ÎCCJ: Închisoare cu suspendare pentru Ioan Tarnu, fostul șef al SRI Alba, și Liviu Schiau, fost ofițer BCCO Alba Iulia. În 2014 au fost ACHITAȚI de Curtea de Apel Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi, 24 martie 2016, sentinţa definitivă în ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE”. Între cele 32 de persoane trimise în judecată s-au aflat și Ioan Tarnu, fostul director al SRI Alba, și Liviu Schiau, fost ofițer BCCO Alba Iulia. Cei doi au fost condamnați la 3, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce în anul 2014, Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat, pe motiv că ”faptele imputate de procurori – constituirea unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului – nu există”.

Fostul şef al SRI Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi subcomisarul de la BCCOA Alba, Liviu Schiau, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional şi favorizarea infractorului, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Hunedoara în anul 2011. „În sarcina inculpaţilor Tarnu Ioan şi Schiau Liviu se reţine că, în virtutea funcţiilor deţinute, au acordat sprijin infracţional inculpatului Stanciu Mircea şi l-au informat cu privire la momentul efectuării unor activităţi procedurale şi procesuale în cauză, activitatea lor fiind de natură să îngreuneze cercetările ce se efectuau în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT”, s-a precizat la data respectivă, într-un comunicat de presă. Ca urmare a acestor evenimente, Ioan Tarnu a fost suspendat din funcţie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Prin sentința ÎCCJ, Stanciu a primit 4 ani şi 6 luni cu executare, faţă de 3 ani şi 2 luni – condamnarea de la instanţa de fond.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

CITEȘTE ȘI: Cum motivează instanța achitarea fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu și fostului ofițer BCCO Liviu Schiau, în ”Dosarul utilajelor agricole furate din UE”

În total au fost trimise în judecată în acest dosar 32 de persoane care au fost acuzate că furau utilaje din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia şi apoi le vindeau la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare. Valoarea prejudiciului produs este de aproximativ 4,5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: RECHIZITORIU DIICOT – Cum i-a prins comisarul-şef Traian Berbeceanu pe Ioan Tarnu şi Liviu Schiau în viermuiala utilajelor furate din U.E. VEZI INTERCEPTĂRI TELEFONICE DIN DOSAR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Johan Crayf 25 martie 2016 at 10:30

ICCJ sa va fie rusine, jigodii supreme ca ati scapat pe TARNU si SCHIAU de inchisoarea meritata !Ginerele col.Boca Ioan de langa autogara A-I si sibianul sef ,meritau o pedeapsda exemplara,nu cu suspendari.Ati vazut cum judeca instanta suprema si fata de Pinalty,Cocos….care au primit si ei cele mai favorabile pedepse.Ziceti ca de ce va injura cel ce fura un ou si incaseaza 3 ani cu executare..!Asa se pedepsesc banditii in Rou ?

Themis 25 martie 2016 at 11:15

Asta-i justiția lui băse care i-a cumpărat atunci când le-a plătit sute de mii de lei sporuri (35 la număr) pe care după ce legiuitorul le-a înglobat în salariul mărit (guvernarea tăriceanu) a uitat chipurile să abroge actele normative care le reglementau și ei magiștrii rom âniei au acționat M J pentru dspăgubiri ,dobânzi penalizatoare pe care și le-au acordat reciproc ..VL la AB, CJ la MS și tot așa ….pe care le-au încasat în 2014 …o fam el procuror și ea judecător au umflat în cont 200.000 lei ….după ce marinarul a redus veniturile celor de la Anaf,G M, Anpc…..

vasalie 25 martie 2016 at 12:13

bine ca macar i-a pedepsit asa. la curtea de apel Alba prietenii lor i-au achitat pe Tarnu si pe Schiau

pilu 25 martie 2016 at 13:39

Nu va otarati ca inca nu s-a terminat. Asteptati si o sa vedeti.

Losenau Custozza 29 martie 2016 at 23:22

Ce pedeapsa merita fostul SRI-st pentru ca, dorind sa nu aiba trafic rutier pe strada dansului, a sufocat la propriu circulatia rutiera din cartierul Cetate?? Din cauza lui si a dragutzilor lui de vecini avem acum sensuri giratorii semaforizate, in loc sa avem traficul pe jumatate din cat este acum. Cat mai asteptati fratzilor sa descongestionati traficul deschizand strada aia inchisa de dl. fost ofiter SRI, prin curtea liceului militar?

Comentariile sunt oprite