„Hai să petrecem mai mult timp împreună”, la Grădiniţa cu P.P. “Dumbrava minunată” Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună”, în perioada 5-9 decembrie 2016. Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația FEMES Alba Carolina. Scopul proiectului este conștientizarea importanței relației copil-părinte și a primilor ani de viață pentru formarea armonioasă a personalității copiilor.

gradinita04Mulți dintre noi, în calitate de părinți, simțim că suntem prinși într-o lume modernă, plină de provocări, angajamente, programe frenetice, viață agitată și uităm că lucrurile care contează cel mai mult pentru copiii noştri sunt acele lucruri simple, mici, care îi fac să se simtă importanți și fericiți. Experții în parenting susțin că timpul de calitate petrecut împreună cu proprii copii este unul dintre cei mai importanţi factori pentru a crea relații sănătoase părinte-copil.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună” constă într-o campanie de sensibilizare a părinților în a petrece timp de calitate cu copiii și se va realiza în două grădinițe și o școală din Alba Iulia. Campania realizată în cadrul proiectului are o parte informațională, în care parinții vor primi informații legate de ceea ce înseamnă timp de calitate și o parte practică în care părinții împreună cu copiii vor fi implicați în două ateliere de lucru pe tematica „bucătărie” și „handmade”. Produsele care se vor realiza în cadrul celor două ateliere vor fi dăruite unor familii nevoiașe și unor copii din case de tip familial, din orașul Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul își propune să încurajeze responsabilitatea socială corporativă prin interacţiunea dintre mediul privat şi societate. Se vorbește din ce în ce mai mult, despre CSR, Corporate Social Responsibility. Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Durabilă defineşte Responsabilitatea Socială a Companiilor ca fiind „angajamentul permanent al companiilor de a se comporta în mod etic şi de a contribui la dezvoltarea economică îmbunătăţind, în acelaşi timp, atât calitatea vieţii salariaţilor şi a familiilor acestora, cât şi a comunităţilor locale şi a societăţii în ansamblul ei”.

Proiectul nu beneficiază de nicio finanțare, ci doar de munca voluntară a experților implicați din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia și a Asociației FEMES Alba Carolina. Selgros Cash & Carry – Alba Iulia susține proiectul prin materialele folosite în cadrul atelierelor organizate prin proiect.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419