Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ilie Bolojan și Ion Dumitrel, PARTENERIAT pentru dezvoltarea Munților Apuseni: Heliport SMURD și bază de agrement, în planurile președinților CJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel și Ilie Bolojan au avut marți o întâlnire de lucru, la Câmpeni, unde au decis colaborarea în vederea realizării unor proiecte comune referitor la infrastructură, în urma cărora ar beneficia locuitori ai Munților Apuseni din trei județe învecinate, arată campeniinfo.ro.

Desfășurată în prezența câtorva persoane – primarul Cristian Dan Pașca, viceprimarul Valentin Gog, câțiva funcționari ai Primăriei Câmpeni și ai Consiliului Județean Alba – întâlnirea a debutat cu discutarea oportunităților și modul în care s-ar putea dezvolta „Capitala Țării Moților”. Astfel, s-a menționat faptul că în foarte multe cazuri – luând ca exemplu municipiul Oradea – o unitate administrativ-teritorială nu se poate dezvolta suficient fără a accesa fonduri europene sau de alte feluri, ca de exemplu creditele bancare.

YouTube video

 

Acestea din urmă sunt destul de greu de obținut, iar pentru acest demers contează foarte mult abilitatea unui edil de a gestiona această problemă și gradul de îndatorare a bugetului localității. În acest sens, primarul Cristian Dan Pașca a pus în discuție necesitatea contractării unui credit bancar pentru finalizarea lucrărilor la parcul din centrul orașului și pentru asfaltarea drumului principal de acces spre localitatea aparținătoare Certege.

De asemenea, s-au evidențiat problemele importante cu care se confruntă orașul, inclusiv necesitatea achiziționării de către „Capitala Țării Moților” a terenului pe care funcționat fostul stadion de fotbal. Acel teren, care ar urma să fie expropriat, este necesar construcției unui heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD care au contribuit în ultimii ani la salvarea a peste o sută de vieți omenești, cât și pentru a fi dezvoltată o bază de agrement de care se beneficieze cetățenii orașului și nu numai.

„Sper din tot sufletul că ce au discutat cei doi președinți ai consiliilor județene Alba și Bihor va fi și pe placul președintelui Consiliului Județean Cluj în așa fel încât proiectul gândit astăzi va prinde contur și se va realiza un circuit turistic care să lege cele trei județe. Eu le mulțumesc celor doi președinți ai consiliilor județene care au vizitat Câmpeniul, sunt ferm convins că o să îi mai deranjez cu telefoane și cu întrebări pentru că realizările dânșilor mă fac să îi rog să mă consilieze în ceea ce doresc și eu să fac pentru orașul Câmpeni.” a declarat la finalul discuțiilor Cristian Dan Pașca, primarul orașului Câmpeni.

Totodată, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a menționat: „Ne-am întâlnit azi aici la Câmpeni împreună cu domnul președinte Bolojan să discutăm probleme care trebuie să le rezolvăm pentru moții din această zonă…Este vorba despre un viitor parteneriat pentru a putea să legăm zona carstică Gârda – Arieșeni dintre județele Alba, Bihor, dar și Cluj, să punem în valoare această bogăție naturală a Munților Apuseni, dar și partea culturală, tradițiile, arhitectură și până la urmă tot ce înseamnă oferta pe care ne-a lăsat-o înaintașii noștri pe aceste locuri. Sunt convins că așa cum îl cunoaște toată țara pe domnul Bolojan, cum și noi dorim să ducem lucrurile până la capăt, această discuție se va finaliza cu proiecte care vor fi puse în practică: infrastructură rutieră, infrastructură turistică, infrastructură culturală și să le valorificăm toate acestea pentru cei care trăiesc în această zonă a Munților Apuseni.”

„La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract-cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori. Se cuvine să-i mulțumesc domnului primar pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte Dumitrel pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vom demara începând din acest an în așa fel încât în anii următori proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism, proiectele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe și în principal a zonei montane a Munților Apuseni.” a concluzionat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, care a anunțat pentru săptămâna viitoare următorii pași în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea