Rămâi conectat

Ştirea zilei

Hotelul Continental din Cluj-Napoca al SC Ardeleana SA, aproape vândut. Un om de afaceri oferă 5 milioane de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotel continentalDupă numeroase încercări eșuate de a vinde cel mai valoros bun al societății, respectiv Hotelul ”Continental” din Cluj Napoca, lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA a primit o ofertă în valoare de 5 milioane de euro pentru vânzarea imobilului.

Ofertantul este omul de afaceri Ioan Bene (45 de ani) din Cluj-Napoca, care derulează activități în domeniul constructiilor civile si industriale, fiind proprietarul firmei Napoca Constructii SA.

Până la vânzarea efectivă mai trebuie îndeplinite însă o serie de proceduri, dar există şanse foarte mari ca hotelul Continental să îşi găsească, în sfârşit, un proprietar care să îl restaureze și să îl repună în valoare.

Dacă va deveni proprietar, Bene intenționează reabilitarea completă a clădirii simbol din centrul Clujului și aducerea imobilului la standardele unui hotel de 5 stele.

În prezent, hotelul este închiriat unor societăţi comerciale care organizează aici diferite evenimente sociale şi culturale şi asigură paza şi întreţinerea obiectivului, întreţinere care costă între 8.000 şi 9.000 de lei lunar.

Imobilul este construit din piatră şi cărămidă și este compus din subsol: 2 camere şi dependințe; parter: 1 local pentru cafenea, 1 local pentru restaurant; 7 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 1: sală festivă, 18 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 2: 25 camere şi dependințe; etaj 3: 21 camere şi dependințe și terenul aferent în suprafață de 1.497,60 mp.

Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp  şi este compusă din parter şi trei etaje.

Hotelul Continental a fost ridicat la începutul secolului trecut după planurile arhitectului Pakey Lajos. Clădirea, construită în stil eclectic a fost amplasată pe terenul rezultat după demolarea Hotelului Naţional, o clădire cu un singur etaj, în 1894. Hotell New York, cum se numea iniţial actualul Continental, a fost centrul vieţii culturale clujene. La parterul hotelului, a funcţionat, mai bine de o jumătate de secol, cafeneaua New York, un adevărat centru al vieţii culturale şi jurnalistice din oraş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea