Guvernul vrea să le ia pielea unor contribuabili, după ce a ajuns la fundul sacului: Contribuții pentru angajatori, acciză majorată la țigări, plafonarea indemnizației pentru copil

Paul Voicu - Primar 2020

După ce a ajuns la fundul sacului, Guvernul vrea să le ia pielea unor contribuabili: Contribuții pentru angajatori, acciza majorată la țigări, plafonarea indemnizației pentru copil

Introducerea obligației de plată de la 1 iunie 2017 a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru salariații cu timp parțial de muncă cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul salariului minim de 1.450 lei, majorarea accizei la țigarete cu 1% și o eventuală plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului sunt măsuri pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor bugetare.

Nivelul accizei la țigarete va crește de la 435,58 lei/1/000 țigarete la 439,94 lei/1.000 țigarete (impact estimat la 90 milioane lei în 2017), relevă documentul aprobat astăzi de Guvern și analizat de Profit.ro.

ELIT

Având în vedere evoluțiile lunare anterioare și pentru asigurarea încadrării în prevederile bugetare anuale aprobate, Guvernul va mai implementa următoarele măsuri:

Mai sunt avute în vedere modificarea prevederilor OU 190/2000 privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase în România, în sensul aplicării mărcii de garanție proprie exclusiv de către ANPC și nu de către producătorii interni, importatorii sau vânzătorii cu amănuntul, cu scopul simplificării și creșterii eficienței actelor de control, precum și a garantării calității produselor comercializate către consumatori (impact estimat la 110 milioane lei în 2017)

Mihail David - 2020

Continuarea în 2018 a repartizării unei cote de minimum 90% din profitul net realizat sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat, cu ocazia aprobării situațiilor financiare ale anului respectiv pentru societăți naționale, companii naționale și societăți cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiile autonome, prin mandatarea reprezentanților statului în Adunarea Generală a Acționarilor/Consiliul de Administrație, după caz (impact estimat la 870 milioane lei în 2018)

Implementarea din iulie 2017 a unui mecanism de plată defalcată a TVA, constând în plata de către instituțiile și întreprinderile publice a taxei pe valoarea adăugată aferentă achizițiilor de bunuri și servicii realizate direct în contul furnizorului/prestatorului la bugetul de stat (impact estimat la 180 milioane lei în 2017 și 420 milioane lei în 2018).

Măsuri de reducerea cheltuielilor publice și reforme structurale pentru eficientizarea cheltuielilor (impact estimat de 1 miliard lei în anul 2017 și 3 miliarde lei în anul 2018).

  • Înființarea până la 1 iunie 2017 a unei direcții în cadrul Secretariatului General al Guvernului care va urmări reducerea numărului agențiilor și instituțiilor aflate în subordinea Guvernului.

 

  • Elaborarea unui Plan de raționalizare a cheltuielilor publice până la data de 1 iulie, cu următorii piloni: auditul funcțiilor guvernamentale, informatizarea accelerată a administrației centrale și locale, prioritizarea și accelerarea investițiilor publice, revizuirea subvențiilor acordate companiilor de la bugetul de stat. Subvențiile de la buget către companiile publice vor fi condiționate de îmbunătățirea performanțelor financiare, se vor introduce contracte de performanță în toate instituțiile publice și companiile de stat.

 

  • Crearea Sistemului național de evidență a ocupării în administrația publică – ANFP va colecta în mod direct datele necesare populării sistemului de la instituțiile și autoritățile publice. • Îmbunătățirea guvernanței corporative în companiile de stat: reforma managementului privat la companiile de stat din domeniile strategice cu contracte standard, criterii de performanță și plată în funcție de performanță.
  • Reducerea cheltuielilor de funcționare a instituțiilor și autorităților publice cu 5-10%.
  • Reducerea cu minim 35% a prețului medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul.
  •  Achizițiile autorităților centrale în ceea ce privește bunurile și serviciile vor fi efectuate centralizat, de către o unitate de achiziții centrală. În acest fel, cheltuielile cu bunuri și servicii se vor diminua cu aproximativ 10 – 15%, imediat ce această unitate va deveni operațională.
  • Menținerea pensiilor speciale la nivelul stabilit in prezent. Guvernul mai apreciază că, în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale, ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii.

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

dolfi 6 mai 2017 at 12:20

vaaai suntem de-a dreptu socati! Sobolanii rosii au zis ca va curge lapte si miere, de aia i-au votat bizonii, putorile si mexicanii… plus cretineii care chiar cred ca e vreo diferenta intre asa zisele partide. Multi au votat impotriva chioretelui si a partidelor lui, si acuma chioretele isi da mana cu sobolanii rosii..
Buna ironia!

zoro a zis 6 mai 2017 at 22:05

si asta nu-i tot sa vedeti cind o sa puna impozitul pe gospodarie , au vazut ca romanu se descurca …. mai creste un porc o gaina si merge cu ele la piata , vrea sa-i ia si din bruma aia de bani o sa ajungem mai rau ca pe vremea lu nea NICU …….si ei nu mai stiu cate case au si pe unde sa mai mearga in vacante ,de salarii nu mai zic ca ma enervez si le zic ceva de mama lor !!!!!

paka 8 mai 2017 at 5:46

foarte bine , orice venit se plateste !

Petrache Lupu 7 mai 2017 at 10:57

Din ura voastra fata de ceea ce este bine pt cat mai multi romani, nu tineti cont ca ..invartiti in gaura gurii numa` minciuni, nu amintiti ca impozitele vor scadea de la 16 la 10 %, ca pana la 2000 lei /luna impozitele vor fi „zero”, ca impozitul pe gospodarie nu se leaga de gainile si ratele din curte, ci la „deduceri impozabile” , s.a.m.d !

Petrache Lupu 7 mai 2017 at 11:01

Uite….chiar acu` citi ca sasu`a…”reusit sa promulge” o lege de marire a pensiilor si indemnizatilor ptr „oarece” amarasteni !

Petrache Lupu 8 mai 2017 at 10:40

Si…nu merita o…vacanta la Miami pt asta ? Merita !

zoro a zis 9 mai 2017 at 7:38

D-le LUPU DACA ZICI CA NU SE LEAGA DE GAINILE DIN CURTE DECE UMBLA SA TI-LE NUMERE SE VADA CITI PORCI CATE OI …ETC AI (SAU POATE CA VREAU SA LE DEA LA AIA CE NU AU DELOC ) SI DE PUI DE SUB CLOCA AU INTREBAT DE PARCA AR TRAI TOTI , CE AU REALIZAT CU MARIREA SALARIILOR ( LA BUGETARI) UN MARE FSSSSSS AU CRESCUT PRETURILE ,AMENZILE ( CIRCULATIE ) SI MAI URMEAZA IN CONCUZIE MAI MULTI BANI PRIMITI LA SALARIU SI MAI PUTINI RAMASI IN BUZUNAR

crestinu` si....nu prea 10 mai 2017 at 10:26

Cine umbla bre ? Fiscu` ori aia cu Recensamantu` ? Haaaa..???

zoro a zis 9 mai 2017 at 7:42

PT PAKA nu stiu ce ar zice bunica ta sau mama ( daca mai ai si daca traiesc la tara ) despre comentariul tau ????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...