Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Hotarâre a CJSU Alba: Se carantinează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe fondul înregistrării unui număr crescut de îmbolnăviri cu noul cornavirus SARS-COV-2 la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos, Direcția de Sănătate Publică Alba (DSP) va dispune de îndată măsura carantinării Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos.

DSP Alba va desfășura anchetele epidemiologice și va monitoriza permanent situația epidemiologică de la CRRN Galda de Jos, până la închiderea focarului de SARS-COV-2.
2. Pentru gestionarea situației de risc epidemiologic înregistrat la nivelul CRRN Galda de Jos, începând cu data de 11.10.2020, ora 0000, se dispun următoarele măsuri:
a) Purtarea măștii de protecție facială este obligatorie în spațiile deschise de pe domeniul public, pe o rază de 500 m în jurul CRRN Galda de Jos.
b) Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și persoanele cu afecțiuni medicale care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite printr-un document eliberat de medic.
c) Consiliul local UAT Galda de Jos va marca, prin panouri dispuse în locuri vizibile, zona în care purtarea măștii de protecție facială este obligatorie, în spațiile deschise din proximitatea CRRN Galda de Jos.
d) IPJ și IJJ Alba vor intensifica activitățile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus SARS-COV-2 la nivelul localității Galda de Jos.

Măsurile stabilite anterior se mențin până la închiderea focarului de la CRRN Galda de Jos.

3. -Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba va dispune de îndată măsuri pentru întocmirea unor scenarii de risc, pentru toate Centrele de îngrijire aflate în administrare, având la bază numărul de îmbolnăviri cu SARS-COV-2 și gravitatea acestora.
-Scenariile întocmite conform aliniatului (1) vor fi supuse avizării Direcției de Sănătate Publică Alba.
-Până la închiderea focarului de SARS-COV-2, DGASPC Alba, va asigura personalul medical necesar gestionării situației de risc epidemiologic la nivelul CRRN Galda de Jos, cu respectarea legislației specifice în vigoare.
4. Gestionarea cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 a pacienților din cadrul CRRN Galda de Jos se va face astfel:
a) Pacienții asimptomatici și cei care manifestă forme ușoare ale îmbolnăvirii cu SARS COV 2 vor fi supravegheați și vor beneficia de asistența medicală specifică în cadrul CRRN Galda de Jos.
b) Pacienții care dezvoltă forme medii de îmbolnăvire cu SARS COV 2 vor fi transferați la Spitalul Municipal Aiud, Secția Psihiatrie, unde vor beneficia de tratamentul specific.
c) Pacienții care dezvoltă forme grave de îmbolnăvire cu SARS COV 2 vor fi transferați la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, unde vor beneficia de asistența medicală specifică.
d) Personalul medical din cadrul CRRN Galda de Jos, va pune la dispoziția echipajelor care transferă pacienții la alte unități spitalicești, medicația specifică patologiei pacientului și schema de administrare a acesteia.
5. Spitalul Municipal Aiud va dispune de îndată măsuri pentru operaționalizarea la nivelul Secției Psihiatrie, a 30 de paturi pentru tratarea bolnavilor psihiatrici infectați cu SARS COV 2.

Spitalul Municipal Aiud va operaționaliza în cel mai scurt timp, la nivelul Secției de Psihiatrie 2 paturi specifice ATI pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

6. Pentru prevenirea unor situații de îmbolnăvire în cadrul Centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice, AJPIS Alba va pune la dispoziția DSP Alba, în cel mai scurt timp, lista actualizată a Centrelor, care funcționează la nivelul județului Alba, precum și măsurile de prevenire implementate la nivelul acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea