orientare profesională. Dintre acestea, 445 au obţinut certificate de calificare sau de absolvire  emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, certificate care le facilitează accesul pe piaţa muncii din ţările Uniunii Europene. Au fost organizate 26 de serii de cursuri de formare profesională pentru meseriile: retea multiregionala02bucătar, baby sitter, lucrător în comerţ, designer pagini web, operator introducere, validare, prelucrare date, competente informatice (tester softwear), grafician calculator, competente  antreprenoriale. Cele mai solicitate cursuri au fost cele de operator introducere, validare, prelucrare date – 139 persoane, designer pagini web – 110 persoane şi lucrător în comerţ – 103 persoane.

Participanţii care au promovat examenul beneficiază de subvenţii. De asemenea, cursanţii au fost sprijiniţi de experţii în medierea muncii, pentru a identifica locuri de muncă adecvate calificării obţinute. S-a asigurat medierea în vederea obţinerii unui loc de muncă, iar 31 de persoane şi-au găsit deja un loc de muncă. Bugetul total al proiectului a fost 3.275.320,00 lei, din care 3.209.813,60 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea