Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați, a cerut insolvența
Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați folosiți în spitale, a depus marți la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență. De asemenea, angajaţii ar fi fost notificaţi cu privire la încetarea contractului de muncă.
Decizia a fost luată după ce patronul companiei, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul dezinfectanților, informează Digi24.
Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă marți la tribunal și are ca materie „falimentul” și ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.
Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.
Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.
Motivul pentru care firma a cerut falimentul este acela că firma nu-și poate plăti angajații, deoarece nu are activitate.
Hexi Pharma are 350 de angajați. Aceștia ar fi fost notificați că vor fi plătiți până la 1 iunie, apoi vor fi concediați. Reprezentanți ai companiei spuneau că, după ce Gazeta Sporturilor a publicat dezvăluiri despre dezinfectanți diluați vânduți spitalelor, Hexi Pharma și-a oprit producția pentru a verifica concentrația substanțelor de dezinfectare.
Conform legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în procedură de insolvență.
Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și din municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziții și la domiciliul lui Dan Condrea. (C.M.)
Sursa: Digi24, Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]