ÎCCJ sesizează Curții Constituționale legea de supraimpozitarea a pensiilor speciale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Corina Corbu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a convocat joi, în data de 18 iunie, Secțiile Unite ale ÎCCJ, pentru a analiza posibilitatea sesizării Curții Constituționale pentru controlul de constituționalitate a legii ce introduce impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraților și ale altor categorii profesionale.

Cu unanimitate de voturi, din 93 de judecători prezenţi, Secţiile Unite au decis sesizarea Curţii Constituţionale cu obiecţia de neconstituţionalitate a legii.

ELIT

Tot cu unanimitate s-a decis sesizarea CCR cu privire la o altă lege, prin care este modificat Codul Penal, în sensul în care criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat. Legea ar putea încălca decizii CEDO.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419