Rămâi conectat

Curier Județean

„Hai să petrecem mai mult timp împreună”, la Grădiniţa cu P.P. “Dumbrava minunată” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună”, în perioada 5-9 decembrie 2016. Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația FEMES Alba Carolina. Scopul proiectului este conștientizarea importanței relației copil-părinte și a primilor ani de viață pentru formarea armonioasă a personalității copiilor.

gradinita04Mulți dintre noi, în calitate de părinți, simțim că suntem prinși într-o lume modernă, plină de provocări, angajamente, programe frenetice, viață agitată și uităm că lucrurile care contează cel mai mult pentru copiii noştri sunt acele lucruri simple, mici, care îi fac să se simtă importanți și fericiți. Experții în parenting susțin că timpul de calitate petrecut împreună cu proprii copii este unul dintre cei mai importanţi factori pentru a crea relații sănătoase părinte-copil.

Proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună” constă într-o campanie de sensibilizare a părinților în a petrece timp de calitate cu copiii și se va realiza în două grădinițe și o școală din Alba Iulia. Campania realizată în cadrul proiectului are o parte informațională, în care parinții vor primi informații legate de ceea ce înseamnă timp de calitate și o parte practică în care părinții împreună cu copiii vor fi implicați în două ateliere de lucru pe tematica „bucătărie” și „handmade”. Produsele care se vor realiza în cadrul celor două ateliere vor fi dăruite unor familii nevoiașe și unor copii din case de tip familial, din orașul Alba Iulia.

Proiectul își propune să încurajeze responsabilitatea socială corporativă prin interacţiunea dintre mediul privat şi societate. Se vorbește din ce în ce mai mult, despre CSR, Corporate Social Responsibility. Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Durabilă defineşte Responsabilitatea Socială a Companiilor ca fiind „angajamentul permanent al companiilor de a se comporta în mod etic şi de a contribui la dezvoltarea economică îmbunătăţind, în acelaşi timp, atât calitatea vieţii salariaţilor şi a familiilor acestora, cât şi a comunităţilor locale şi a societăţii în ansamblul ei”.

Proiectul nu beneficiază de nicio finanțare, ci doar de munca voluntară a experților implicați din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia și a Asociației FEMES Alba Carolina. Selgros Cash & Carry – Alba Iulia susține proiectul prin materialele folosite în cadrul atelierelor organizate prin proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea