Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ÎCCJ sesizează Curții Constituționale legea de supraimpozitarea a pensiilor speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corina Corbu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a convocat joi, în data de 18 iunie, Secțiile Unite ale ÎCCJ, pentru a analiza posibilitatea sesizării Curții Constituționale pentru controlul de constituționalitate a legii ce introduce impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraților și ale altor categorii profesionale.

Cu unanimitate de voturi, din 93 de judecători prezenţi, Secţiile Unite au decis sesizarea Curţii Constituţionale cu obiecţia de neconstituţionalitate a legii.

Tot cu unanimitate s-a decis sesizarea CCR cu privire la o altă lege, prin care este modificat Codul Penal, în sensul în care criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat. Legea ar putea încălca decizii CEDO.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Decizia deputaților a fost luată cu voturi 307 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea