Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Horațiu Josan: Am obținut un rezultat bun, iar dacă împărțirea mandatelor se făcea proporțional aveam un deputat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatul ALDE la Camera Deputaților, Horațiu Josan, a declarat, vineri, că organizația din Alba a obținut un rezultat bun, iar a fi forța a treia în județ e un lucru ”interesant”, subliniind că dacă împărțirea mandatelor se făcea proporțional ar fi ieșit deputat.

lazar-josan-marincas05”Rezultatele au fost mulțumitoare, ele puteau fi și mai bune dacă o parte din colegi se implicau mai mult, și mă refer la colegii de partid, și participau mai intens în campanie. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, dar și celor care nu ne-au votat. Am obținut un rezultat bun la nivelul județului, am fost a treia forță politică, dacă se făcea o împărțire proporțională și era un alt algoritm ALDE avea un deputat astăzi, dar din păcate acestea au fost rezultatele”, a spus Horațiu Josan pentru ziarulunirea.ro.

El a adăugat că a tras niște concluzii, iar proiectele pe care le are rămân valabile.

Întrebat dacă crede că are colegi în partid care nu l-au votat, Josan a spus că ”este posibil pentru că România e țara tuturor posibilităților”.

La rândul său, secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat că este mulțumit de rezultatul alegerilor parlamentare.

”Îmi doream mult mai mult. Am depus cu colegii mei eforturi uriașe pentru ca cel puțin doi parlamentari din partea ALDE să ajungă în Parlament. Din păcate unii colegi nu au înțeles că țelul nostru este comun și prin diferite metode au încercat să ducă în eroare alegătorii spunându-le să voteze doar o anumită persoană dintr-un anumit loc și asta cu siguranță ne-a dus înapoi și nu înainte”, a spus Ion Marincaș.

Partidul Național Liberal a obținut în județul Alba patru mandate de deputat, dintre care trei la redistribuiri, iar Partidul Social Democrat a obținut un singur mandat de deputat, deși diferența dintre cele două formațiuni este doar de 1.680 de voturi (1,38 de procente) în vreme ce la Senat fiecare formațiune a obținut câte un mandat, aici diferența fiind de doar 59 de voturi (0,05 procente).

Un oficial al Biroului Electoral Județean (BEJ) Alba a declarat, joi, pentru ziarulunirea.ro, că PNL a obținut patru mandate de deputat, iar PSD unul singur, în vreme ce fiecare formațiune a obținut câte un mandat de senator. Întrebat cum este posibil acest lucru, având în vedere diferența mică dintre cele două formațiuni, acesta a declarat că ”posibil din cauza metodei de clacul”.

Potrivit unui proces verbal al BEJ Alba, postat pe site-ul Instituției Prefectului, la Senat, PNL a obținut 36,92% (44.728 voturi), PSD – 36,87% (44.669 voturi), ALDE – 6,12% (7424 de voturi), USR – 5,86% (7098 voturi), PMP – 5,36% (6493 voturi), UDMR – 3,5% (4249), PRU – 2,53% (3072 voturi), PRM – 1,37% (1668 voturi), ANR – 0,95% (1158 voturi), iar la Camera Deputaților, PNL a luat 37,07% (44921 voturi), PSD – 35,69% (43241 voturi),  ALDE – 6,03% (7314 voturi), USR – 5,95% (7209 voturi), PMP – 5,35% (6480 voturi), UDMR – 3,41% (4135 voturi), PRU – 2,43% (2948 voturi), ANR – 1% (1220 voturi), PRM – 0,93% (1134 voturi). Celelalte formațiuni politice au obținut mai puține procente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea