Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hoț „fashionist” din Alba, spaima magazinelor de haine și cosmetice: Pantofi, pantaloni, gel de duș sau șlapi printre preferințele bărbatului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hoț „fashionist” din Alba, spaima magazinelor de haine și cosmetice: Pantofi, pantaloni, gel de duș sau șlapi printre preferințele bărbatului

Un bărbat din Alba a fost condamnat la doi ani și două luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată și pentru ultraj contra bunelor moravuri, săvârșite în stare de recidivă postexecutorie.

Sentința Judecătoriei Sebeș a fost pronunțată în data de 5 iulie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada 18.04.2019 – 01.07.2019 acesta a comis mai multe furturi din societăți comerciale din Alba.

În data de 18.04.2019, inculpatul în timp ce se afla în magazinul Deichmann, în timpul programului de funcționare, a sustras o pereche de papuci în valoare de 139 lei, sens în care i-a luat de pe raft, s-a încălțat cu ei, după care a părăsit magazinul, fiind surprins de către organele de poliție care l-au obligat să restituie bunurile sustrase.

În data de 14.05.2019, în jurul orei 19:20, inculpatul s-a deplasat în incinta magazinului Carrefour, de unde a sustras de pe rafturi două recipiente gel de duș Nourish și trei recipiente șampon 2 în 1 Menthol în valoare totală de 108,45 lei, sens în care le-a ascuns sub haine, după care a trecut de casele de marcat fără a le achita, fiind oprit de către agentul de securitate care a identificat bunurile asupra inculpatului, acestea fiind recuperate.

În data de 16.05.2019, ora 15:50, inculpatul, în timp ce se afla în incinta magazinului Takko din municipiul Sebeș, a sustras din interiorul magazinului 10 perechi de pantaloni de damă în valoare de 299,90 lei, iar în parcarea centrului comercial bărbatul și-a dat jos pantalonii, expunându-și organele genitale.

În data 16.05.2019, în jurul orei 20:15, comisă în dauna persoanei vătămate inculpatul, în timp ce se afla în magazinul Profi, a sustras, în timpul programului de lucru, un șampon H&S MNT 225 ml în valoare de 16,99 lei, trecând de casa de marcat fără a-l achita, după care a fost identificat de managerul magazinului, care a recuperat produsul de la acesta.

În data de 27.05.2019, ora 14:20, inculpatul a sustras de pe standurile din fața magazinului Deichmann, o cutie în care se afla o pereche de adidași, după care s-a deplasat în parcarea din fața magazinului, fiind observat în acest timp de către directorul de magazin, care s-a deplasat la acesta și i-a spus să pună papucii sustrași la locul lor, ceea ce autorul a și făcut.

În data de 30.05.2019, în jurul orei 13:00, inculpatul a sustras din interiorul magazinului Lidl, 5 cutii în care se aflau aparate de ras cu două lame și rezerve marca Cien, în valoare totală de 99,95 lei, fiind surprins de către agentul de pază, care a identificat bunurile asupra autorului.

În data de 29.05.2019, în jurul orei 15:00, inculpatul a sustras din interiorul magazinului Carrefour, cinci recipiente de șampon marca L’Oreal, în valoare totală de 69,45 lei, fiind surprins de către agentul de pază, care a identificat bunurile asupra autorului.

În data de 30.05.2019, ora 14:30, inculpatul a sustras de pe standurile din fața magazinului Deichmann, o pereche de șlapi marca Bjorndal, în valoare de 49 lei, după care s-a deplasat în parcarea din fața magazinului, fiind observat în acest timp de către asistentul directorului de magazin, care s-a deplasat la acesta și i-a spus să pună șlapii sustrași la locul lor, ceea ce autorul a și făcut.

În data de 01.06.2019, ora 17:45, inculpatul a sustras de pe standurile din fața magazinului Deichmann două perechi de șlapi de damă marca Bjorndal, în valoare totală de 98 lei, după care a fugit în parcarea din fața magazinului, fiind observat în acest timp de către asistentul directorului de magazin, care a fugit după acesta, moment în care autorul a aruncat cele două perechi de papuci în iarbă, fiind recuperați de către angajata magazinului.

În data de 12.06.2019, în jurul orei 14:30, inculpatul a sustras o bicicletă din locul special amenajat pentru staționarea bicicletelor de la intrarea într-un magazinu, aparținând persoanei vătămate, după care s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie, unde a fost identificat de organele de poliție.

În data de 19.06.2019, ora 16:55, inculpatul a sustras din incinta magazinului Deichmann din municipiul Sebeș, o cutie în care se afla o pereche de șlapi marca Bjorndal, în valoare de 45,59 lei, fiind observat în acest timp de către directorul de magazin, reușindu-se astfel recuperarea bunurilor.

În data 25.06.2019, ora 14:30, inculpatul a încercat să sustragă mai multe pături ce se aflau expuse la vânzare pe taraba amplasată în Piață, însă vânzătoarea l-a văzut și a reușit să-l prindă, acesta abandonând bunurile și fugind într-o direcție necunoscută. Ulterior, a fost solicitată intervenția poliției, care s-a deplasat la fața locului și l-a identificat pe inculpat.

În data de 01.07.2019, ora 13:00, inculpatul a sustras din incinta salonului de frizerie telefonul mobil marca Galaxy S7 EDGE, aparținând persoanei vătămate, după care l-a vândut în schimbul sumei de 150 lei unui bărbat, acesta din urmă vânzându-l, la rândul său, unei persoane necunoscute în schimbul sumei de 250 lei.

Inculpatul a mai fost condamnat pentru săvârșirea a numeroase infracțiuni de furt, inclusiv pentru tâlhărie, atât în România cât și în alte țări din Uniunea Europeană, unele dintre ele atrăgând starea de recidivă postexecutorie, ceea ce denotă perseverență infracțională crescută.

În ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei principale, instanța a dispus executarea acesteia în regim privativ de libertate, executarea în această manieră fiind obligatorie în raport de condamnarea anterioară a inculpatului la pedeapsa mai mare de 1 an închisoare, pentru care nu a intervenit termenul de reabilitare, astfel că singura posibilitate pentru instanță este aceea de a aplica o pedeapsă executabilă.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea