Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎCCJ: Închisoare cu suspendare pentru Ioan Tarnu, fostul șef al SRI Alba, și Liviu Schiau, fost ofițer BCCO Alba Iulia. În 2014 au fost ACHITAȚI de Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi, 24 martie 2016, sentinţa definitivă în ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE”. Între cele 32 de persoane trimise în judecată s-au aflat și Ioan Tarnu, fostul director al SRI Alba, și Liviu Schiau, fost ofițer BCCO Alba Iulia. Cei doi au fost condamnați la 3, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce în anul 2014, Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat, pe motiv că ”faptele imputate de procurori – constituirea unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului – nu există”.

Fostul şef al SRI Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi subcomisarul de la BCCOA Alba, Liviu Schiau, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional şi favorizarea infractorului, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Hunedoara în anul 2011. „În sarcina inculpaţilor Tarnu Ioan şi Schiau Liviu se reţine că, în virtutea funcţiilor deţinute, au acordat sprijin infracţional inculpatului Stanciu Mircea şi l-au informat cu privire la momentul efectuării unor activităţi procedurale şi procesuale în cauză, activitatea lor fiind de natură să îngreuneze cercetările ce se efectuau în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT”, s-a precizat la data respectivă, într-un comunicat de presă. Ca urmare a acestor evenimente, Ioan Tarnu a fost suspendat din funcţie.

Prin sentința ÎCCJ, Stanciu a primit 4 ani şi 6 luni cu executare, faţă de 3 ani şi 2 luni – condamnarea de la instanţa de fond.

CITEȘTE ȘI: Cum motivează instanța achitarea fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu și fostului ofițer BCCO Liviu Schiau, în ”Dosarul utilajelor agricole furate din UE”

În total au fost trimise în judecată în acest dosar 32 de persoane care au fost acuzate că furau utilaje din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia şi apoi le vindeau la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare. Valoarea prejudiciului produs este de aproximativ 4,5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: RECHIZITORIU DIICOT – Cum i-a prins comisarul-şef Traian Berbeceanu pe Ioan Tarnu şi Liviu Schiau în viermuiala utilajelor furate din U.E. VEZI INTERCEPTĂRI TELEFONICE DIN DOSAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea