Rămâi conectat

Sport

Handbalista Narcisa Lecuşanu, în judeţul Alba

Publicat

în

Recent la Ocna Mureş s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei „Salinae” la handbal. Competiţia a fost organizată din initiaţiva unei foste glorii a handbalului feminin românesc, profesoara Ana Maria Grozav. Şi-au dat întâlnire la acest turneu circa 150 de copii, băieţi şi fete, veniţi alături de antrenori şi părinţi din centre de tradiţie ale handbalului românesc, echipele participante fiind CS Transilvania Tg Mureş, CS Viitorul Cluj Napoca, Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu” Luduş şi AS „Salinae” Ocna Mureş. Evenimentul a fost onorat de prezenţa preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, domnii Ion Dumitrel şi Sorin Bumb, a primarului oraşului Ocna Mureş, profesor Augustin Drăguţ şi a doamnei profesoare Elena Cărunta, director educativ la Şcoala cu cls. I-VIII „Lucian Blaga” Ocna Mureş.
La această sărbătoare, la invitaţia d-nei profesoare Marinela Damian a participat şi fosta mare jucătoare, componentă a echipei naţionale, Narcisa Lecuşanu, actualmente director FRH. Dânsa a înmânat diplome şi a oferit cadouri din partea FRH pentru cei mai buni handbalişti, şi chiar a arbitrat câteva meciuri. Prin numărul mare de competitori, prin atenţia acordată de oficialităţile judeţene şi locale şi mai ales prin prezenţa în mijlocul copiilor a unei mari personalităţi sportive, exemplu de dăruire şi modestie, prima ediţie a Cupei „Salinae” a fost o frumoasă propagandă făcută handbalului, un sport care merită să fie practicat de cât mai mulţi copii.
lO mare campioană printre copii şi părinţii acestora din Războieni Cetate
Cu doi ani în urmă, profesorii Marinela Damian, Istina Badu şi Pantilimon Popovici de la Şcoala din Războieni au iniţiat un proiect educativ având ca principal obiectiv, apropierea copiilor de adevăratele modele din sportul românesc. Au găsit aceste modele în elita handbalului feminin românesc, punând bazele unui aşa-zis fan club al echipei naţionale, alături de care au fost la importante întâlniri cu Germania la Cluj Napoca, Portugalia şi Elveţia la Sighişoara, respectiv Tg Mureş. Ca o încununare a acestui demers, copiii şi părinţii acestora au trăit bucuria de a avea în mijlocul lor o glorie a handbalului feminin românesc, Narcisa Lecuşanu, actualmente director FRH. Cu acest prilej au fost derulate printr-o prezentare power point principalele momente din acest proiect şi obiectivele educative atinse.
Narcisa Lecuşanu a transmis copiilor un mesaj de mulţumire din partea componentelor echipei naţionale şi a antrenorului acestora dl. Radu Voina şi i-a îndemnat pe elevi să-şi împartă corect timpul rezervat calculatorului şi sportului. Copiii au dăruit campioanei un frumos poster cu echipa naţională executat de eleva Corina Damian. Narcisa Lecuşanu a promis că acesta, alături de colajul de poze realizat pe parcursul celor doi ani, vor fi prezentate sportivelor din echipa naţională la întrunirea lotului pentru Trofeul «Carpaţi» ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Drobeta Turnu Severin.
Dan HENEGAR

Publicitate

Sport

FOTO: CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari 0-67, în prima etapă a returului Diviziei Naționale de Seniori

Publicat

în

CSU Rugby Alba Iulia a pierdut, scor 0-67 (0-41), pe terenul doi al Stadionului „Cetate”, cu CS Năvodari, meciul contând pentru etapa inaugurală a returului Diviziei Naționale de Seniori.

Formația de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului celui de-al doilea eșalon competițional, s-a dovedit o nucă mult prea tare pentru gruparea albaiuliană, vizitatorii începând extrem de decis iar în primele 15 minute au culcat în 4 rânduri balonul în terenul de țintă advers, un eseu fiind transformat.

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, iar gruparea albaiuliană, debutantă la acest nivel, a înregistrat a 9-a înfrângere din tot atâtea meciuri, în toamnă, la Năvodari a suferit cel mai drastic insucces, 0-95. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.

Electrica Furnizare Discount

CSU Rugby Alba Iulia a revenit în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri).  Lotul echipei CSU Alba Iulia: Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop.

Foto: Lucian DANCIU

Citește mai mult

Sport

Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara 0-5 (0-3) | Umilință pe „Cetate”!!!

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia a avut parte de cel mai dificil examen stagional. Pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” a abordat disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse și uniriștii au suferit un eșec drastic.

Laurențiu Buș a deschis scorul în minutul 6, reluare din 6 metri. Oaspeții și-au majorat avantajul în minutul 31, prin fostul jucător al Zlatnei, A. Bradu (șut, după o deviere). Hergheligiu (36, din apropiere) a desăvârșit umilința ducând scorul la un drastic 0-3! Hergheligiu ((81) a realizat dubla după o acțiune a lui Simion. Același jucător și-a trecut în cont tripla în minutul 87, după o lansare excelentă.

Cea mai tânără distribuție a Seriei a 9-a, accea a Unirii Alba Iulia, nu a rezistat prea mult în fața pretendentei la Liga a 2-a ce are 8 victorii în noul sezon, incluzând aici și partidele din Cupa României

Electrica Furnizare Discount

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

*Sinescu, 5 înfrângeri din tot atâtea meciuri!

Adăugând celor 4 eșecuri din eșalonul terț și înfrângerea de la Galda de Jos din faza întâi a Cupei României, “alb-negrii” au ajuns la 5 insuccese sub comanda lui Valentin Sinescu, antrenor ce și-a asumat practic o misiune ce poate fi considerată sinucigașă în planul rezultatelor.

La nivelul eșalonului terț, unde a revenit la cerere, în 2016, acesta fiind al 6-lea campionat la rând, niciodată gruparea din Cetatea Marii Uniri nu a înregistrat o asemnea serie neagră,d e 4 meciuri pierdute! Raportat la ststistăc, o situație similară în fotbalul albaiulian s-a mai înregistrat în urmă cu mai bine de un deceniu, în Liga a 2-a, în primul campiona după retrogradarea din Divizia A, stagiunea 2010-2011, când în finalul turului, noiembrie-decembrie 2010 s-au înregistrat eșecurile cu Silvania Șimleu Silvaniiei (1-2 pe “Cetate”), 0-4 la Iași, 0-2 la Arad cu UTA Arad și 1-2 cu FC Argeș. La acel meci din 4 decembrie 2010, Al. Giurgiu actualul căpitan unirist, a egalat în minutul (76), golurile vizitatorilor fiind marcate de A. Popa (64), M. Ion (79).
FC UNIREA: G. Rotaru – Cl. Oară, M. Pistol, Soporan, M. Oprea – Fl. Sabou – Negură (39, F. Himcinschi; 65, Al. Giurgiu), N. Stanciu, C. Cristea/ cpt, Bălaş – Sg. Buş. Pe bancă V. Ignat – Schuller, Mercurian, G. Croitoru, Contor, sezon încheiat cu Adorian Himcinschi pe bancă, după plecarea lui Marius Baciu.

Echipe:

Unirea Alba Iulia: Bartok –Bârdea, Scrob, Mâlnă, V. Codrea, Mocanu – Pocol, Haj (22, Sg. Tineiu), Dehelean, Al. Giurgiu/cpt – Morariu; rezerve Ciorgovean, An. Moldovan, Jurj, Oneț, Lupea, Bakcsi. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

CS Hunedoara: Lefter – Vlad, Gomes, F. Iacob, Trășcan, Bradu, Giura, Simion, Hergheligiu, Arnăutu, L. Buș; rezerve D. Moldovan, A. Dumitru, R. Cristian, Lupșor, Bortaș, da Motta, Hlubik. Antrenor Florin Maxim.

Arbitri D. Lunca (Cluj-Napoca), A. Revnic (Cluj-Napoca), B. Vasile (Sibiu) Observatori I. Orosfoian (Tg. Mureș), Cl. Ștefănuți (Năsăud)

Citește mai mult

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-1), în al doilea derby „de Alba”! Ocnamureșenii, o remiză cât o victorie

Publicat

în

CS Ocna Mureș a izbutit o remiză cât o victorie, în al doilea derby „de Alba” al turului, 1-1 (1-1) cu Metalurgistul Cugir, în condițiile în care este primul meci împotriva grupării de sub Drăgana în care nu a pierdut, precedentele 4 dueluri fiind eșecuri (anul trecut, în septembrie, un 1-5 drastic pe propriul teren). Asta dincolo de faptul că amfitrionii veneau după două insuccese, meciuri în care nu au marcat, iar cugirenii aveau două izbânzi la rând, între care un aîn derby „de Alba’ de pe „Cetate”

*0-1, MIN. 42: șut I. GROZAV, din 9 metri, după o eroare a lui Ceaca și o reluare cu capul a lui Vlădia

*1-1, MIn. 45: CĂT. CREȚ, pătruns pe stânga, a driblat un adversar și a șutat în colțul lung, pentru prima reușită în „alb-albastru”

Electrica Furnizare Discount

Prima ocazie clară a actului secund i-a aparținut lui Nicula (61), însă a intervenit excelent portarul Ed. Mihai. Oaspeții domină teritorial, iar în teren a intrat și antrenorul Lucian Itu, la prima apariție stagională. D. Lup;an 988) a reluat cu capul, puțin peste transversală. Ultima ocazie a jocului i-a apar’inut lui L. Itu (90+5), reluare cu capul peste transversală

Prima ocazie a jocului i-a aparținut lui Ceaca (13), scăpat simngur ce l-a lobat pe R. Opric, iar mingea a trecut pe lângă bara stângă. Replica a venit de la fâșnețul Cocan, îm minutela 13 – a ratat reluarea din careul mic și 19 – când a tras peste de la 16 metri. Același Ceaca (37) a amenințat buturile lui R. Opric cu o reluare puțin alături, cu capul

În distribuția oaspețiului Selegea, fostul căpitan al Unirii Alba Iulia este titular, în primul unsprezece  fiind și tânărul Ciprian Andriuc (n. 2004), în vreme ce Tăban și Șaucă sunt în tribună, din motive medicale.

“Roș-albaștrii” abordează disputa cu un ascendent moral serios, în condițiile în care s-au impus în toate cele 4 jocuri din acești ani, respectiv 2-0 (0-0), în martie și 5-1 (4-1), în turul trecut, în urmă cu aproape un an, 26 septembrie 2020, la precedenta descindere la Ocna Mureș, în ediția 2018/ 2019 mai fiind un 2-0 (1-0) la Cugir și un 3-2 (1-1) în localitatea salină, ultimul, un derby nebun, cu două eliminări și trei goluri din penalty.

Echipe de start:

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan (51, Pintilie), Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaciu/ cpt, Casian (61, Guț) – Căt. Creț, Frențiu (90+3, Coltor), Hetea (61, D. Lupșan) – Ceaca: rezerve An. Anghel, Ov. Truță, Neșan, Moise, Cl. Marcu.  Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus (73, L. Contra), Vlădia, I. Grozav, Vitinha, Cocan (78, Șuteu), M. Boldea, P. Păcurar (78, L. Itu), Andriuc  (58, Nicula), Selagea (73, Udrea), M. Lupu; rezerve: Perjeriu, M. Neagu,  Șt. Radu, S. Itu. Antrenor Lucian Itu – principal

Averstismente: Hetea (45), Haiduc (68)/ Vlădia (33), Al. Rus (47), I. Grozav (87)

Arbitri Cl. Ștef, Al. Cozma, An. Sîncrăian (Tg. Mureș) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), Fl. Burlea (Făgăraș)

Foto: Lucian DANCIU

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare