Rămâi conectat

Curier Județean

Hoț cu tupeu – a spart Primăria Ighiu și a furat un laptop

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 22 de ani, domiciliat în Ighiu a fost identificat de polițiști, pe baza probelor obţinute în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, ca principalului suspect privind furtul unui laptop din primăria comunei.

Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de 11 spre 12 decembrie a.c. persoane necunoscute au escaladat un burlan de scurgere a apei şi încercat să pătrundă în sediul Primăriei Ighiu pentru a sustrage bunuri. Ulterior poliţiştii au fost sesizat că în perioada 6 – 8 decembrie din interiorul primăriei a fost sustras un laptop estimat la 4.000 lei.

Deoarece, în cadrul activităţilor de cercetare a locului faptei s-a stabilit că burlanul s-a desprins iar făptuitorul a căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri, existând probabilitatea deplasării acestuia la medic pentru consultaţie de specialitate şi tratament, poliţiştii s-au deplasat la Spitalul Judeţean Alba unde au reuşit identificarea şi prinderea acestuia.

Din cercetările efectuate că B.G.P. a încercat, în seara zilei de 11 decembrie, să pătrundă în incinta Primăriei Ighiu cu intenția de a sustrage bunuri, căţărându-se pe burlanul de scurgere a apei care s-a dislocat și a căzut la pământ de la o înălţime de aproximativ 3 metri.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că în data de 8 decembrie, în jurul orei 21.00, tot prin escaladarea burlanului, B.G.P. a pătruns în sediul primăriei iar din interiorul unui birou a sustras un laptop în valoare de 4.000 lei, pe care ulterior l-a vândut unui cetăţean din comună contra sumei de 200 lei.

Laptopul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de “furt calificat” faptă pedepsită de art. 208, al. 1, 209, al.1, lit. e, g și i din Codul penal. Învinuitul B.G.P. a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Alba, urmând ca în cursul zilei de 14.12.2013 să fie prezentat Judecătoriei Alba-Iulia cu propunerea de arestare preventivă şi punere în mişcare a acţiunii penale”, precizează reprezentantul IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea