Rămâi conectat

Actualitate

Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați, a cerut insolvența

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hexi-pharma-465x390Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați folosiți în spitale, a depus marți la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență. De asemenea, angajaţii ar fi fost notificaţi cu privire la încetarea contractului de muncă. 

Decizia a fost luată după ce patronul companiei, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul dezinfectanților, informează Digi24.

Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă marți la tribunal și are ca materie „falimentul” și ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.

Motivul pentru care firma a cerut falimentul este acela că firma nu-și poate plăti angajații, deoarece nu are activitate.

Hexi Pharma are 350 de angajați. Aceștia ar fi fost notificați că vor fi plătiți până la 1 iunie, apoi vor fi concediați. Reprezentanți ai companiei spuneau că, după ce Gazeta Sporturilor a publicat dezvăluiri despre dezinfectanți diluați vânduți spitalelor, Hexi Pharma și-a oprit producția pentru a verifica concentrația substanțelor de dezinfectare.

Conform legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în procedură de insolvență.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și din municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziții și la domiciliul lui Dan Condrea. (C.M.)

Sursa: Digi24, Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea