Rămâi conectat

Actualitate

Haterii anti-refugiați, în vizorul Facebook. Compania va colabora cu Germania pentru combaterea propagandei xenofobe

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Facebook a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul german în demersul său de a identifica şi sancţiona pe cei care instigă ură şi promovează mesaje xenofobe în mediul online. Decizia companiei vine în urma unei cereri a ministrului german al Justiției de a se implica mai mult pentru a combate propaganda xenofobă cu privire la refugiați.

Potrivit  Wall Street Journal , Facebook va lucra cu Ministerul German al Justiției, furnizorii de servicii de internet  și alte rețele sociale pentru a forma un grup de lucru ce vizează identificarea, marcarea și eliminarea conținutului plin de ură mai rapid.

Luna trecută, Ministerul Germaniei de justiție a criticat Facebook pentru a nu face mai mult pentru a elimina  mesajele xenofobe împotriva refugiaţilor, susţinând că rețeaua socială reacționează mai rapid când este vorba de imagini sexuale decat o face în cazul celor rasiste . Ministrul german Justiției Heiko Maas a anunțat crearea grupului de lucru online, după întâlnirea avută la Berlin cu reprezentanţii Facebook.

În conformitate cu legislația germană, comentariile publice care incită la violență împotriva unui anumit grup de persoane, din motive religioase sau etnice , sunt pedepsite cu până la trei ani de închisoare.

Facebook și alte companii de Internet au eliminat în mod regulat conținutul instigator la ură în funcţie de legile fiecărui stat, dar guvernele europene au solicitat reţelelor de sociale media să se implice mai mult, ca răspuns la creșterea propagandei teroriste și mișcării xenofobe.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea