Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ies la iveală susţinătorii lui Ion Dumitrel: „nepoţii” şi neamurile promovate şi care fac afaceri cu PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragi moţi, dragi concetăţeni ai judeţului Alba

E nevoie doar de un drum de la Alba Iulia până la Câmpeni, până-n Apuseni, ca să îţi dai seama că noi toţi cei care locuim în judeţul Alba suntem ţinuţi în loc şi în paragină de o conducere incapabilă, fără vreun orizont. Merităm însă mai mult! Mergeţi pe drumul ce leagă Alba Iulia de zona moţilor: este dezastruos! Turismul în Apuseni mişcă ceva dar greu de tot, deşi natura e fabuloasă; cultura moţilor e uitată sau folosită doar pentru bâlciuri politice; pădurile sunt tăiate de şmecheri ai PDL, iar oamenii de la munte abia au cu ce face focul. Despre locurile de muncă inexistente, industrie şi producţie, spitalele din Baia de Aries si Zlatna care s-au închis şi se închid, ştiţi cu toţii.

Totul poartă un nume: 8 ani de conducere Ion Dumitrel şi PDL la judeţul Alba, fără nicio direcţie. Ei sunt cei care în 8 ani au arătat atât „respect” pentru moţi încât i-au lasă fără drumuri, fără lemne, fără turism, fără cultură, fără locuri de muncă fără spitale. Iar ca respectul pentru moţi şi istoria lor să fie complet, PDL e pregătit, pentru a-i satisface pe maghiari, din disperarea de a rămâne la putere, să renunţe la obligativitatea cetăţenilor români de a cunoaşte şi de a vorbi limba română.

Există nişte aşa-zişi „moţi” care însă o duc foarte, foarte bine, pe spatele şi pe cârca moţilor muncitori, majoritatea săraci şi autentici. Sunt indivizi care s-au îndestulat din lemnele şi pădurile moţilor sau vânzând pământurile moţilor, care fac afaceri în turism doar pentru ei, în timp ce micile pensiuni mor şi nu sunt promovate. Ei sunt „moţii” inventaţi de PDL, oameni precum Tiberiu Todea, primarul din Albac şi neamurile lui.

Nepotismul şi afacerile PDL sunt în floare la Albac şi au nicio legătură cu moţii. Au legătură doar cu interesele de partid, PDL, şi cu folosirea în scopuri politice a imaginii „moţilor”. Dl Todea alături de neamurile sale, nepotul, fina, nora sa şi casierul de la primărie şi-au permis recent să folosească în interes de partid identitatea şi imaginea moţilor, a TUTUROR moţilor, semnând într-o scrisoare publică nişte injurii în numele lor.
Ar trebui într-adevăr ca dl Todea să îl ia pe domnul Dumitrel de mână, şi în loc să mai facă propagandă electorală pentru PDL şi afacerile dumnealor, să meargă din casă în casă până la ultimul cătun să îşi ceară scuze că folosesc în asemenea chip imaginea moţilor. Cu ocazia asta, dl Dumitrel ar trebui să renunţe la campania electorală şi să îşi mai ceară încă odată scuze pentru sărăcia şi lipsa de dezvoltare în care i-a ţinut 8 ani de zile pe moţi, fără drumuri, spitale şi locuri de muncă. În călătoria sa finală, Dumitrel ar trebui să îl ia şi pe domnul Olar ca să dea nişte explicaţii serioase despre cum rade pădurile din Apuseni pentru profit personal.
Ca final al acestei drumeţii „spirituale”, Todea şi Olar ar trebui să apară pe o scenă la Albac şi să îşi ceară scuze pentru propaganda portocalie pe care o fac an de an la Târgul turistic, în loc să promoveze cu adevărat turismul din Apuseni, în loc să aducă investitori în zonă şi în loc să facă drumuri de acces şi infrastructură pentru turism. Să îşi ceară deci scuze pentru „bairamele” politice pe care le fac pe banii moţilor şi în numele moţilor.

Din 2012 trebuie să întoarcem foaia şi să scăpăm de această „gaşcă” şi de nepotismul politic al lui Dumitrel, Todea, Olar şi al tuturor ca ei. Avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie de locuri de muncă, de turism adevărat. Avem nevoie apoi de proiecte majore cum sunt polul de dezvoltare Muntii Apuseni şi de proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană, care va aduce aici cu adevărat zeci de mii de turişti. Şi nu oriunde, ci pe trasee ca „Drumul aurului” la Roşia Montană, „Drumul supliciului” la Horea sau „Drumul împăratului”. Aşa se respectă istoria şi tradiţia moţilor: cu prosperitate şi punerea în valoarea a istoriei lor. Acum de ele profită doar prietenii dlui Dumitrel, adică neamurile lui Todea şi alţii ca el.

În 2012 e momentul să îl înlocuim pe dl Dumitrel cu cineva cu viziune, cineva care are competenţa şi capacitatea de a conduce un judeţ – capacităţi demonstrate, care are experienţa negocierilor cu mari investitori, cineva care are o viziune economică solidă. Trebuie să îl dăm la o parte pe Dumitrel, cel căruia nu îi merge căruţa mai departe de Albac, care nu lucrează decât pentru nepoţii şi neamurile „de partid” ale PDL. Dacă vreţi să aflaţi cine ar putea fi această persoană: întrebaţi-l chiar pe Dumitrel cine i-a scris lui în 2004 proiectele pe care cu-chiu-cu-vai le-a făcut în 8 ani de zile, singurele pe care de altfel le-a realizat în afară de bâlciurile politice.

Călin ANDREŞ, primarul oraşului Câmpeni
Cristian COSTEA, primarul comunei Scărişoara
Marin JURJ, primarul comunei Arieşeni
Traian GLIGOR, primarul comunei Bistra
Nicolae LAZEA, primarul comunei Vadu Moţilor

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea