Rămâi conectat

Sport

Handbalista Narcisa Lecuşanu, în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent la Ocna Mureş s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei „Salinae” la handbal. Competiţia a fost organizată din initiaţiva unei foste glorii a handbalului feminin românesc, profesoara Ana Maria Grozav. Şi-au dat întâlnire la acest turneu circa 150 de copii, băieţi şi fete, veniţi alături de antrenori şi părinţi din centre de tradiţie ale handbalului românesc, echipele participante fiind CS Transilvania Tg Mureş, CS Viitorul Cluj Napoca, Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu” Luduş şi AS „Salinae” Ocna Mureş. Evenimentul a fost onorat de prezenţa preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, domnii Ion Dumitrel şi Sorin Bumb, a primarului oraşului Ocna Mureş, profesor Augustin Drăguţ şi a doamnei profesoare Elena Cărunta, director educativ la Şcoala cu cls. I-VIII „Lucian Blaga” Ocna Mureş.
La această sărbătoare, la invitaţia d-nei profesoare Marinela Damian a participat şi fosta mare jucătoare, componentă a echipei naţionale, Narcisa Lecuşanu, actualmente director FRH. Dânsa a înmânat diplome şi a oferit cadouri din partea FRH pentru cei mai buni handbalişti, şi chiar a arbitrat câteva meciuri. Prin numărul mare de competitori, prin atenţia acordată de oficialităţile judeţene şi locale şi mai ales prin prezenţa în mijlocul copiilor a unei mari personalităţi sportive, exemplu de dăruire şi modestie, prima ediţie a Cupei „Salinae” a fost o frumoasă propagandă făcută handbalului, un sport care merită să fie practicat de cât mai mulţi copii.
lO mare campioană printre copii şi părinţii acestora din Războieni Cetate
Cu doi ani în urmă, profesorii Marinela Damian, Istina Badu şi Pantilimon Popovici de la Şcoala din Războieni au iniţiat un proiect educativ având ca principal obiectiv, apropierea copiilor de adevăratele modele din sportul românesc. Au găsit aceste modele în elita handbalului feminin românesc, punând bazele unui aşa-zis fan club al echipei naţionale, alături de care au fost la importante întâlniri cu Germania la Cluj Napoca, Portugalia şi Elveţia la Sighişoara, respectiv Tg Mureş. Ca o încununare a acestui demers, copiii şi părinţii acestora au trăit bucuria de a avea în mijlocul lor o glorie a handbalului feminin românesc, Narcisa Lecuşanu, actualmente director FRH. Cu acest prilej au fost derulate printr-o prezentare power point principalele momente din acest proiect şi obiectivele educative atinse.
Narcisa Lecuşanu a transmis copiilor un mesaj de mulţumire din partea componentelor echipei naţionale şi a antrenorului acestora dl. Radu Voina şi i-a îndemnat pe elevi să-şi împartă corect timpul rezervat calculatorului şi sportului. Copiii au dăruit campioanei un frumos poster cu echipa naţională executat de eleva Corina Damian. Narcisa Lecuşanu a promis că acesta, alături de colajul de poze realizat pe parcursul celor doi ani, vor fi prezentate sportivelor din echipa naţională la întrunirea lotului pentru Trofeul «Carpaţi» ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Drobeta Turnu Severin.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Liga 4, cinci noi antrenori în această pauză competițională | În weekend, debutează returul

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Liga 4, au fost instalați cinci noi antrenori în această pauză competițională | În weekend, debutează returul, cu modificări pe banca tehnică la Hidro Mecanica Șugag, Viitorul Vama Seacă, Spicul Daia Română, CS Zlatna și Limbenii Limba În această pauză competițională, aproape o treime dintre combatantele din al 4-lea eșalon au efectuat modificări pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea