Rămâi conectat

Ştirea zilei

IGPR a scos la concurs postul de șef al BCCO Alba Iulia, deținut până în octombrie 2013 de Traian Berbeceanu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Postul de șef al BCCO Alba Iulia, deținut de comisarul Traian Berbeceanu până în toamna anului trecut când a fost arestat fiind învinuit de corupție, a fost scos la concurs de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Inspectoratul General al Politiei Române, cu sediul în Municipiul Bucureşti, Str. Mihai Vodă nr. 4-6, sector 5, organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef brigadă la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliție, la poziţia 372 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă. (…) Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Management Resurse Umane din Bucureşti str. Mihai Vodă nr.4-6, Sector 5, pe bază de raport, depus până la data de 25.07.2014, ora 16.00”, precizează reprezentanții IGPR.

În aceste condiții, după soluționarea definitivă a dosarului în care este judecat și în funcție de rezultat, Berbeceanu va avea de dus încă o luptă, de această dată cu IGPR, pentru a-și recăpăta funcția pe care a deținut-o la Alba Iulia.

Reamintim că de când a fost arestat și până în prezent, fostul șef al BCCO Alba Iulia a declarat de fiecare dată că este nevinovat și are încredere că lucrul acesta va fi dovedit în instanță și că dorește ca lucrurile să revină la normal iar el să se întoarcă la vechiul său loc de muncă pe care l-a servit cu cinste și devotament.

Comisarul şef Traian Berbeceanu, a fost schimbat din funcţie în luna octombrie, după ce a fost arestat preventiv fiind acuzat de procurorii DIICOT Alba de sprijinirea unui grup infracţional nestructurat şi favorizarea infractorului într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere. El a fost eliberat din arestul preventiv pe 26 noiembrie, printr-o decizie a Instanţei Supreme, dar a avut interdicţie de a părăsi ţara.

Începând cu luna decembrie 2013 a activat pe un post din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara iar din luna aprilie 2014 și-a recâștigat definitiv toate drepturile, fiindu-i ridicate măsurile impuse de instanță pe timpul derulării anchetei.

În 16 iulie, Berbeceanu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi luat mită o maşină în valoare de 20.000 de euro, de la două persoane cercetate, pentru a le da informaţii din dosare sau despre percheziţii făcute la aceştia. El mai este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare, toate în concurs real de infracţiuni.

În același timp au fost trimiși în judecată, de către DNA, și cei despre care Traian Berbeceanu a spus de mai multe ori că ”i-au fabricat dosarul”. Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan a fost trimis în judecată de DNA, miercuri, 16 iulie a.c., alături de Cean Nicolae Ioan, fost procuror DIICOT, în prezent pensionat, și Muntean Alin Mirel, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba. Mureșan este învinuit de abuz în serviciu, represiune nedreaptă, fals intelectual; Nicolae Cean este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție; Alin Muntean este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea