Rămâi conectat

Curier Județean

Horaţiu Josan despre autostrada Sebeş-Turda: Aiudul aştepta demult varianta optimă pentru construcţia centurii ocolitoare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere recentele declaraţii ale ministrului Dan Şova referitoare la finalizarea până în 2016 a autostrăzii Sebeş-Turda, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a salutat proiectul care vine să înlocuiască drumul expres, ultima soluţie tehnică ce fusese prevăzută pentru ruta Sebeş-Turda, unde era neapărată nevoie de fluidizarea traficului.

Potrivit comunicatului remis presei de Alin Florea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud, în opinia primarului Horațiu Josan, actuala soluţie tehnică, cea a autostrăzii, nu mai rezolvă doar problema traficului greu a cărui rută tranzitează Aiudul, ci va optimiza circulaţia rutieră pe toată zona Aiud – Ocna Mureş, adică pe toată raza Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”.

„Aiudul avea demult nevoie de o centură ocolitoare, care să preia în primul rând traficul greu. În ultimii ani, am căutat diverse soluţii, în primul rând financiare, şi sprijin de la Guvern pentru a rezolva această problemă, iar drumul expres Sebeş-Turda, pentru realizarea căruia am elaborat şi o parte a documentaţiei tehnice necesare, a fost ultima soluţie care aşteptam să poată fi concretizată cât mai curând posibil. Actualul proiect al autostrăzii care se preconizează a fi finalizat până în 2016 nu asigură doar construcţia centurii ocolitoare a Aiudului, ci şi o infrastructură de transporturi optimizată de care vor beneficia toate localităţile constituite în  Asociaţia „Alba de Jos”, a declarat primarul municipiului Aiud.

De precizat faptul că unul dintre obiectivele esenţiale ale ADI „Alba de Jos”, din cadrul căreia fac parte 16 localităţi din zona Aiud – Ocna Mureş este modernizarea transporturilor, ca un argument în plus pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economică a microregiunii. Autostrada Sebeş-Turda traversează zona cuprinsă în microregiunea formată în zona Aiud – Ocna Mureş şi va funcţiona, aşa cum a precizat şi ministrul Dan Şova, ca o centură ocolitoare pentru localităţile Teiuş, Aiud şi Unirea.

„De foarte mulţi ani, am căutat soluţii pentru realizarea centurii ocolitoare a Aiudului. Vorbim despre acest proiect încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu, când Ludovic Orban, ministru al transporturilor pe atunci, a fost primul care a înţeles câtă nevoie e de o investiţie care să fluidizeze traficul în această zonă. Parte din documentaţia tehnică fusese elaborată, se făcuseră paşi concreţi, dar guvernul pedelist, o dată instalat în 2008, a ras proiectul de pe lista sa de priorităţi. Acum, iată, proiectul e din nou acolo unde trebuie să fie: pe agenda Guvernului USL. Vreau să le mulţumesc celor care l-au susţinut şi în special colegului meu Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, care a insistat pe lângă ministrul Şova pentru autostrada Sebeş-Turda. Aşa se pot rezolva problemele comunităţilor, cu sprijin de la autorităţile judeţene şi deschidere din partea Guvernului”, a mai precizat primarul Mihai Horaţiu Josan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea