Ies la iveală susţinătorii lui Ion Dumitrel: „nepoţii” şi neamurile promovate şi care fac afaceri cu PDL

Dragi moţi, dragi concetăţeni ai judeţului Alba

E nevoie doar de un drum de la Alba Iulia până la Câmpeni, până-n Apuseni, ca să îţi dai seama că noi toţi cei care locuim în judeţul Alba suntem ţinuţi în loc şi în paragină de o conducere incapabilă, fără vreun orizont. Merităm însă mai mult! Mergeţi pe drumul ce leagă Alba Iulia de zona moţilor: este dezastruos! Turismul în Apuseni mişcă ceva dar greu de tot, deşi natura e fabuloasă; cultura moţilor e uitată sau folosită doar pentru bâlciuri politice; pădurile sunt tăiate de şmecheri ai PDL, iar oamenii de la munte abia au cu ce face focul. Despre locurile de muncă inexistente, industrie şi producţie, spitalele din Baia de Aries si Zlatna care s-au închis şi se închid, ştiţi cu toţii.

ELIT

Totul poartă un nume: 8 ani de conducere Ion Dumitrel şi PDL la judeţul Alba, fără nicio direcţie. Ei sunt cei care în 8 ani au arătat atât „respect” pentru moţi încât i-au lasă fără drumuri, fără lemne, fără turism, fără cultură, fără locuri de muncă fără spitale. Iar ca respectul pentru moţi şi istoria lor să fie complet, PDL e pregătit, pentru a-i satisface pe maghiari, din disperarea de a rămâne la putere, să renunţe la obligativitatea cetăţenilor români de a cunoaşte şi de a vorbi limba română.

Există nişte aşa-zişi „moţi” care însă o duc foarte, foarte bine, pe spatele şi pe cârca moţilor muncitori, majoritatea săraci şi autentici. Sunt indivizi care s-au îndestulat din lemnele şi pădurile moţilor sau vânzând pământurile moţilor, care fac afaceri în turism doar pentru ei, în timp ce micile pensiuni mor şi nu sunt promovate. Ei sunt „moţii” inventaţi de PDL, oameni precum Tiberiu Todea, primarul din Albac şi neamurile lui.

Nepotismul şi afacerile PDL sunt în floare la Albac şi au nicio legătură cu moţii. Au legătură doar cu interesele de partid, PDL, şi cu folosirea în scopuri politice a imaginii „moţilor”. Dl Todea alături de neamurile sale, nepotul, fina, nora sa şi casierul de la primărie şi-au permis recent să folosească în interes de partid identitatea şi imaginea moţilor, a TUTUROR moţilor, semnând într-o scrisoare publică nişte injurii în numele lor.
Ar trebui într-adevăr ca dl Todea să îl ia pe domnul Dumitrel de mână, şi în loc să mai facă propagandă electorală pentru PDL şi afacerile dumnealor, să meargă din casă în casă până la ultimul cătun să îşi ceară scuze că folosesc în asemenea chip imaginea moţilor. Cu ocazia asta, dl Dumitrel ar trebui să renunţe la campania electorală şi să îşi mai ceară încă odată scuze pentru sărăcia şi lipsa de dezvoltare în care i-a ţinut 8 ani de zile pe moţi, fără drumuri, spitale şi locuri de muncă. În călătoria sa finală, Dumitrel ar trebui să îl ia şi pe domnul Olar ca să dea nişte explicaţii serioase despre cum rade pădurile din Apuseni pentru profit personal.
Ca final al acestei drumeţii „spirituale”, Todea şi Olar ar trebui să apară pe o scenă la Albac şi să îşi ceară scuze pentru propaganda portocalie pe care o fac an de an la Târgul turistic, în loc să promoveze cu adevărat turismul din Apuseni, în loc să aducă investitori în zonă şi în loc să facă drumuri de acces şi infrastructură pentru turism. Să îşi ceară deci scuze pentru „bairamele” politice pe care le fac pe banii moţilor şi în numele moţilor.

Din 2012 trebuie să întoarcem foaia şi să scăpăm de această „gaşcă” şi de nepotismul politic al lui Dumitrel, Todea, Olar şi al tuturor ca ei. Avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie de locuri de muncă, de turism adevărat. Avem nevoie apoi de proiecte majore cum sunt polul de dezvoltare Muntii Apuseni şi de proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană, care va aduce aici cu adevărat zeci de mii de turişti. Şi nu oriunde, ci pe trasee ca „Drumul aurului” la Roşia Montană, „Drumul supliciului” la Horea sau „Drumul împăratului”. Aşa se respectă istoria şi tradiţia moţilor: cu prosperitate şi punerea în valoarea a istoriei lor. Acum de ele profită doar prietenii dlui Dumitrel, adică neamurile lui Todea şi alţii ca el.

În 2012 e momentul să îl înlocuim pe dl Dumitrel cu cineva cu viziune, cineva care are competenţa şi capacitatea de a conduce un judeţ – capacităţi demonstrate, care are experienţa negocierilor cu mari investitori, cineva care are o viziune economică solidă. Trebuie să îl dăm la o parte pe Dumitrel, cel căruia nu îi merge căruţa mai departe de Albac, care nu lucrează decât pentru nepoţii şi neamurile „de partid” ale PDL. Dacă vreţi să aflaţi cine ar putea fi această persoană: întrebaţi-l chiar pe Dumitrel cine i-a scris lui în 2004 proiectele pe care cu-chiu-cu-vai le-a făcut în 8 ani de zile, singurele pe care de altfel le-a realizat în afară de bâlciurile politice.

Călin ANDREŞ, primarul oraşului Câmpeni
Cristian COSTEA, primarul comunei Scărişoara
Marin JURJ, primarul comunei Arieşeni
Traian GLIGOR, primarul comunei Bistra
Nicolae LAZEA, primarul comunei Vadu Moţilor

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

22 Comentarii

Un sustinator de-al lui Dumitrel 27 februarie 2012 at 21:56

Stimabili domni primari, autori ai acestei scrisori. Ca cetatean al Albei Iuliei si implicit al Judetului Alba, sper ca-mi permiteti un drept de replica. Am calatorit in judet, imi place indeosebi de mult Targul de Turism rural de la Albac, si multe alte sarbatori muntenesti, unde chiar am vazut lume fericita, drumurile din judet am vazut ca sunt bune, se lucreaz ala infrastructura, Sa nu mai spun de Alba Iulia care este un oras ce va straluci odata cu terminarea lucrarilor de infrastructura, dar sa-l si contrazic pe mr. Simone Albani care a declarat astazi in ziarul Unirea ca cei care conduc primaria si consiliul judetean nu au facut nimic pentru promovarea Albei Iuliei ca si capitala culturala europeana. Dar teatrul in locul spitalului de prihiatrie pentru ce puii mei se va face???in fine:) Asa sunt satul de balacarelile astea publice si fara nici un sens, vreti ciolan PNL? nu-l veti obtine fiind agresivi. vreti mai mult ciolan PD-l? o sa-l aveti. (semnez: Un psd-ist vechi)

alex 28 februarie 2012 at 21:24

Ideea de baza pe care nu am vazut-o mentionata aici, si pentru care nu se investeste mare lucru in potentialul turistic al apusenilor este ca se asteapta demararea exploatarii de la Rosia Montana. De ce ar investi cineva intr-o zona in care in urmatorii ani se doreste demararea unui proiect care va duce la eliminarea potentialului turistic? PDL stie foarte bine lucrul asta, iar exploatarea de la RM este in topul prioritatilor lor, fiind un aducator de venituri substantiale pentru politicienii care vor ajuta la demararea lui. E trist ca pentru 3000 de locuri de munca si 20% din zacamant vom pierde o zona cu potential turistic enorm. Asadar, motii ar trebui sa le multumeasca PDL-istilor pentru grija care le-o poarta si sa se roage sa fie printre cei 3000 de angajati ai RMGC, altfel, nu ii vad prea bine, intr-o zona aflata in apropierea unui imens lac de cianuri.

gogu 27 februarie 2012 at 21:56

e timpul ca juvetele, om de cultura a prazului sa plece. desfiintarea spitalelor nu-ti va fi iertata niciodata dumitrele

Gnosticus 28 februarie 2012 at 5:59

Ti-a dat Pantea lovitura de gratie. De-acum, conditia ta de mercenar-servitor o va vedea toata lumea.

Bardamu 28 februarie 2012 at 21:28

Cu sfertocefali altoiti pe un caracter monstruos, cum e Gogu, liberalii vor pierde. Problema lor e zona gri: lipsa personalitatilor autentice. Eroare fundamentala: l-au lasat pe Florin Roman, un metis facut din abjectie si trivialitate, sa-i reprezinte. Vor pierde pe lipsa de minte si pe imoralitatea acestuia. Cum spunea Pantea: vai s-amar de Florin Roman, cind e vorba de cultura. Natura e scirbita ca a produs un asemenea hominid.

Marius 27 februarie 2012 at 22:20

Călin ANDREŞ, primarul oraşului Câmpeni
Cristian COSTEA, primarul comunei Scărişoara
Marin JURJ, primarul comunei Arieşeni
Traian GLIGOR, primarul comunei Bistra
Nicolae LAZEA, primarul comunei Vadu Moţilor

sunt OOOOOOOOOOOOOOOOOO

oana 28 februarie 2012 at 1:43

esti OOOOOOO, adica iti casti gura de mirare, omule, ca 5 primari ai unor orase si comune importante au indraznit sa se ridice impotriva nepotismelor din PDL. toti au furat dar ca PDL nimeni nu a saracit populatia in asa hal!

Custi Ba 28 februarie 2012 at 8:17

MARIUSE, daca toti astia sunt OOOOOOOO, ne spui si noua cine-i 111111111? Dar ca sa te ajut putin, hai sa-ti spun una din legile lui Murphy despre „zero”: „cand spui de cineva ca-i zero, s-ar putea ca tu sa fi minus infinit…” Cand ne gandim ca tu ai folosit chiar mai multi de „zero”, imagineaza-ti ce poate iesi…!!! „Custi Ba”!

r.ghe 29 februarie 2012 at 7:06

Agramatule rotariot,ai aparut?Fraere(sic!).In custi (sg.cusca)ar trebui sa fi „cazat”pana iti pica unicul neuron din calcai in cap.Ba,custi,ba.Lacheu incult.Mizerie umana.Esti un infect deci MARS JIGODIE umana!

Custi Ba 29 februarie 2012 at 12:20

Bravo RAGAILA, ai reusit sa indrugi si tu ceva, bravo baiatule, cred ca poti sa treci intr-a 3 a! Dar tot nu mi-ai spus, cu capu sti sa dai?!!!

r.ghe 29 februarie 2012 at 16:07

Ingaaa agramat rotariot.Spune-mi cum iti suporti hoitu’?Rebut genetic revin cu MARS JIGODIE!

mr 27 februarie 2012 at 22:26

Cine ti-a desfiintat spitalele gogule? cred ca ti-au spalat creierul pnl-isti. Daca te grabesti mai prinzi un loc la psihiatrie. Atata sanatate sa ai cat adevar ai spus aici.

Diagnostic 28 februarie 2012 at 8:31

Sti cine a desfintat spitalele bai mr-itule: Tata, Dumnezeu sa-l ierte! Pai cine a fost la guvernare cand s-au desfintat spitalele? Si apoi cand vad cum blestemi sanatatea omului, mi-aduc aminte ca mai vad pe la TV cate o cortorarita care-si ridica poalele in cap sa i se vada „cultura” cand blesteama…Oi fi si tu vreo cioara din aia…

succesuri financiare 28 februarie 2012 at 10:50

Fragment articol Parlamentarii schimba Codul Silvic(Gazeta de Cluj 27.02.2012)

„Codrul politic

Unul dintre comentatorii acestei pozitii arata ca unul dintre initiatorii modificarilor propuse pentru Codul Silvic este Corneliu Olar, care a mai adus o modificare legislatiei actuale din domeniu. Aceasta se referea la faptul ca exploatarea masei lemnoase poate fi facuta si de catre persoane fizice. De asemenea, se arata ca Olar ar fi in incompatibilitate, sau cel putin conflict de interese in ceea ce priveste calitatea sa de initiator al amendamentelor propuse pentru legea Ocolului Silvic. Aceasta deoarece este presedintele asociatiei proprietarilor de paduri din cinci comune, din judetul Alba. Asociatia Râul Mare a infiintat ocolul privat Horea-Apuseni unde ar fi sef de district chiar fiul parlamentarului.
Despre acesta din urma, comentatorul de pe site-ul românesc al WWF da chiar mai multe detalii interesante. „Fiul lui Olar Corneliu a fost pâna in 29.05.2011 asociat si administrator in procent de 50% la SC King Stone SRL, societatea care a deschis o cariera in fondul forestier proprietate publica a Comunei Horea. Terenul nu a fost scos din Fondul Forestier cu compensare prealabila si cu plata prealabila, asa cum cere Codul Silvic. SC King Stone SRL a dus piatra din aceasta cariera din Matisesti la un drum construit cu fonduri europene: in Trifesti. De sus in jos. Furt. Cineva a sesizat toata isprava, asa ca Olar Corneliu Dan, fiul d-lui deputat Olar Corneliu si sef de district peste cariera deschisa in fond forestier, a iesit din societate. Sesizarea a fost facuta de cineva in 24.05.2011, deci cu câteva zile inaintea iesirii lui Olar Corneliu Dan din SC King Stone SRL. Primarul Comunei Horea, proprietarul carierei, este un nepot de-al d-lui deputat Olar Corneliu. Aici este vorba de conflict de interese. Politia, Garda de Mediu si toate structurile au musamalizat totul. Desi lucrarile la cariera s-au oprit pentru o perioada, au continuat apoi cu aceeasi societate: SC King Stone SRL, al carui unic asociat si administrator a dus piatra – cu camionul proprietate, condus de fiul sau – la zidurile de protectia drumurilor auto din Vadu Motilor si inaintea urcarii barajului din Câmpeni si undeva de la Albac in sus”, arata comentatorul anonim. Legatura intre faptele expuse de acesta si proiectul de lege al carui initiator este Olar este faptul ca, prin actul normativ, in cazul terenurilor sub 0,2 hectare, scoaterile vor fi facute mult mai usor, infractiunea de ocupare a fondului forestier fiind stearsa cu buretele retroactiv.”

succesuri financiare 28 februarie 2012 at 10:53

Fragment articol Parlamentarii schimba Codul Silvic din Gazeta de Cluj(27.02.2012)

„Codrul politic

Unul dintre comentatorii acestei pozitii arata ca unul dintre initiatorii modificarilor propuse pentru Codul Silvic este Corneliu Olar, care a mai adus o modificare legislatiei actuale din domeniu. Aceasta se referea la faptul ca exploatarea masei lemnoase poate fi facuta si de catre persoane fizice. De asemenea, se arata ca Olar ar fi in incompatibilitate, sau cel putin conflict de interese in ceea ce priveste calitatea sa de initiator al amendamentelor propuse pentru legea Ocolului Silvic. Aceasta deoarece este presedintele asociatiei proprietarilor de paduri din cinci comune, din judetul Alba. Asociatia Râul Mare a infiintat ocolul privat Horea-Apuseni unde ar fi sef de district chiar fiul parlamentarului.
Despre acesta din urma, comentatorul de pe site-ul românesc al WWF da chiar mai multe detalii interesante. „Fiul lui Olar Corneliu a fost pâna in 29.05.2011 asociat si administrator in procent de 50% la SC King Stone SRL, societatea care a deschis o cariera in fondul forestier proprietate publica a Comunei Horea. Terenul nu a fost scos din Fondul Forestier cu compensare prealabila si cu plata prealabila, asa cum cere Codul Silvic. SC King Stone SRL a dus piatra din aceasta cariera din Matisesti la un drum construit cu fonduri europene: in Trifesti. De sus in jos. Furt. Cineva a sesizat toata isprava, asa ca Olar Corneliu Dan, fiul d-lui deputat Olar Corneliu si sef de district peste cariera deschisa in fond forestier, a iesit din societate. Sesizarea a fost facuta de cineva in 24.05.2011, deci cu câteva zile inaintea iesirii lui Olar Corneliu Dan din SC King Stone SRL. Primarul Comunei Horea, proprietarul carierei, este un nepot de-al d-lui deputat Olar Corneliu. Aici este vorba de conflict de interese. Politia, Garda de Mediu si toate structurile au musamalizat totul. Desi lucrarile la cariera s-au oprit pentru o perioada, au continuat apoi cu aceeasi societate: SC King Stone SRL, al carui unic asociat si administrator a dus piatra – cu camionul proprietate, condus de fiul sau – la zidurile de protectia drumurilor auto din Vadu Motilor si inaintea urcarii barajului din Câmpeni si undeva de la Albac in sus”, arata comentatorul anonim. Legatura intre faptele expuse de acesta si proiectul de lege al carui initiator este Olar este faptul ca, prin actul normativ, in cazul terenurilor sub 0,2 hectare, scoaterile vor fi facute mult mai usor, infractiunea de ocupare a fondului forestier fiind stearsa cu buretele retroactiv.”

ANI 28 februarie 2012 at 12:44

Felicitari si toata cinstea si recunostinta pentru d-nii primari care au indrasnit sa se opuna mafiei portocalii din fruntea judetului .DECI TOT RESPECTUL D-LOR PRIMARI.

Oltean Getbeget. 28 februarie 2012 at 13:31

Gogule, esti enervant de penibil!Ce-ai ma cu Dumitrel daca e oltean? Ai treaba cu Oltenia?… ai treaba si cu mine care sunt oltean. Du-te pan’la Dumitrel sa-i sugi prazul si pe urma fa-ti timp sa treci pe la mine pentru aceiasi operatiune la praz, dar nu inainte de a intra la sediul Uniunii Scriitorilor Filiala-Alba (langa Prefectura) sa vezi si de prazul lui Pantea si a celor care or mai fi pe acolo.Daca vei simti o placere aparte in a suge prazul oltenesc,atunci ia la rand judetele Dolj, Gorj, Olt. Ce zici?!… „este” insuficienti olteni? Mai incearca atunci si Mehedinti, Valcea, poti trece si in Arges. Ba, dar mai bine, sa te saturi, ia ma neica tot sudul tarii la rand; -de la Turnu-Severin la Constanta si cand te intorci mai opreste-te odata la Consiliul Judetean, unde o sa-l gasesti tot pe Dumitrel-presedinte si roaga-l sa te lase sa-i mai executi odata „operatiunea prazul”

vai de mine.... 28 februarie 2012 at 13:34

esti penibil de scirbos….getbegetule.
daca astia sint sustinatorii lui Dumitrel si Hava…mai bine lipsa si de Dumitrel si de Hava..
Nu aveti deloc bun simt.

Oltean Getbeget. 28 februarie 2012 at 14:50

Vai de mine… pudiboanda-vagaboanda, te miri ca te-ai rosiit de rusine! Din voi da bunul simt pe afara, s-a umflat Muresul… Nu sunt sustinator nici a celor doi, nominalizati de tine dar nici a gunoaielor pesedisto-liberale.Pe mine m-a enervat Gogu ca are treaba cu oltenii si cu prazul nostru care este o leguma sanatoasa dealtfel, dar foarte scumpa la Kaufland. Gogule,treci pe la noi ma, ca e gratis…

avram iancu 28 februarie 2012 at 17:11

Dar la Avram-iancu ce s-a facut?In comuna natala a celui mai iubit patriot!Nu exista nici medic la dispensar,care arata jalnic.Padurile se cara masiv si acolo,iar primarul a decis ca e nevoie de o noua cladire la primarie ,cu toate ca populatia s-a redus drastic.Sa nu vorbim de locuri de munca,de drumuri,de servicii!!!!saracii moti pe mina cui au ajuns, nu mai au un craisor care sa lupte pentru ei.

NELUTU 28 februarie 2012 at 19:51

Mai oltene voi ar trebui sa intrati in Ardeal numai pe baza de pasaport,si atunci controlati la sange

Oltean Getbeget. 28 februarie 2012 at 22:00

@Nelutu, treci langa Gogu pentru „operatiunea prazul”.Dar fiti civilizati, nu va-mpingeti,nu va inghesuiti, ca este suficient pentru amandoi si vezi ca-n Oltenia se intra fara pasaport.

Comentariile sunt oprite