Rămâi conectat

Sport

Iarăși ploaie de memorii la AFC Unirea 1924 Alba Iulia! Miercuri, termen decisiv pentru datoriile către Alexandru Giurgiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Iarăși o perioadă apăsătoare din punct de vedere financiar pentru AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Echipa ce a retrogradat din Liga 3 și așteaptă ca în acestă lună să se finalizeze formaitățile juridice pentru preluarea de către Primăria municipiului Alba Iulia, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia, este asaltată de memoriile depuse de foștii echipieri și antrenori.

Astfel, conform informațiilor publicate pe site-ul Federației Române de Fotbal, pe lista cauzelor aflate în 29 iunie pe agenda Comisiei de Disciplină și Etică, se regăsesc Alexandru Nicu Giurgiu, antrenorul Adrian Claudiu Bicheși și Ilie Adrian Adam, ce au termen miercuri, 6 iulie, pentru “executare drepturi financiare”. În cazul neachitării datoriilor, “alb-negrii” riscă interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători, dar și depunctarea, într-o primă fază, cu două puncte! Ca o comparație, Cătălin Banienschi (legitimat în primăvară la Unirea Alba Iulia) a avut câștig de cauză împotriva fostului club ACS Luceafărul Oradea, care este sancționată cu depunctarea pentru fiecare două săptămâni trecute de la data pronunțării.

Lucrurile sunt complicate, întrucât lunile trecute au fost termene în privința memoriilor celor 3, AFC Unirea 1924 a fost sancționată și cu o penalitate de 3000 de lei pentru neplată. Fostul căpitan, Al. Giurgiu are din 15 martie o hotărâre rămasă definitivă, iar mâine, în cazul în care nu-și va primi drepturile, vor urma sancțiunile împotriva clubului. Mijlocașul care în iarnă a plecat la CS Ocna Mureș are de încasat o sumă importantă aferentă anului trecut, a acceptat să primească o parte din restanțe, însă mâine e scadența și nu e dispus la o nouă amânare sau eșalonare a plăților!

*Alte 4 memorii, la CNSL

În același timp, la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor sunt alte 4 memorii ale jucătorilor uniriști, conform listei dosarelor aflate pe rol în 28 iunie. În cazul lui Dragoș Cristian Ciorgovean s-a amânat pronunțarea petru astăzi, însă pentru Radu Alexandru Pocol, Gheorghe Claudiu Morariu (plecați în iarnă la Someșul Dej și FC Avrig) și Andrei Bârdea s-a admis “cererea reclamantului. Obligă pârătul la pleta drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”.

Citește și: Lună fierbinte a “alb-negrilor”: puzzle complicat și presiunea timpului pentru Unirea Alba Iulia

În noiembrie 2021, fosta prim-divizionară a trecut prin alte asemenea momente delicate, fiind asaltate de memorii. Atunci, prin intermediul unor sponsori privați s-au stins treptat datoriile, în discuție fiind Ad. Matei, D. Lupșan și Sporea. Șirul, ce a început în iulie anul trecut, când la CNSL au început să apară memoriile, fusese deschis de M. Guț. Au urmat, în timp, Joldeș, An. David, Bucurică și M. Codrea, iar recent Gheorghe Nimrod Zsigmond (și-a primit banii) și antrenorul Valentin Sinescu (cel ce a condus Unirea în primele 15 etape)! Practic, puțini au rămas cei care nu și-au solicitat drepturile din campionatul 2020/2021 (F. Morar – accidentat în acest sezon, Scrob, V. Codrea, Dehelean, Fetița, Sântoma, Bakcsi, Mâlnă, jucători ce s-au aflat în lotul din această primăvară) plus Ciprian Selagea (actualmente la Metalurgistul Cugir) și antrenorul MihaI Manea (pentru campionatul 2019/2020).

Articol apărut în ziarul „Unirea”, marți, 5 iulie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea