Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ies la iveală susţinătorii lui Ion Dumitrel: „nepoţii” şi neamurile promovate şi care fac afaceri cu PDL

Publicat

în

Dragi moţi, dragi concetăţeni ai judeţului Alba

E nevoie doar de un drum de la Alba Iulia până la Câmpeni, până-n Apuseni, ca să îţi dai seama că noi toţi cei care locuim în judeţul Alba suntem ţinuţi în loc şi în paragină de o conducere incapabilă, fără vreun orizont. Merităm însă mai mult! Mergeţi pe drumul ce leagă Alba Iulia de zona moţilor: este dezastruos! Turismul în Apuseni mişcă ceva dar greu de tot, deşi natura e fabuloasă; cultura moţilor e uitată sau folosită doar pentru bâlciuri politice; pădurile sunt tăiate de şmecheri ai PDL, iar oamenii de la munte abia au cu ce face focul. Despre locurile de muncă inexistente, industrie şi producţie, spitalele din Baia de Aries si Zlatna care s-au închis şi se închid, ştiţi cu toţii.

Totul poartă un nume: 8 ani de conducere Ion Dumitrel şi PDL la judeţul Alba, fără nicio direcţie. Ei sunt cei care în 8 ani au arătat atât „respect” pentru moţi încât i-au lasă fără drumuri, fără lemne, fără turism, fără cultură, fără locuri de muncă fără spitale. Iar ca respectul pentru moţi şi istoria lor să fie complet, PDL e pregătit, pentru a-i satisface pe maghiari, din disperarea de a rămâne la putere, să renunţe la obligativitatea cetăţenilor români de a cunoaşte şi de a vorbi limba română.

Elit - Gustul Desăvârșit

Există nişte aşa-zişi „moţi” care însă o duc foarte, foarte bine, pe spatele şi pe cârca moţilor muncitori, majoritatea săraci şi autentici. Sunt indivizi care s-au îndestulat din lemnele şi pădurile moţilor sau vânzând pământurile moţilor, care fac afaceri în turism doar pentru ei, în timp ce micile pensiuni mor şi nu sunt promovate. Ei sunt „moţii” inventaţi de PDL, oameni precum Tiberiu Todea, primarul din Albac şi neamurile lui.

Nepotismul şi afacerile PDL sunt în floare la Albac şi au nicio legătură cu moţii. Au legătură doar cu interesele de partid, PDL, şi cu folosirea în scopuri politice a imaginii „moţilor”. Dl Todea alături de neamurile sale, nepotul, fina, nora sa şi casierul de la primărie şi-au permis recent să folosească în interes de partid identitatea şi imaginea moţilor, a TUTUROR moţilor, semnând într-o scrisoare publică nişte injurii în numele lor.
Ar trebui într-adevăr ca dl Todea să îl ia pe domnul Dumitrel de mână, şi în loc să mai facă propagandă electorală pentru PDL şi afacerile dumnealor, să meargă din casă în casă până la ultimul cătun să îşi ceară scuze că folosesc în asemenea chip imaginea moţilor. Cu ocazia asta, dl Dumitrel ar trebui să renunţe la campania electorală şi să îşi mai ceară încă odată scuze pentru sărăcia şi lipsa de dezvoltare în care i-a ţinut 8 ani de zile pe moţi, fără drumuri, spitale şi locuri de muncă. În călătoria sa finală, Dumitrel ar trebui să îl ia şi pe domnul Olar ca să dea nişte explicaţii serioase despre cum rade pădurile din Apuseni pentru profit personal.
Ca final al acestei drumeţii „spirituale”, Todea şi Olar ar trebui să apară pe o scenă la Albac şi să îşi ceară scuze pentru propaganda portocalie pe care o fac an de an la Târgul turistic, în loc să promoveze cu adevărat turismul din Apuseni, în loc să aducă investitori în zonă şi în loc să facă drumuri de acces şi infrastructură pentru turism. Să îşi ceară deci scuze pentru „bairamele” politice pe care le fac pe banii moţilor şi în numele moţilor.

Din 2012 trebuie să întoarcem foaia şi să scăpăm de această „gaşcă” şi de nepotismul politic al lui Dumitrel, Todea, Olar şi al tuturor ca ei. Avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie de locuri de muncă, de turism adevărat. Avem nevoie apoi de proiecte majore cum sunt polul de dezvoltare Muntii Apuseni şi de proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană, care va aduce aici cu adevărat zeci de mii de turişti. Şi nu oriunde, ci pe trasee ca „Drumul aurului” la Roşia Montană, „Drumul supliciului” la Horea sau „Drumul împăratului”. Aşa se respectă istoria şi tradiţia moţilor: cu prosperitate şi punerea în valoarea a istoriei lor. Acum de ele profită doar prietenii dlui Dumitrel, adică neamurile lui Todea şi alţii ca el.

În 2012 e momentul să îl înlocuim pe dl Dumitrel cu cineva cu viziune, cineva care are competenţa şi capacitatea de a conduce un judeţ – capacităţi demonstrate, care are experienţa negocierilor cu mari investitori, cineva care are o viziune economică solidă. Trebuie să îl dăm la o parte pe Dumitrel, cel căruia nu îi merge căruţa mai departe de Albac, care nu lucrează decât pentru nepoţii şi neamurile „de partid” ale PDL. Dacă vreţi să aflaţi cine ar putea fi această persoană: întrebaţi-l chiar pe Dumitrel cine i-a scris lui în 2004 proiectele pe care cu-chiu-cu-vai le-a făcut în 8 ani de zile, singurele pe care de altfel le-a realizat în afară de bâlciurile politice.

Călin ANDREŞ, primarul oraşului Câmpeni
Cristian COSTEA, primarul comunei Scărişoara
Marin JURJ, primarul comunei Arieşeni
Traian GLIGOR, primarul comunei Bistra
Nicolae LAZEA, primarul comunei Vadu Moţilor

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Publicat

în

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.

Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare